Στην 1η θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων το ΑΠΘ – και αντίθετο στις Σκουριές!


images-1Η είδηση είναι από www.epixeiro.gr. Υπενθυμίζουμε ότι το Νο1 Ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει σταθερή θέση κατά της θηριώδους μεταλλευτικής “επένδυσης” στη Χαλκιδική, η οποία εκφράστηκε αρχικά με πόρισμα του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και στη συνέχεια με απόφαση του Πρυτανικού του Συμβουλίου. Δεν είναι περίεργο που τα τελευταία δυο χρόνια το διαδικτυακό εργαλείο προπαγάνδας της εταιρείας, το ιστολόγιο των “Πωλητών Αριστοτέλη” έχει αναλάβει εκστρατεία συκοφάντησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προσωπικά του Πρύτανή του κ. Μυλόπουλου. Ακριβώς ότι έκαναν και με το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας που επίσης πήρε σαφή, επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση ενάντια στην “επένδυση”, ακριβώς ότι κάνουν με οποιαδήποτε ανεξάρτητη  κριτική φωνή.

Διαβάστε:

  1. Το πόρισμα του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ για το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ εδώ.
  2. Τη σχετική Απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ εδώ.
  3. Τα βασικά σημεία στα οποία “πάσχει” η επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, όπως τα εξέθεσε ο Πρύτανης κ. Μυλόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στις 11/3/2003 εδώ.
  4. Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Κατσιφαράκη, συντονιστή του Συμβουλίου Περιβάλλοντος ΑΠΘ, με θέμα τις “οικονομικές και περιβαλλοντικές ενστάσεις του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ για την «επένδυση χρυσού» της Χαλκιδικής” εδώ.

___________________

Η Επιτροπή Παρακολούθησης Διεθνών Συστημάτων Ταξινόμησης και Κατάταξης των Πανεπιστημίων συνεχίζοντας την προσπάθειά της για παρακολούθηση της θέσης του ΑΠΘ στις αναγνωρισμένες διεθνείς κατατάξεις, ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό κατάταξης Webometrics για το Α’ εξάμηνο του 2014, το ΑΠΘ βρίσκεται στη θέση 204 της παγκόσμιας γενικής κατάταξης, στην 75η στην Ευρώπη (στην 65η στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και στην 1η θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το ΑΠΘ είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στα κριτήρια της παρουσίας στο web (θέση 121) και του ανοιχτού επιστημονικού περιεχομένου (θέση 89). Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε σχέση με την κατάταξη του Β’ εξαμήνου του 2013, η θέση του ΑΠΘ βελτιώθηκε (κατείχε την θέση 226), βελτιώνοντας και τους επιμέρους δείκτες-κριτήρια.

Η Επιτροπή θεωρεί υποχρέωσή της –εκ μέρους όλου του Ιδρύματος- να συγχαρεί όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο ΑΠΘ, οι οποίοι –σε πείσμα των καιρών και παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ σε όλα τα επίπεδα, ειδικά το τελευταίο διάστημα με τη διαθεσιμότητα του διοικητικού του προσωπικού- καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και κατορθώνουν, να διατηρεί το ΑΠΘ επί σειρά ετών μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και στο διεθνές γίγνεσθαι.

Στο σύνδεσμο της ιστοσελίδας της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΑΠΘ (ΜΟΔΙΠ-ΑΠΘ) μπορεί όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί για τη θέση του ΑΠΘ στις σημαντικότερες Διεθνείς κατατάξεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.