Ο «χρυσός» διχάζει και την Καλαμαριά…


Η χορηγία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός/Eldorado Gold Α.Ε.» στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Η απόφαση του ερασιτέχνη να βάλει στις φανέλες των παιδιών σε όλα τα ηλικιακά τμήματα τη διαφήμιση της εταιρείας (αντί περίπου 25 χιλιάδων ευρώ) έφερε αρχικώς τη διαδικτυακή αντίδραση των οπαδών της ομάδας.

42-43-3--9-thumb-mediumΕγραψαν στο Facebook το γεγονός και κάλεσαν τους γονείς και τους κατοίκους να εναντιωθούν και μάλιστα κατήγγειλαν ότι η διοίκηση διώχνει όσα παιδιά είναι αντίθετα. Παράγοντες του Απόλλωνα είπαν στην «Ε» πως η χορηγία ισχύει, αλλά οι ίδιοι δεν κρίνουν με πολιτικά κριτήρια για το πώς θα σώσουν το σύλλογο. «Αλλοι μπορεί να έχουν πολιτικά κίνητρα, εμείς όχι. Ηρθαν πέντε γονείς, πράγματι, και διαμαρτυρήθηκαν, επί συνόλου 1.000 παιδιών που αθλούνται στον Απόλλωνα. Δεν διώξαμε κανέναν, όποιος θέλει μένει και συνεχίζει κανονικά», μας είπε παράγοντας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Στον προχθεσινό αγώνα με την Κέρκυρα στο γήπεδο του Απόλλωνα έγινε η πρώτη παρέμβαση κατοίκων με πανό και διάθεση ενημερωτικού υλικού στους φιλάθλους.

Οπως τονίζει ο Παύλος Μαβίδης, γονέας παιδιού που συμμετέχει στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Απόλλωνα: «Οι γονείς αντιδρούν στο ενδεχόμενο τα παιδιά τα οποία βρίσκονται σε μία ευαίσθητη ηλικία να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης ενός πολιτικού ζητήματος που αφορά μια χορηγία εταιρείας άκρως αμφιλεγόμενης». Να σημειωθεί ότι την προσέγγιση στην εταιρεία έκαναν οι παράγοντες του σωματείου. «Τα οικονομικά είναι τραγικά και δεν έχουμε καμία άλλη βοήθεια από κανέναν», τονίστηκε από τη διοίκηση. Ετσι, μετά το βόλεϊ του ΠΑΟΚ, ο Απόλλων Καλαμαριάς γίνεται η δεύτερη ομάδα που παίρνει χορηγία από την «Ελληνικός Χρυσός». Το σωματείο δηλαδή που ιδρύθηκε το 1926 από μια παρέα προσφύγων, με τα χρώματα να συμβολίζουν το αίμα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τον εκπατρισμό των Ποντίων (κόκκινο) και το πένθος (μαύρο)…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.