Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε


Aπό την Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

asd (13)Το βροχερό και ομιχλώδες τοπίο του Χοντρού Δέντρου (είσοδος στο δάσος των Σκουριών), το απόγευμα της Δευτέρας, με τα μηχανήματα της εταιρίας να πηγαινοέρχονται θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από ταινία τρόμου. Ωστόσο, κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας παρευρεθήκαμε για άλλη μια φορά στη συγκεκριμένη τοποθεσία ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις των συναγωνιστών μας αλλά κυρίως ενάντια στη συνεχιζόμενη καταστροφή του βουνού μας από την Ελληνικός Χρυσός, τους ντόπιους εργολάβους και τα τσιράκια τους.

asd (12)Παράλληλα, η χθεσινή διαμαρτυρία αποτέλεσε και μήνυμα απαξίωσης των διώξεων καθότι έντεκα από τους παρευρισκόμενους κατοίκους, εκείνη την ώρα θα έπρεπε να καταθέτουν στο Α.Τ. Αρναίας στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για παρακώλυση συγκοινωνιών, παράνομη βία, συναυτουργία κλπ από παλαιότερες διαμαρτυρίες στο Χοντρό Δέντρο. asd (7) asd (6) asd (4) asd (2)Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και πολλές άλλες φορές, έτσι και χθες η αστυνομία ήταν αυτή που έκλεινε το δρόμο, παρακολουθώντας αμέτοχη, σειρά από παρανομίες που διέπτρατταν τα οχήματα της εταιρίας. Φορτηγά μπαίνουν στο βουνό περνώντας στο αντίθετο ρεύμα και πατώντας διπλή γραμμή. Οχήματα της εταιρίας και των εργολάβων κινούνται χωρίς πινακίδες. Ο επαρχιακός δρόμος έχει γεμίσει με πεσμένα φορτία όπως χώμα και χαλίκια επικίνδυνα για τα διερχόμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα καθώς πολλά από τα φορτηγά δεν έχουν καλυμμένες καρότσες. Γιατί λοιπόν οι αστυνομία διώκει αυτούς που διαμαρτύρονται για τις παρανομίες και όχι αυτούς που τις πράττουν;

asd (8)

asd (10) asd (9) Απ’ ότι φαίνεται η Ελληνικός Χρυσός με την κάλυψη κυβέρνησης και αστυνομίας επιβεβαιώνει καθημερινά την επικίνδυνη ανευθυνότητά της με τις παρανομίες και τα ατυχήματα, βλέπε μεταφορά τοξικών χωρίς ειδική άδεια, διαρροές τοξικών από φορτηγά (ατύχημα Ρεντίνας/12.09.2013) και κοντέινερ (λιμάνι Θεσσαλονίκης/05.10.2013), εργασίες στις Σκουριές χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και παρά το σήμα διακοπής εργασιών από την πολεοδομία, και όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων και των επιτροπών αγώνα στο Σ.τ.Ε.

asd (5)Την καταστροφή που προκαλεί η Ελληνικός Χρυσός στον τόπο μας τη βιώνουμε, τη στάση κυβέρνησης και αστυνομίας απέναντι μας τη νιώθουμε κάθε μέρα, ωστόσο το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού μέχρι τον αποχαρακτηρισμό του Κάκαβου από μεταλλευτική περιοχή.

asd (11)


Μία απάντηση στο “Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.