Αφιερωμένο στον τόπο μου, την Χαλκιδική! #skouries


Aπό worldvespa

egnatia-odos-on-px200Τα τελευταία χρόνια, στα μέρη που μεγάλωσα, που πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, που έκανα τις πρώτες μου φιλίες, που ένιωσα τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, στην περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, συντελείται ένα έγκλημα δίχως προηγούμενο!

 Αναφέρομαι φυσικά στο θέμα του περίφημου Γαλατικού χωριού, της Ιερισσού, των Σκουριών και γενικότερα στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει σε όλους μας η υπόθεση της “επένδυσης” χρυσού, όχι μόνον σ’εμάς, αλλά και σ’όλη τη βόρεια Ελλάδα. Για το πρόβλημα πολλά έχουν γραφτεί, υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες, στοιχεία και γεγονότα για όσους θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω και άλλα τόσα έχουν ειπωθεί σε δελτία ειδήσεων, σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο ραδιόφωνο, με τα τελευταία (Μ.Μ.Ε.) να μ’έχουν απογοητεύσει πλήρως όσον αφορά την εγκυρότητα των λεγομένων τους, αλλά και να μ’έχουν κάνει ν’αναρωτιέμαι πως ήταν δυνατό όλα τα προηγούμενα χρόνια να κατέβαζα αμάσητα τα όσα μου σέρβιραν, χωρίς καν να μπω στη διαδικασία όχι να κάνω διασταύρωση, αλλά απλά να σκεφτώ…λογικά!
 
 
 Όσοι θέλετε να μάθετε δυο πραγματάκια παραπάνω, μπείτε στον κόπο να κάνετε μια αναζήτηση στο ίντερνετ. Δεν υπάρχει λόγος να γράψω ένα “σεντόνι” με τις προσωπικές μου απόψεις. Έχουν γράψει για το θέμα των Σκουριών πολλοί επιστήμονες, όλων των ειδικοτήτων. Σας παρακαλώ μπείτε στον κόπο, το πρόβλημα αυτό μας αφορά όλους!
 Αυτό που θέλω, που νιώθω σωστό κατά την άποψή μου να κάνω και το λιγότερο φυσικά, από τη στιγμή που πήρα την απόφαση με τον φίλο Θάνο να ξεκινήσω για τον γύρο του κόσμου, είναι να αφιερώσω σαν Στέργιος την περιπέτεια αυτή, στους χιλιάδες αγωνιστές – κατοίκους της Χαλκιδικής, στην τεράστια αυτή “τρομοκρατική οργάνωση” όπως απίθανα έχει χαρακτηριστεί, με τους άλλους τόσους υποστηρικτές σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, να αφιερώσω αυτό το ταξίδι ζωής στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή φωνάζουν για ζωή κι ελευθερία!
 
Πληροφορίες για την εξόρυξη χρυσού: 
 
https://antigoldgr.org/
 
http://soshalkidiki.wordpress.com/
 
http://saveskouries.blogspot.gr/
 
http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/
 
http://enpoarneas.blogspot.gr/
 
http://ierissiotes.blogspot.gr/
 
http://ierissos.blogspot.gr/
 
http://ormyliasos.org/
 
http://nogoldthess.espivblogs.net/
 
http://vasilinos.wordpress.com/
 
Στέργιος Γκόγκος – 29/10/2013

6 απαντήσεις στο “Αφιερωμένο στον τόπο μου, την Χαλκιδική! #skouries”

  1. Εσείς οι σωματοφύλακες του περιβάλλοντος σε Ιερισσό και Μ.Παναγιά παίζετε ένα παιχνίδι χαμένο.Αντιδράτε με λάθος τρόπο και σε λάθος στόχο.Έχετε στραφεί με μίσος εναντίον εργαζομένων της λαϊκής τάξης,ενώ θα έπρεπε ο αγώνας σας να είναι εναντίον της άρχουσας μνημονιακής τάξης.Σπέρνετε μίσος και διχόνοια σε μια περιοχή και σε μια εποχή όπου όλοι θα έπρεπε να είναι ενωμένοι.Ο δήθεν αγώνας σας είναι προς όφελος εκείνων για τους οποίους έχουν γραφεί:’’στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται’’ και ‘’διαίρει και βασίλευε.’’Άν κλείσουν τα μεταλλεία,η οργή των μαντεμοχωρίων θα πέσει επάνω σας και θα εκτυλιχθούν σκηνές εμφυλίου πολέμου.Μη γελιέστε.Τα μεταλλεία πάντα θα υπάρχουν στην περιοχή.Όμως καμμία TVX,και καμμία ELDORADO δε θα τολμούσε να κάνει την παραμικρή παρατυπία γνωρίζοντας ότι απέναντί της έχει ένα Δήμο συμπαγή και ενωμένο.Αυτοί που έχουν χριστεί από εσάς, πρωτεργάτες του ‘’αγώνα’’ σας,και έχουν ενδυθεί τον οικολογικό μανδύα προασπίζοντας στην ουσία τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς και τις λερωμένες καταθέσεις τους,αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί σας.Αυτοί που εργάζονται για να σπάσουν τους ιστούς της κοινωνικής συνοχής στον τόπο σας , εξωθώντας σας σε τραμπουκισμούς κατά των συγχωριανών και των συντοπιτών σας, αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί σας.Δείξτε λοιπόν στους γιαλαντζί αριστερούς που έχουν στρογγυλοκαθήσει στο σβέρκο σας τι πραγματικά σημαίνει λαϊκή κυριαρχία.Δείξτε στην άρχουσα μνημονιακή τάξη και στα αντιπολιτευτικά δεκανίκια της τι σημαίνει ‘’ισχύς εν τη ενώσει’’.Ο ευλογημένος τόπος της πατρίδας του Αριστοτέλη θα έχει όφελος μόνο μέσα από το δρόμο της συμπόρευσης και ομόνοιας.

  2. Τώρα που έμαθες να διασταυρώνεις τις πληροφορίες σου μεταξύ όλων των αντιμεταλλευτικών blog αφιέρωσε αυτό το ταξίδι “ζωής” (;) στους ομοϊδεάτες σου που αυτή τη στιγμή φωνάζουν για την καταδίκη σε θάνατο (οικονομικό) και σκλαβιά (αυτή της ανεργίας) 1400 συνανθρώπων σου και των οικογενιών τους…

  3. common sense

    η λαϊκή κυριαρχία και η ισχύς εν τη ενώσει είναι ακριβώς εδώ.

    http://www.alterthess.gr/content/tin-dimokratia-kai-stis-dimotikes-ekloges-epilegoyn-oi-galates

    μελέτησε την για να καταλάβεις…
    όλα τα αλλα που λες είναι λαϊκισμός πληρωμένος απο την ελληνικός χρυσός και παραμύθια της χαλιμάς!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.