Σκουριές. Τα ακίνητα σώματα των ΜΑΤ προκαλούν …κατάγματα


Του Γ. Ανανδρανιστάκη από τον Προβοκάτορα

18-31-1--9-thumb-large

Να είναι καλά η αστυνομία του Δένδια.

Δεν μας προστατεύει μόνο από το κακό, κυρίως από τον κακό εαυτό μας που καραδοκεί αενάως, μας δίνει και τροφή για σκέψη. Δείτε, για παράδειγμα, την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαδήλωση των κατοίκων στο Χονδρό Δένδρο στην Χαλκιδική και θα αντιληφθείτε τι εννοώ:

“Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα ότι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών. Αντίθετα, ομάδα ατόμων δε συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο, οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με την σωματική τους παρουσία”.

Πλήθος τα βιολογικοφιλοσοφικά ερωτήματα που γεννά η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τι είναι το σώμα, ως που εκτείνεται, φτάνει μέχρι τις εσχατιές του δέρματος ή απλώνεται στο χώρο, ως ενέργεια πλέον και όχι ως ύλη;

Όταν απαντηθούν όλα τούτα, μόνο τότε θα κατανοήσουμε το φαινομενικώς υπερφυσικό, τότε θα μάθουμε γιατί η απλή σωματική παρουσία των αστυνομικών προκάλεσε πληθώρα τραυματισμών, εκδορές πλάτης και ρήξη καρπού.

Κι εκείνος ο καρδιοπαθής σε ποιον φώναζε «σταματήστε, σταματήστε!», δείχνοντας τα καλώδια στο στήθος του;
Φώναζε στο ακίνητο σώμα του αστυνομικού ή στην αύρα του σώματος που τον έσερνε στο χώμα;

«Μπάτσοι, αύρες, ράμματα, ξηγημένα πράγματα», τραγουδούσαν προφητικά οι Μουσικές Ταξιαρχίες το 1980, σε στίχους Γρηγόρη Ψαριανού, παρακαλώ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις της τάξεως δήλωσαν ότι βρέθηκαν εκεί, για να ανοίξουν το δρόμο στους εργαζόμενους της «Eldorado Gold».

Ελπίζω κάποιος από τους παριστάμενους να έχει καταγράψει τα ρηθέντα υπό των οργάνων, διότι συνιστούν πολυτιμότατο δεδικασμένο.

Εφεξής, κάθε ομάδα εργαζομένων, αλλά και ο μεμονωμένος εργαζόμενος, δικαιούται να καλεί ανά πάσα στιγμή την αστυνομία, για να τον προστατέψει από την απόλυση, να τον προστατέψει από την υπερεργασία, να τον προστατέψει από τις απειλές του αφεντικού.

Πάει και τελείωσε, όποιος απειλήσει από δω και πέρα τα εργασιακά μας δικαιώματα, θα έχει να κάνει με τον Δένδια αυτοπροσώπως, να είναι καλά οι εργαζόμενοι της “El Dorado” που μας άνοιξαν τα μάτια.

Θα έρχονται τα όργανα της τάξεως στον εργασιακό μας χώρο, θα στέκονται ακίνητα και όποιον πάρει ο Χάρος.
Εμάς θα πάρει, να είστε βέβαιοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.