Σκουριές: Στη Βουλή η νέα αστυνομική επίθεση για χάρη της «Ελληνικός Χρυσός»


1013334_410697242409986_1189145955_nAπό left.gr

«Πότε επιτέλους θα σταματήσει η Ελληνική Αστυνομία να επεμβαίνει προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών και δη υπέρ της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, καταπατώντας τα δικαιώματα των πολιτών της Χαλκιδικής; Και σε κάθε περίπτωση, είναι η Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη ή των ιδιωτικών συμφερόντων;». Κρίσιμα ερωτήματα που απευθύνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μετά τα νέα γεγονότα κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων των κατοίκων της Χαλκιδικής είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Δένδια:

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της είδησης ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. χρηματοδοτεί με χορηγίες την Ελληνική Αστυνομία, είδηση που προφανώς και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, νέα γεγονότα κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων των κατοίκων είδαν το φως της δημοσιότητας:

Την Τετάρτη 19/2/2014 δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ μετά από βίαιη επέμβαση των αρχών στις Σκουριές, έγιναν και δύο προσαγωγές, μετά από καθιστική διαμαρτυρία των πολιτών που αντιδρούν στη μεταφορά φορτίων της εταιρείας «Ελληνικών Χρυσός» από την περιοχή. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο της εταιρείας, στην τοποθεσία Χονδρό Δέντρο, με την αστυνομία και τα ΜΑΤ να παρεμβαίνουν με βίαιο τρόπο, τραβώντας και βρίζοντας τις γυναίκες, προκειμένου να περάσουν τα οχήματα που μετέφεραν τους εργαζομένους της εταιρείας. Από τα επεισόδια, ένας άνδρας, καρδιοπαθής, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου, όπως και μία γυναίκα που είχε χτυπηθεί στο χέρι και τα νεφρά, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Πολύγυρο. Ακόμα μία γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι.

Το δάσος καθημερινά καταπονείται, δασικοί δρόμοι διανοίγονται, ασφαλτοστρώνονται και μπαζώνονται με στερεά απόβλητα της εταιρείας, χιλιόμετρα με συστάδες κομμένων δένδρων έχουν αντικαταστήσει το πλούσιο δάσος, τα ρέματα έχουν μολυνθεί από τις γεωτρήσεις της εταιρείας και οι κάτοικοι που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην καταστροφή, κακοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να δρα με σκοπό την Προστασία του Πολίτη. Τελικά, η Αστυνομία άνοιξε το δρόμο και τα οχήματα της Ελληνικός Χρυσός πέρασαν. Αν αυτό δεν είναι ωμή επέμβαση της Αστυνομίας προς όφελος της ιδιωτικής εταιρείας, πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί; Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. επιδεικνύει επιλεκτική επιβολή της νομιμότητας, ασκώντας καταχρηστική και αυθαίρετη βία υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων. Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να δράσει η ΕΛ.ΑΣ. από τη στιγμή που ο ίδιος ο Υπουργός μας είχε απαντήσει στην υπ’ αριθ. 4090/474/21-11-2013 ερώτηση-ακε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι: «η εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, με σχετική επιστολή της, προέβη την 13-9-20112 σε δωρεά 1.000 λίτρων βενζίνης προς κάλυψη των αναγκών κίνησης των υπηρεσιακών οχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής … . Παράλληλα, μηχανικοί-τεχνικοί οχημάτων της εν λόγω εταιρείας απεκατέστησαν δωρεάν τη λειτουργία 2 υπηρεσιακών οχημάτων της προρρηθείσας Αστυνομικής Διεύθυνσης».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δασικού συνεταιρισμού Μ. Παναγιάς, αλλά και του δασικού συνεταιρισμού του Σταυρού, του μεγαλύτερου δασικού συνεταιρισμού σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δήλωσαν: «Παρά το γεγονός ότι είμαστε άνεργοι, ότι δεν έχουμε χρήματα να ζήσουμε τα παιδιά μας αρνούμαστε να κόψουμε δένδρα από τον Κάκαβο και να πληρωθούμε από την Ελληνικός Χρυσός. Για μας το χρήμα αυτό είναι βρώμικο». Μάλιστα, η νέα βίαιη αυτή επέμβαση έλαβε χώρα λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση του νυν δημάρχου Αριστοτέλη και εκ νέου υποψηφίου, κ. Χρήστου Πάχτα, για το ενδεχόμενο να έχουμε ανθρώπινα θύματα, εάν στις εκλογές κερδίσει υποψήφιος δήμαρχος, που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο υπουργός:

1. Ποια θέση παίρνει απέναντι στα τελευταία επεισόδια κατάχρησης εξουσίας και βίας εναντίον πολιτών στην Χαλκιδική;

2. Πότε επιτέλους θα σταματήσει η Ελληνική Αστυνομία να επεμβαίνει προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών και δη υπέρ της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, καταπατώντας τα δικαιώματα των πολιτών της Χαλκιδικής; Και σε κάθε περίπτωση, είναι η Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη ή των ιδιωτικών συμφερόντων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές:

Δημήτρης Τσουκαλάς

Κατερίνα Ιγγλέζη

Χαρά Καφαντάρη

Μαρία Διακάκη

Στάθης Παναγούλης

Μαρία Μπόλαρη

Νίκος Μιχαλάκης

Κώστας Μπάρκας

Ευάγγελος Διαμαντόπουλος

Αφροδίτη Σταμπουλή

Γιάννης Σταθάς

Τάσος Κουράκης

Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Θοδωρής Δρίτσας

Νάντια Βαλαβάνη

Δημήτρης Στρατούλης

Δημήτρης Κοδέλας

Βασιλική Κατριβάνου

Δημήτρης Γάκης

Βασίλης Κυριακάκης

Στέφανος Σαμοΐλης

Μαρία Κανελλοπούλου

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Σταύρος Κοντονής

Ρένα Δούρου

Σοφία Σακοράφα

Ηρώ Διώτη


Μία απάντηση στο “Σκουριές: Στη Βουλή η νέα αστυνομική επίθεση για χάρη της «Ελληνικός Χρυσός»”

  1. Panos Kammenos
    Μετά την δήλωση αυτή του Πάχτα για τα “θύματα…και τα χωριά που θα καίγονται…αν δεν γίνει η επένδυση”περίμενα την παρέμβαση του εισαγγελέα Μαδεμλή που φάνηκε τόσο ευαίσθητος για την συζήτηση μου με τις μητέρες που τα παιδιά τους πίναν αρσενικό…

    Άφησα αρκετές μέρες και παράλληλα παρακολουθούσα την επέμβαση των Σορος-ΕΕ μέσω ΜΚΟ που ρίχνουν χρήμα και στην Ελλάδα στην Ουκρανία…

    Ο Αυγερινός σε αυτό του το άρθρο λέει τα πάντα…..

    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Ο Πάχτας είπε την αλήθεια…
    toxwni.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.