To “Kυνήγι Θησαυρού” με γαλλικούς υπότιτλους


[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=eZyDzcni_A8&fb_source=message]

To εξαιρετικό “Κυνήγι Θησαυρού”, μια αυτοχρηματοδοτούμενη από τους συντελεστές ερευνητική ταινία για την υπόθεση της μεταλλουργίας χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική (2007), υπάρχει τώρα στο διαδίκτυο και με γαλλικούς υπότιτλους. Για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους πατήστε στο εικόνιδιο “Υπότιτλοι” στο κάτω μέρος του player.

imagesΠοιου “θησαυρού” δηλαδή; “Θησαυρός” είναι η μνήμη, η συλλογικότητα, το πάθος, η δύναμη και η αξιοπρέπεια των γυναικών και αντρών κάθε ηλικίας, που με τους αγώνες τους εμπλουτίζουν αυτή τη στρογγυλή γή.

“Θησαυρός” είναι η αντίσταση σε αυτό το παράλογο σύστημα, που υποβαθμίζει οικτρά τον πλανήτη και τις ζωές όσων τον κατοικούμε. Κομμάτι του “θησαυρού” συνεπώς, οι αγώνες των κατοίκων της Β. Χαλκιδικής. Η “Μεγάλη απεργία” των μεταλλωρύχων το 77 ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Η δυναμική και νικηφόρα αντίσταση των κατοίκων της Ολυμπιάδας ενάντια στον παραλογισμό της μεταλλουργίας χρυσού και στην καταστροφή του τόπου τους. Η εναντίωση στα τωρινά σχέδια της εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές. Αυτός το λοιπόν είναι ο θησαυρός μας…

Αυτόν “κυνηγάμε” σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ που διακινείται έξω από τις επιταγές και τη λογική του εμπορεύματος. Και αφού έφτασε στα χέρια σας λοιπόν: Καλό κυνήγι θησαυρού.

Υ.Γ. Ο κατεξοχήν θησαυρός θα είναι …τα ευφάνταστα παιχνίδια των παιδιών πάνω στα συντρίμμια της βιομηχανικής και εμπορευματικής κουλτούρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.