Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, «ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ» ΚΑΙ «ΟΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ»


Από vasilinos

neosdhmosΜε αφορμή την επικείμενη κατάθεση της τροπολογίας για τον Νόμο «Καλλικράτη» και τις πληροφορίες για νομοθετική ρύθμιση ως προς τον διαχωρισμό του Δήμου «Αριστοτέλη», μεταξύ των άλλων ενεργειών που κάναμε ήταν να αποστείλουμε και προς τους τρεις βουλευτές της Χαλκιδικής την ακόλουθη ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μας.     ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Την εν λόγω επιστολή μας εχθές το πρωί, πριν φυσικά την αναρτήσουμε στο blog μας, την καταθέσαμε στα γραφεία των τριων βουλευτών μας.

 —————————-

Απάντηση της βουλευτού του «ΣΥΡΙΖΑ», κας Ιγγλέζη

Αμέσως με πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα δημοκρατική ευαισθησία και εντός διαστήματος λίγης ώρας, με απόλυτη τυπικότητα και σεβασμό προς τον ερωτώντα πολίτη, η βουλευτής του νομού μας κα Ιγγλέζη, μας απάντησε όχι με λόγια, φήμες και υποθέσεις, αλλά με τα τρία έγγραφα που σας παραθέτουμε ευθύς αμέσως. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Επ’ αυτών θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι:

α) οι όποιοι υπαινιγμοί για έλλειψη δημοκρατικού ήθους ήταν προκαταβολικοί μόνον για όποιον δεν διέθετε το δημοκρατικό ήθος, συνεπώς ένας που εμφορείται από τέτοιο ήθος, φρονούμε ότι διαθέτει τη στοιχειώδη διάκριση να κατανοήσει τον εκφερόμενο σαφή λόγο μας.

β) Την κα Ιγγλέζη την ευχαριστούμε που άμεσα ευαισθητοποιήθηκε και εγγράφως απευθύνθηκε στους αρμοδίους για διευκρίνιση του θέματος.

γ) Η από 10-1-2014 με Α.Π. 2602 απάντηση του υπουργού, η οποία κοινοποιήθηκε στην κα Ιγγλέζη στις 22-1-2014 (ημέρα που με ανάρτησή μας θίξαμε το θέμα) και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής εχθές (που αποστείλαμε τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μας προς τους βουλευτές), όπως ο καθένας κατανοεί δεν διαψεύδει την είδηση, αλλά λέει: «Εάν προβεί… θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τους αρμοδίους φορείς (Κ.Ε.Δ.Ε.)  και τις τοπικές κοινωνίες». Απλώς θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι την ΜΠΕ για την αμφιλεγόμενη επένδυση χρυσού το 2010 η κυβέρνηση την έφερε για διαβούλευση στην τοπική κοινωνία όταν δεν νομιμοποιούντο πλέον τα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν, δηλ. λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του «Καλλικράτη». Τις «ευαισθησίες» και τον «σεβασμό» στον πολίτη οι κυβερνητικοί παράγοντες τα έχουν δείξει επανειλημμένως· μάθαμε, πάθαμε, ξέρουμε τώρα.

δ) Θα παρακαλούσαμε την κα Ιγγλέζη με νέα ερώτησή της να ζητήσει να διευκρινίσει ο υπουργός κ. Μιχελάκης εάν έως τις εκλογές  του Μαϊου 2014 έχει πρόθεση το υπουργείο και η κυβέρνηση να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση διαχωρισμού του δήμου «Αριστοτέλη». Ασχέτως εάν αυτή η ρύθμιση αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης, πρέπει το υπουργείο να απαντήσει ξεκάθαρα με ένα “ναι” ή με ένα “όχι”, και αυτό το απαιτεί μια ολόκληρη κοινωνία. Δεν μπορεί να ρωτάμε τον υπουργό: «Εάν πρόκειται να διαχωρίσει τον Δήμο»  και η απάντηση του κ. Μιχελάκη να είναι: «Εάν θα το κάνω, θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης». Να μας πει λοιπόν εάν σκοπεύει να το κάνει έστω και με διαβούλευση, και πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα διότι το «Μαντείο των Δελφών» εξέλειπε και δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε χρησμούς τύπου «ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις».

                 ——————————————

Απάντηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Δριβελέγκα

Ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δριβελέγκας, και αυτός αυθημερόν εχθές μας απέστειλε την κάτωθι επιστολή του, την οποία παραθέτουμε αυτούσια, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τις επιστολές τις παραθέτουμε για να βγάλει ο κάθε πολίτης μόνος του τα συμπεράσματα, ωστόσο οφείλω να παρέχω κάποιες διευκρινίσεις επί των όσων ο βουλευτής αναφέρει.

α) Εντός της επιστολής του γράφει: «για το συγκεκριμένο θέμα σας υπενθυμίζω τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πολιτικό μου γραφείο». Ο κ. βουλευτής προφανώς με κάποιους συζήτησε το εν λόγω θέμα που φαίνεται να είναι υπαρκτό για να ομολογεί ότι το συζητά στο πολιτικό του γραφείο, και προφανώς με συγχέει με άλλο πρόσωπο. Εγώ δεν συνηθίζω τις επισκέψεις στα πολιτικά γραφεία· ό,τι έχω το λέω δημοσίως με το θάρρος της γνώμης. Στο πολιτικό γραφείο του κ. Δριβελέγκα εγώ προσωπικά συναντήθηκα μαζί του μόνο μια φορά, το 2007 όταν πήγα μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα της Μ.Παναγίας, για να τον παρακαλέσουμε τότε να λάβει ξεκάθαρη θέση για το υποβληθέν επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης των μεταλλείων εκ της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και εκ του γραφείου του φύγαμε άκρως απογοητευμένοι, διότι δεν θέλησε να πάρει ξεκάθαρη θέση.

