Βαρκελώνη 20/12: Εκδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στην οικολογική καταστροφή στις Σκουριές #skouries


Από x-pressed.org

sos-xalkidiki
To Αντιφασιστικό Δίκτυο για την Ελλάδα σας καλεί σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στην οικολογική καταστροφή που πρόκειται να συμβεί στη Χαλκιδική, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Παρουσιάσεις και συζητήσεις, προβολές ντοκυμαντέρ, φαγητό και συναυλίες!

ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΙΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!!

cartelacooo1

Στην Ελλάδα διαπράττεται ένα έγκλημα. Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία, η ελευθερία έκφρασης, η ποιότητα της ζωής, θυσιάζονται στο όνομα συμφερόντων  επιχειρήσεων και πολιτικών φιλοδοξιών, καλυμμένων κάτω από τις νεοφιλελεύθερες καπιταλιστικές πολιτικές που εκδηλώνονται με τους πιο απάνθρωπους τρόπους στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ιn Χαλκιδική , οι άνθρωποι έχουν αισθανθεί εδώ και πολύ καιρό τις συνέπειες της πολιτικής “Σωτηρία – της – χώρας – με – κάθε -” . Μια πολιτική στρατηγική του ξεπουλήματος  με οποιοδήποτε κόστος έχει επιβληθεί σε βάρος της ανθρώπινης ζωής , των ανθρωπίνων δικαιώματων και του περιβάλλοντος.

Ένα μεγάλης κλίμακας μεταλλευτικό έργο που απειλεί να καταστρέψει ένα δάσος εξαιρετικής ομορφιάς και οικολογικής αξίας πρόκειται να ξεκινήσει σε αυτή την περιοχή. Ένα τέτοιο σχέδιο απειλεί να ρυπάνει τα υπόγεια αποθέματα νερού, τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα. Θέτει τις οικονομικές δραστηριότητες των τοπικών πληθυσμών σε κίνδυνο , μαζί με το μέλλον των παιδιών τους .

Το κοινωνικό κίνημα που ενώθηκε στην αντίσταση εναντίον αυτών των καταστροφικών σχεδίων αντιμετωπίζει τη βίαιη καταστολή της κυβέρνησης , την αστυνομική βία , τις διώξεις , τις φυλακίσεις , τη δυσφήμηση, τη μομφή και την ποινικοποίηση. Ωστόσο, παρ ‘ όλα αυτά, οι άνθρωποι συνεχίζουν με δύναμη. Οι άνθρωποι επιμένουν να διεκδικούν ενεργά το δικαίωμα τους να ζουν και να ονειρεύονται .

Οπως δηλώνουν οι ίδιες οι Επιτροπές Αγώνα στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη:

“Η δύναμή μας πηγάζει από την αγάπη μας για τον τόπο μας, για τον πολιτιστικό και φυσικό μας χώρο. Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας σε αυτόν τον αγώνα για τη ζωή . Η δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη. Μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να επιτύχουμε ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα καλύτερο μέλλον”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.