Eλεύθεροι οι τρεις κάτοικοι Χαλκιδικής για το κλείσιμο του δρόμου στο Χοντρό Δέντρο


Bgb8IsOIcAAOHn3Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο οι τρεις κάτοικοι Χαλκιδικής, δύο από Ιερισσό και ένας από Μεγάλη Παναγία, που είχαν προσαχθεί νωρίτερα για παρεμπόδιση διέλευσης οχημάτων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ από τη θέση “Χοντρό Δέντρο” προς το εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές. Οι προσαχθέντες είχαν οδηγηθεί συλληφθέντες στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο όπου συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης και άλλοι κάτοικοι, φωνάζοντας συνθήματα. Διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τόσο το κτίριο της Αστυνομίας όσο και το Χοντρό Δέντρο.

Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν στο Χοντρό Δέντρο και έκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στις Σκουριές ζητώντας να έρθει στο σημείο Εισαγγελέας και να ληφθεί δείγμα από το υλικό που κουβαλούν τα φορτηγά για την επίστρωση των δρόμων. Εισαγγελέας φυσικά δεν ήρθε, όπως δεν έχει έρθει ποτέ όταν ζητήθηκε από τους κατοίκους και αντί γι’αυτό η Αστυνομία συνέλαβε τα τρία άτομα. Όπως έδειξαν οι εργαστηριακές αναλύσεις,  τα υλικά με τα οποία επιστρώνει τους νέους δρόμους που έχει διανοίξει στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έχουν περιεκτικότητες αρσενικού και βαρέων μετάλλων που υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα από το νόμο όρια για αδρανή υλικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ διαθέτει μη αδρανή υλικά ως αδρανή. Δείτε σχετικά: Tα στείρα των μεταλλείων Ολυμπιάδας και Στρατονίκης που πωλούνται ως «αδρανή» ρυπαίνουν τη Χαλκιδική με αρσενικό! Δεν είναι η πρώτη παρανομία, δεν είναι η πρώτη αυθαιρεσία, αλλά όπως πάντα τη νομιμότητα της δράσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δεν την ελέγχει κανείς.

Μεγαλύτερο ακόμα ζήτημα είναι το ότι ο ίδιος ο δρόμος Χοντρό Δέντρο – Σκουριές, που ονομάστηκε “δασικός” αλλά είναι σαν αεροδιάδρομος, είναι εξ’ολοκλήρου παράνομος γιατί έχει γίνει κατά παράβαση όλων των διατάξεων περί δασικής οδοποιΐας. Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση.

Φωτογραφίες: Κατερίνα Σεϊτανίδου

BgbE4LpIcAEcaDt BgbXcqxIcAAmnh6 BgbFRj3IgAAkAL6 BgbiBX_CYAAukvL


2 απαντήσεις στο “Eλεύθεροι οι τρεις κάτοικοι Χαλκιδικής για το κλείσιμο του δρόμου στο Χοντρό Δέντρο”

  1. Στην ζωή μου είχα ενεργή συμμετοχή στην διάνοιξη Ορ.Κομμανου (εξορυχτηκης δυνατότητας 8 εκ.τον/ετ.) από την θέση προϊσταμένου Μηχανολογικης Συντήρησης και του Ορ.Τομέα -6 (εξορυχτηκής δυνατ. 17 εκ.το/ετ) από την θέση μελετητή μηχανολογικου εξοπλισμού ,άρα διαθέτω πλούσια εμπειρία .
    Δεν έχω συνάντησει πουθενά ένα Υπαιθρίο Ορυχείο να ανοίγετε (ξεκινα) από την ασφαλτοστρώσει χιχχι

  2. Αν η άθλια αστυνομία συλλαμβάνει τους αγωνιστές, ευτυχώς η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της και τους αφήνει ελεύθερους! Φαίνεται, όμως, ότι σιγά-σιγά προσχωρεί στο κίνημα και η αστυνομία : προχτές έστειλε μόνο 2 ηλικιωμένους αστυνομικούς να συλλάβουν τους προλετάριους που είχαν ανοίξει τις μπάρες των διοδίων και οι αξιωματικοί φέρθηκαν εντελώς πατρικά και παρακολουθούσαν με συγκρατημένη χαρά τα αμάξια να περνάνε κορνάροντας με τους οδηγούς να κάνουν το σήμα της νίκης. Πάντα τέτοια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.