Προς κ. Paul Wright (4): Κατά πλειοψηφία απόρριψη από το Περιφ. Συμβούλιο Αν.Μακεδονίας-Θράκης


20121003.Περιφ.Συμβούλιο.ΑΜαΘ.Β43Β7ΛΒ-ΜΜΩ-signed

1 κατά και 2 λευκά. Αυτά ήταν όσα κατάφερε η εταιρεία “Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε” μετά από 14 χρόνια συνεχούς προσπάθειας να διεισδύσει με κάθε μέσο στην τοπική κοινωνία της Θράκης. Η απόφαση που ελήφθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 3ης Οκτωβρίου 2012, σε συνδυασμό με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Μαρώνειας-Σαπών δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των διαθέσεων των Θρακιωτών απέναντι στην εκμετάλλευση χρυσού.

Η Eldorado Gold πατάει πλέον και με τα δυο πόδια στη Θράκη και μπορεί να έχει μαζί της την κυβέρνηση, έχει όμως απέναντί της την κοινωνία. Θα θυμίσουμε στον κ. Wright ότι και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στήριζαν την εκμετάλλευση χρυσού αλλά μπουλντόζα ακόμα δεν μπήκε, ούτε στο Πέραμα (εκτός από τις παράνομες) ούτε στις Σάπες. Η πιο πρόσφατη ανοιχτή δήλωση στήριξης στο έργο του Περάματος ήταν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον περασμένο Φεβρουάριο. “Σε δέκα μέρες θα έχει βγει η άδεια” είχε δηλώσει ο αλαζών Πρωθυπουργός, για να τα μαζέψει πανηγυρικά μετά από τον ξεσηκωμό της κοινωνίας και το έργο να μπει ξανά στο ράφι. Προσωρινά, σίγουρα. Η επόμενη επίθεση είναι ήδη στα σκαριά. Όπως και οι προηγούμενες, θα βρει τους Θρακιώτες ενωμένους.

Η απόφαση είναι 7 σελίδες, για να την κατεβάσετε σε pdf πατήστε πάνω στην εικόνα ή εδώ.

 


Μία απάντηση στο “Προς κ. Paul Wright (4): Κατά πλειοψηφία απόρριψη από το Περιφ. Συμβούλιο Αν.Μακεδονίας-Θράκης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.