Αρχική Ενημέρωση Αλληλεγγύη από τη Ναβάρα της Ισπανίας: “Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά”

Αλληλεγγύη από τη Ναβάρα της Ισπανίας: “Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη Ναβάρα της Ισπανίας, κάτοικοι του χωριού Lakabe αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή του δικού τους τόπου από ανοιχτή εξόρυξη που πραγματοποιείται από μια Ελληνική εταιρεία: την Grecian Magnesite που εξάγει λευκόλιθο και από τη Γερακινή της Χαλκιδικής. Εκεί έγινε μια διαμαρτυρία κατοίκων και Ελλήνων αλληλέγγυων με το σύνθημα: “Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά”. Το μήνυμα που ακολουθεί μας το έστειλε φίλος που βρίσκεται εκεί:

eugi navarrasm Eugi navarrasm1

Στέλνω αυτό το σύντομο κείμενο επεξηγώντας την συμβολική δράση που πράξαμε στις 9/11 στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας αλληλεγγύης στον αγώνα τον κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Επιλέξαμε να πάμε σε ένα ανοιχτό μεταλλείο μαγνησίτη στο χωριό Eugi στην Navarra της Ισπανίας. Ήμασταν 11 άτομα από το κατειλημμένο χωριό Lakabe και εκεί συναντηθήκαμε με δυο άτομα που συμμετέχουν στον τοπικό αγώνα ενάντια στα ορυχεία στην περιοχή. Το σύνθημα μας ήταν: “Ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά” με ένα εμβόλιμο: “Αγώνας”. Μοιραστήκαμε ενημέρωση και εντυπώσεις από τους τοπικούς αγώνες στην Χαλκιδική και στην εδώ περιοχή και ανταλλάξαμε υλικό.

Το ενδιαφέρον του συμβολισμού της ενέργειας είναι πως μεγαλομέτοχος στην εταιρεία που καταστρέφει εδώ την περιοχή εδώ και χρόνια είναι μια …ελληνική εταιρεία…

Χωρίς σχόλια… Προσέξτε την ταμπέλα στην φώτο: ¨Grecian Magnesites¨

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.