Προκάλεσαν λιποθυμικό επεισόδιο σε καρδιοπαθή και μόλις συνήλθε τον συνέλαβαν!


18-31-1--9-thumb-largeΣτη Χαλκιδική, η Αστυνομία συνέλαβε καρδιοπαθή στο Κέντρο Υγείας, μόλις συνήλθε με τη βοήθεια των γιατρών από το λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη από τη μεταχείριση των ΜΑΤ που «απομάκρυναν με τη σωματική τους παρουσία» τους διαδηλωτές στις Σκουριές.

Ο καρδιοπαθής, μαζί με δύο γυναίκες, κατηγορούνται για παράνομη βία και απείθεια. Η μία από τις δύο γυναίκες είναι η αδερφή του. Συνελήφθη γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τις χυδαίες βρισιές που δέχτηκε από άντρα των ΜΑΤ, όταν προσπαθούσε να σταματήσει τους αστυνομικούς που έσερναν τον καρδιοπαθή αδερφό της. «Γαμηθείτε» και «πουτανοσπέρματα» ήταν μερικές από τις βρισιές που δέχτηκαν οι γυναίκες από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, όπως καταγγέλλουν οι ίδιες.

Πριν οι άνδρες των ΜΑΤ «απομακρύνουν με τη σωματική τους παρουσία», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, τους διαδηλωτές, προσπάθησαν να εμποδίσουν φωτογράφο να τραβήξει φωτογραφίες. Τον έσπρωχναν και προσπάθησαν να του πάρουν τη φωτογραφική του μηχανή. Δεν τα κατάφεραν και οι φωτογραφίες κάνουν από προχθές το γύρο του Διαδικτύου.

«Με τραβούσαν και μ’ έριχναν κάτω, παρά το ότι τους φώναζα ότι είμαι καρδιοπαθής, φοράω απινιδωτή και μπορούσαν να μου κόψουν τα καλώδια», λέει στην «Ε» ο 56χρονος Γιώργος Ανδράνης, κάτοικος Ιερισσού. Προχθές, μαζί με ακόμη περίπου 100 κατοίκους της περιοχής προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο προς το εργοτάξιο των Σκουριών, για να μην περάσουν τα φορτηγά που μετέφεραν γραφεία – κοντέινερ. «Φωνάζαμε ότι δεν υπάρχει πολεοδομική άδεια για την εγκατάσταση αυτών των κοντέινερ στο εργοτάξιο και ότι η τοποθέτησή τους είναι παράνομη.

»Αλλά η Αστυνομία, αντί να αποτρέψει την παρανομία, χτύπησε εμάς», λέει ο Γ. Ανδράνης. «Στη Χαλκιδική κυβερνάνε η Ελληνικός Χρυσός και η Eldorado. Πληρώνουν την Αστυνομία, τα καύσιμα, τα λάστιχα και τα συνεργεία των περιπολικών, και τα ΜΑΤ χτυπάνε εμάς που καταγγέλλουμε τις παρανομίες».

Ο Γ. Ανδράνης είναι καρδιοπαθής, στη λίστα για μεταμόσχευση καρδιάς. Φοράει απινιδωτή με καλώδια που καταλήγουν στην καρδιά του και βοηθούν να μη σταματήσει η λειτουργία της. Παρ’ όλα αυτά συμμετέχει στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για να σώσει τον τόπο του από την καταστροφή. «Ο Σαμαράς είπε ότι η εξόρυξη θα προχωρήσει με κάθε κόστος. Ε, κι εμείς θα τη σταματήσουμε με κάθε κόστος», δηλώνει. Τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα μέλη της οικογένειάς του κατηγορούνται για σειρά αδικημάτων, ώς και σε βαθμό κακουργήματος, από την Αστυνομία.

«Ο καθένας μας έχει από 5 δικογραφίες στο κεφάλι του. Μας έχουν στοχοποιήσει όλους. Εμείς καταγγέλλουμε τις παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός και της Eldorado στην Αστυνομία, στη Δικαιοσύνη, στις Αρχές, αλλά εμάς κυνηγάει η Αστυνομία. Οι δικαστές ούτε κοιτάζουν τις καταγγελίες μας. Οι επιθεωρητές των υπουργείων ούτε πατάνε το πόδι τους για να δουν αυτά που καταγγέλλουμε. Αλλά εμάς μας κυνηγάνε επειδή καταγγέλλουμε τις παρανομίες της εταιρείας», τονίζει.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα ότι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών. Αντίθετα, ομάδα ατόμων δεν συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο. Οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με τη σωματική τους παρουσία. Επισημαίνεται και πάλι προς άρση κάθε παρερμηνείας ότι όλες οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και με πλήρη σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων»


2 απαντήσεις στο “Προκάλεσαν λιποθυμικό επεισόδιο σε καρδιοπαθή και μόλις συνήλθε τον συνέλαβαν!”

  1. από Kriton Arsenis
    Με βιαιότητα απαντά η κυβέρνηση στη μη βίαιη καθιστική διαμαρτυρία γυναικών στις Σκουρίες. Δυνάμεις των ΜΑΤ, υπακούοντας στις εντολές της κυβέρνησης, δεν δίστασαν – με ακραία βία- να επιτεθούν σε 20 περίπου γυναίκες οι οποίες καθισμένες διαμαρτύρονταν απολύτως ειρηνικά στην περιοχή Χονδρό Δένδρο για την παράνομη διάνοιξη δρόμων, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους φυσικούς πόρους του τόπου τους, το νερό, τα δάση, τη γη τους. Στα συνθήματα που φώναζαν ειρηνικά οι γυναίκες – κάποιες από τις οποίες σε προχωρημένη ηλικία και πολλές μητέρες – η Αστυνομία απάντησε με ύβρεις και ξυλοδαρμούς.
    Η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία και για να καταστείλει ένα κίνημα πολιτών το αντιμετωπίζει ως εγκληματική οργάνωση παρόμοια των νεοναζί. Με αυτή τη στάση της, κρατά ομήρους του κατοίκους της περιοχής, στερώντας τους βασικές ελευθερίες και προσβάλλοντας κατάφωρα την δημοκρατία.
    Είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας και καταδικάζω κάθε βίαιο περιστατικό από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Καλώ τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον τόπο τους με μη βίαιο τόπο. Όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πλέον το μήνυμα: Η ιστορία έχει καταδείξει ότι καμία επένδυση στον κόσμο δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί στις τοπικές κοινωνίες δια της βίας.
    Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι η κοινωνική ειρήνη, η συναίνεση και η ειρηνική συνύπαρξη και όποιος το αγνοεί αυτό, είναι καταδικασμένος να φαντασιώνεται success stories εκτός πραγματικότητας. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στα δίκαια συλλαλητήρια και στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.