Ο κ. Μηταράκης, η Fidelity και οι “συμβάσεις που δεν καταργούνται”…


1383080_597607003618628_298303889_n1-650x400Παρακολουθήστε τα δυο βίντεο που ακολουθούν. Στο πρώτο (από το 7:10′ και μετά), ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης απαντά στον Κώστα Βαξεβάνη για τη σχέση του με την εταιρεία Fidelity ισχυριζόμενος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Αμερικανική εταιρεία Fidelity και η Αγγλική είναι “ανταγωνίστριες εταιρείες”. Λέει και πολλά άλλα που χρήζουν ειδικής αναφοράς ο κ. Μηταράκης… αρνείται κάθε σχέση με τη σκανδαλώδη σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός επειδή “την έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση”, δηλώνει όμως ότι “το Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από τη σύμβαση μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας” (για την οποία η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) και ότι “σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν καταργούνται οι συμβάσεις γιατί κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα”!

Έχουμε να πούμε στον κ. Μηταράκη ότι η κατάργηση συμβάσεων που είναι ολοφάνερα παράνομες, ληστρικές και προϊόντα διαπλοκής είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα αν θέλουμε η “νέα Ελλάδα” να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Μια τέτοια κίνηση θα έδινε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Ελλάδα θέλει να κόψει τους δεσμούς με το διεφθαρμένο παρελθόν και να αναπτυχθεί με σωστές επενδύσεις και πάνω απ’όλα με σεβασμό στη νομιμότητα. Δεν περιμέναμε φυσικά κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί θέλουν μια Ελλάδα “open for business”, όλων των ειδών τις μπίζνες, ανοιχτή σε κάθε λαμόγιο και αρπαχτικό που θα εμφανιστεί ως “επενδυτής”. Αρνούμενοι να καταργήσουν τις βρώμικες συμβάσεις του παρελθόντος, δημιουργούν οι ίδιοι την επόμενη “γενιά” βρώμικων συμβάσεων. Αυτή την Ελλάδα θέλουν.

Στη συνέχεια ο Κώστας Βαξεβάνης συζητά με τη βουλευτή των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Ραχήλ Μακρή η οποία ζητά παραίτηση του κ. Μηταράκη.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0_QHGTDysAM]

Το δεύτερο βίντεο είναι συνέντευξη του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου του περιοδικού UNFOLLOW στο Mojo Radio 107,7 και στο Χρήστο Συρίμπεη. Ο κ. Χαραλαμπόπουλος, που είναι και ο συντάκτης του περίφημου άρθρου, αναλύει τις αντιφάσεις του κ. Μηταράκη σχετικά με τη Fidelity…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fLmdgoWOAbU]

Ν. Μηταράκης: “Δεν ακυρώνω τις συμβάσεις για τα μεταλλεία, κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει μετά στην Ελλάδα”

Συνεντεύξεις: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, Νότης Μηταράκης μιλά στο Κόκκινο και τον Κώστα Βαξεβάνη για την εμπλοκή του με την Fidelity Fund που είναι μέτοχος της Eldorado Gold όπως αποκάλυψε το περιοδικό Unfollow.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, αρμόδιος  μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις  χρυσού στην χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν, και για μεγάλο χρονικό διάστημα  υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity Fund, ένας εκ των βασικών μετόχων της Eldorado gold που δραστηριοποιείται στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow.

Ο κ. Μηταράκης εργαζόταν στον όμιλο από το 2003 και μάλιστα το 2005 βραβεύτηκε  ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα της Ευρώπης. O  Nότης Μηταράκης με δηλώσεις του στο Κόκκινο, χαρακτηρίζει ανυπόστατο το δημοσίευμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος εργάστηκε στο παρελθόν σε εταιρεία που ανήκε στην ίδια οικογένεια της Fidelity αλλά όχι σε αυτήν που του καταλογίζει το δημοσίευμα.

Αρνήθηκε ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από την μεταβίβαση των Μεταλλείων Χρυσού στην Eldorado Gold, παρά το γεγονός ότι Η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση αυτή.

Ο υφυπουργός αρνήθηκε  να ακυρώσει τις ζημιογόνες συμβάσεις με την Eldorado Gold,τις οποίος  κληρονόμησε όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς κανείς δεν θα θελήσει να επενδύσει σε μια χώρα που υπάρχει αστάθεια.

Το δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow:

http://unfollow.com.gr/blog/item/332-mitarakisgold.html

___________________________________

Παραίτηση Μηταράκη ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ.

Την παραίτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, ζητά η τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, και χαρακτηρίζει «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» την αποκάλυψη ότι ο Ν. Μηταράκης, που ως υφυπουργός έχει μεταξύ άλλων την αρμοδιότητα για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας «Fidelity», η οποία πρόσφατα εξασφάλισε -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold»- άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στη Θράκη.

«Αν ο Α. Σαμαράς γνώριζε τη σχέση Ν. Μηταράκη – Fidelity, «υπόλογος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του», τονίζει η Ρ. Μακρή.

Ο κ. Μηταράκης σε ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι εργάστηκε στην εταιρεία «Fidelity International» στο Λονδίνο για εφτά χρόνια, αλλά στο διάστημα αυτό «δεν είχα απολύτως καμία επαφή και σχέση με την εταιρεία “Eldorado Gold”».

Διευκρίνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει καμία σχέση με τις περιβαλλοντικές άδειες για τις επενδύσεις στις Σκουριές και το Πέραμα και ότι μόνο αρμόδιο είναι το ΥΠΕΚΑ. Και πρόσθεσε: «Συνιστά ακραία μορφή παραλογισμού να ταυτίζεται ένα πρώην στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας με τα συμφέροντα της εταιρείας στην οποία εργαζόταν».

About these ads


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.