β) Γράφει: «Στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχει σκέψη για τον διαχωρισμό του Δήμου Αριστοτέλη, ούτε υπάρχει έτοιμη τροπολογία όπως ισχυρίζεσθε (ως εκ της θέσεώς μου επιτρέψτε μου να γνωρίζω) για το ίδιο θέμα». Προσωπικά όταν μου μιλά πολιτικός με τα όσα έχουμε υποστεί, την κάθε λέξη που λέει την προσέχω πώς την διατυπώνει, διότι στη συνέχεια επικαλούνται το πώς τη διατύπωσαν. Λ.χ. γράφει: «δεν υπάρχει έτοιμη τροπολογία», δηλ. δεν είναι έτοιμη κι ολοκληρώνεται ας υποθέσουμε τώρα; Θα ετοιμασθεί εν συνεχεία;  Αν σε λίγο διάστημα κατατεθεί, θα μας πείτε λ.χ. «Εκείνο το διάστημα ήταν έτσι όπως σας είχα πει, δεν υπήρχε έτοιμη»;  Επίσης γράφει : «Στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχει σκέψη για τον διαχωρισμό του Δήμου Αριστοτέλη». Το  υπουργείο προφανώς ως μη λογικό ον αδυνατεί να σκεφθεί, πώς να υπάρχει σκέψη; Η λέξη «υπουργείο» αορίστως περιλαμβάνει τα γραφεία, τους τοίχους, τους διαδρόμους, τον υπουργό μέχρι και την καθαρίστρια κι έχει εκατοντάδες υπαλλήλους· αύριο δηλ. μπορεί να μας πείτε, εγώ ρώτησα έναν υπάλληλο και μου απάντησε εκείνος; Ποιος λοιπόν είναι αυτός που σας διαβεβαίωσε για όλα αυτά; Έτσι λειτουργείτε θεσμικά; με το να επικαλείσθε αορίστως ότι: «Στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχει σκέψη;»

Ωστόσο, κ. Δριβελέγκα, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2014 το βράδυ, περί ώρα 10.00 μ.μ. ευρισκόμενοι πολλά άτομα (και εμού του ιδίου παρόντος) σε ένα σπίτι στη Μεγάλη Παναγία και συζητώντας το εν λόγω θέμα, παρακαλέσαμε εκείνη την ώρα τον κ. …………… να σας τηλεφωνήσει μπροστά μας και να σας ρωτήσει για το εν λόγω ζήτημα. Σας ρώτησε λοιπόν: «Γιάννη, έχουμε πληροφορίες ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει τροπολογία για τον “Kαλλικράτη”, όπου με νομοθετική ρύθμιση χωρίζει τον Δήμο Αριστοτέλη και σου τηλεφωνήσαμε για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει». Εσείς, κ. Δριβελέγκα, δεν του είπατε όσα γράφετε στην ανωτέρω επιστολή σας αλλά του απαντήσατε: «…. Το θέμα αυτό είναι προς συζήτηση στο υπουργείο Εσωτερικών. Δεν κατέληξαν ακόμα. Εμείς τους είπαμε εάν ο Δήμος Παναγίας πάει από την πλευρά των Μαντεμοχωρίων μην περιμένετε να ψηφίσουμε αυτή την τροπολογία. Μόνο μια περίπτωση υπάρχει να την ψηφίσουμε, αν ο πρώην Δήμος Παναγίας πάει με την πλευρά της Ακάνθου».  Τελικώς τι εστί αλήθεια; Ίδωμεν.

Όσον αφορά το ότι «πιστεύετε ότι αντιλαμβάνομαι την αντίθεσή σας στον διαχωρισμό του Δήμου παρ’όλο που δεν υπάρχει θέμα», συγχωρέστε με που θα σας στενοχωρήσω αλλά λόγω του ότι είμαι προφανώς μειωμένης αντιλήψεως άνθρωπος, μην πιστεύετε ότι το αντιλαμβάνομαι. Για όσους θέλουν να συνεχίσουν να ψάχνουν για το τι είναι αλήθεια εξ όλων αυτών που λέει ο κ. Δριβελέγκας, επειδή είναι γραμμένο ότι επί δύο ή τριών μαρτύρων στήκεται παν ρήμα, σας παραπέμπουμε στην ανάρτηση του blog «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» της 24-1-2014 με τίτλο: «“Ο διαχωρισμός του Δήμου Αριστοτέλη θα γίνει δεκτός μόνο αν ενωθεί η Μ. Παναγία με εμάς”- Ποιος το είπε και πότε;»

Φυσικά σεβόμενοι την ιδιοπροσωπία του καθενός και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τον κ. Δριβελέγκα για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη για να μας απαντήσει εγκαίρως. Εξάλλου πιστεύουμε ότι και αυτός εκτιμά το γεγονός ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν τον απασχολήσαμε ούτε του ζητήσαμε κάποιο ρουσφέτι ή εξυπηρέτηση. Σήμερα μόνο τον απασχολήσαμε για θέμα που αφορά το γενικότερο καλό των συνδημοτών μας.

——————————————

Απάντηση του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Καρανάσιου

Επικοινωνήσαμε πολλές φορές με το γραφείο και τη γραμματέα του κ. Καρανάσιου. Μας είπαν ότι θα μας απαντήσει κάποια στιγμή, χωρίς να μας προσδιορίσει το πότε. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν μας απάντησε. Αν και όταν μας απαντήσει, θα παραθέσουμε την επιστολή του στο σημείο αυτό και όχι με νέα ανάρτησή μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.