Αρχική Απόψεις & Σχόλια Χαλκιδική SOS-Αργεντινή Σκουριές και εξόρυξη χρυσού (βίντεο) #skouries

Χαλκιδική SOS-Αργεντινή Σκουριές και εξόρυξη χρυσού (βίντεο) #skouries

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=oZsEFkZ55f0#t=0]

Το Video που θα παρακολουθήσετε είναι αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ και εκπομπές που γυρίστηκαν στην Αργεντινή και τη Χιλή.

Σκοπό έχει, την ενημέρωση και ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος που προκύπτει από τη μεταλλευτική δραστηριότητα ανοιχτού τύπου (open pit) για την εξόρυξη χρυσού.

Τα υλικά της εξόρυξης δεν επανατοποθετούνται στο open pit ,αλλά αποθηκεύονται υποτίθεται για ΠΑΝΤΑ , σε τεράστιες λίμνες τελμάτων μολυσμένα πια με βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες όπως (μόλυβδος,κυάνιο,αρσενικό,υδράργυρος κτλ).

Ο κρατήρας που μένει πίσω μετά την εξάντληση των αποθεμάτων μετατρέπετε σε μια ωραία τοξική λιμνούλα, κατάλληλη για ΤΙΠΟΤΑ παρά μόνο για όξινη απορροή στις γύρο περιοχές.

Ανάλογη «επένδυση», έχει ξεκινήσει στο Όρος Κάκκαβος στη Β.Α. Χαλκιδική, σε ένα μνημείο της φύσης, μία ανάσα κυριολεκτικά από κατοικημένες περιοχές .

Στην περιοχή μας όπου Άνδεις βάλτε Κάκκαβος ,όπου Barrick Gold,Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός.

Οι ίδιες υποσχέσεις τάχα για καθαρή μεταλλουργία και ”ολοκαίνουργιες” θαυματουργές τεχνολογίες, που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα (Πόσο μάγκες είμαστε!!!) για την παραγωγή χρυσού(Flash smelting).

Η μεταλλουργία χρυσού θεωρείτε παγκοσμίως η πιο βρώμικη και ενεργοβόρος βιομηχανία.
Κάθε μέρα χρησιμοποιεί τόννους κυανίου,εκρηκτικών και πολλές χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού τόσο για τις ανάγκες της μεταλλουργίας , όσο και για την αποστράγγιση του open pit.

Jerisso Blues by the Tubescreamers Band http://www.youtube.com/user/hotmarkmusic?feature=watch

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση του υλικού και τη μετάφραση
Υποστήριξε την προσπάθεια μας στο www.nomines.org
Υποστήριξε την προσπάθεια του λαού της Αργεντινής στο www.concienciasolidaria.com.ar/
alumbrera_yacimiento_1440x900

Mεταλλεία Bajo La Alumbrera, Αργεντινή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.