Κατά της εξόρυξης χρυσού τάχθηκε ομόφωνα το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου


Από nea-propontida

epimelitirio_xalkid_copy– Παράλληλα προτείνει να βρεθούν εκπρόσωποι της εταιρείας των Μεταλλείων Χρυσού και όσοι διαφωνούν για να συζητήσουν και να δημιουργηθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που να επιβλέπει την επένδυση.

Ομόφωνη απόφαση κατά της εξόρυξης χρυσού με ανοιχτό όρυγμα, πήρε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε χθες το απόγευμα.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρός του, Γιώργος Γκιλής, στο Radio Star και στην εκπομπή της Κορίνας Ζολλά, “Αλήθειες και ψέματα”, σε μια εποχή όπως η σημερινή, που ο τόπος χρειάζεται επενδύσεις και οι άνθρωποι δουλειές, το Επιμελητήριο, ως σοβαρό όργανο, έπρεπε να καταλήξει στην καλύτερη λύση. «Το Επιμελητήριο – είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιλής – κλήθηκε να πάρει μία απόφαση, μη έχοντας ωστόσο εξειδικευμένες γνώσεις. Και γι’ αυτό ακούστηκαν όλες οι απόψεις και θέσεις και είναι σημαντικό το ότι καταλήξαμε σε ομόφωνη απόφαση».

Όπως τόνισε ο κ. Γκιλής το Σώμα κατέληξε κατά της εξόρυξης με ανοιχτό όρυγμα, γιατί αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, ωστόσο υπογράμμισε ότι «επειδή το Επιμελητήριο πρέπει να βλέπει πάντα προς την ανάπτυξη, παράλληλα καταλήξαμε να καταθέσουμε και μία πρόταση: Να δεχτούν, οι εταιρεία και όσοι διαφωνούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν σοβαρά και να υπάρχει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, ως δικλείδα ασφαλείας, που να επιβλέπει την επένδυση» και κατέληξε λέγοντας: «Πιστεύω ότι με αυτή την απόφαση μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στο να υπάρξει λύση στο θέμα».


3 απαντήσεις στο “Κατά της εξόρυξης χρυσού τάχθηκε ομόφωνα το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου”

  1. Υπενθυμίζω στον κύριο Πρόεδρο του Διοικητικόυ Συμβούλιου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην πρόταση του … “να βρεθούν εκπρόσωποι της εταιρείας των Μεταλλείων Χρυσού και όσοι διαφωνούν για να συζητήσουν και να δημιουργηθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που να επιβλέπει την επένδυση”.την …αμεση (sic)απαντηση που δόθηκε δημοσια …..πριν ένα μήνα από τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Α. Παπαγεωργίου http://www.youtube.com/watch?v=qn1gJ6M1AV4

  2. Oπως το καρτελ των χημικων οδηγησε την Ευρωπη στην εκατομβη των 100 εκατομυριων θυματων στους πολεμους και αρκετων εκατομυριων απο τα φαρμακα.
    Το 42 % των φαρμακων ειναι καρκινογονα.Οι CEO των χημικων εταιρειων καταδικαστηκαν στην Νυρεμβεργη ως εγκληματιες πολεμου,αλλα στην συνεχεια ηταν ο ενας πρωτος στην ταξει μετα τον Αντεναουερ,και ο αλλος ιδρυτης της ΕΟΚ
    τωρα εχουμε το καρτελ των ΑΠΕ @ Χρυσου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.