Αρχική Απόψεις & Σχόλια Kυριακή 26 Ιανουαρίου, αυτοκινητοπορεία στον Κάκαβο

Kυριακή 26 Ιανουαρίου, αυτοκινητοπορεία στον Κάκαβο

6
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=d6xoEhEBdhI&feature=youtube_gdata_player]

Οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης σας καλούν σε αυτοκινητοπομπή την Κυριακή 26 Γενάρη 2014 στο Κάκαβο να δούμε όλοι μας την “καταστροφική ανάπτυξη” της Χαλκιδικής. Συγκέντρωση στον κόμβο Μ. Παναγίας στις 11:00 π.μ.

Αυτή τη φορά με αυτοκίνητα γιατί  ο τόπος δεν είναι πια όπως τον ξέραμε. Ο δρόμος Χοντρό Δέντρο – Σκουριές, τα 7 χιλιόμετρα που άλλοτε με μεγάλη ευχαρίστηση διανύαμε με τα πόδια μέσα στη μαγευτική φύση του βουνού, είναι πλέον σαν εθνική οδός. Το στενό δασικό δρόμο έχει αντικαταστήσει ένας παράλογα φαρδύς δρόμος πλάτους 13 μέτρων, που κόβει απότομα τις πλαγιές του βουνού. Το οροπέδιο των Σκουριών έχει ισοπεδωθεί ολοκληρωτικά.

Όσοι έχουν δει και περπατήσει αυτό το βουνό πριν την επέλαση της Eldorado θα κλάψουν την Κυριακή.  Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή είναι μόνον Η ΑΡΧΗ της καταστροφής, αφού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εξόρυξη, δεν έχει κατασκευαστεί το εργοστάσιο εμπλουτισμού, δεν έχουν μετατραπεί τα ρέματα Καρατζά και Λοτσάνικου σε τέλματα αποβλήτων. Οι Σκουριές μπορούν ακόμα να σωθούν.

Bc7i2STCYAAjhXbBdsdSfCCAAEXn-w

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης σας καλούν σε αυτοκινητοπομπή την Κυριακή 26 Γενάρη 2014 στο Κάκαβο να δούμε όλοι μας την «καταστροφική ανάπτυξη» της Χαλκιδικής. Συγκέντρωση στον κόμβο Μ. Παναγίας στις 11:00 π.μ.  Αυτή τη φορά με αυτοκίνητα γιατί ο τόπος δεν είναι πια όπως τον ξέραμε. Ο δρόμος Χοντρό Δέντρο – Σκουριές, τα 7 χιλιόμετρα που άλλοτε με μεγάλη ευχαρίστηση διανύαμε με τα πόδια μέσα στη μαγευτική φύση του βουνού, είναι πλέον σαν εθνική οδός. Το στενό δασικό δρόμο έχει αντικαταστήσει ένας παράλογα φαρδύς ασφαλτοστρωμένος δρόμος πλάτους 13 μέτρων, που κόβει απότομα τις πλαγιές του βουνού. Το οροπέδιο των Σκουριών έχει ισοπεδωθεί ολοκληρωτικά.  Όσοι έχουν δει και περπατήσει αυτό το βουνό πριν την επέλαση της Eldorado θα κλάψουν την Κυριακή. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή είναι μόνον Η ΑΡΧΗ της καταστροφής, αφού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εξόρυξη, δεν έχει κατασκευαστεί το εργοστάσιο εμπλουτισμού, δεν έχουν μετατραπεί τα ρέματα Καρατζά και Λοτσάνικου σε τέλματα αποβλήτων.  Οι Σκουριές μπορούν ακόμα να σωθούν.     ΠΗΓΗ […]

  2. μόλις εχω επιστρέψει απο την πορεία παρα το τσουχτερο κρυο ειμασταν απο παντου…η απουσία του Γ.Μηχου εμφανές ..μην μου πείτε και κατηγορηθω για εμπαθεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.