«Όχι» στο αίτημα για εφέτη ανακριτή για τις Σκουριές


Aπό το Κουτί της Πανδώρας

skouries_0Απέρριψε, με συντριπτική πλειοψηφία, η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών, για ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή στην υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αυτό συνεπάγεται ότι την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα τη συνεχίσει η ανακρίτρια Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Για το αίτημα του ορισμού ή όχι εφέτη ειδικού ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση, ορίστηκε εισηγητής ο πρόεδρος Εφετών Μιχαλάκης Γεωργίου, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τους εφέτες-συναδέλφους του, φέρεται, να τοποθετήθηκε αρνητικά επί του θέματος.

Νωρίτερα, πάντως, ο Π. Γιαννάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα που είχε υποβάλει προ μηνός προς την προϊσταμένη του Εφετείου Θεσσαλονίκης, φέρεται να έκανε λόγο για υπόθεση εξαιρετικής φύσεως, η οποία έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη και για την οποία δεν αρκεί το κύρος του πρωτοδίκη-ανακριτή, αλλά είναι ανάγκη να αναλάβει την ανάκριση υπό την αιγίδα του το Εφετείο για να προσδώσει το αναγκαίο κύρος στις ενέργειες της ανάκρισης.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας Εφετών, φέρεται να επισήμανε ότι η υπόθεση «έχει χωρίσει στα δύο την περιοχή της Χαλκιδικής», ενώ, το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού Χαλκιδικής δεν λειτουργεί μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν από κατοίκους.

Ωστόσο, οι εφέτες κατά την ψηφοφορία που έγινε απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία το παραπάνω αίτημα, γεγονός που συνεπάγεται ότι την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα τη συνεχίσει η ανακρίτρια Πολυγύρου Χαλκιδικής, από το γραφείο της οποίας έχουν περάσει μέχρις στιγμής να απολογηθούν επτά από του συνολικά 20 κατηγορούμενους.

Τέσσερις απ” αυτούς κρίθηκαν αρχικά προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και μεταξύ αυτών είναι και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.