ΠΡΟΣ «ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


vasilinos.wordpress.com. Διαβάστε το!

koukoul-1Με τον «τρομονόμο» υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις σε όσους σε δημόσιες συναθροίσεις κ.λ.π., καλύπτουν τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Είναι γεγονός ότι το πρόσωπό σου το καλύπτεις κατά κύριο λόγο, όταν έχεις κάποιους λόγους που δεν επιθυμείς να αναγνωρισθείς. Οι λόγοι ποικίλουν και δεν θα τους αναλύσουμε εδώ. Προσωπικά δημιούργησα το παρόν blog και από την πρώτη ημέρα γνωστοποίησα ότι είμαι ο διαχειριστής του blog, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και τις συνέπειες των λόγων μου και των αναρτήσεών μου. Ανήρτησα τους «όρους χρήσης», τον σκοπό δημιουργίας του blog. Απευθυνόμενος προς συμπολίτες μου, δεν ήθελα για κανένα λόγο –νόμιμο ή μη- να φορώ «κουκούλα» και να είμαι ένας ανώνυμος «κουκουλοφόρος». Θεωρώ πέραν των άλλων ότι όταν απευθύνομαι προς κάποιον ή κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους και φορώ «κουκούλα», αυτό δεν είναι καν ευγενικό.

Υπάρχει το blog «Πολίτες Αριστοτέλη», το οποίο συχνά αναφέρεται επώνυμα στο πρόσωπό μου, στους λόγους μου, στις ενέργειές μου. Δυστυχώς όμως, εγώ καλούμαι να απαντήσω στο λόγο κάποιου συγκεκριμένου διαχειριστή ενός blog, που ενώ συνεχώς καταδικάζει τους κουκουλοφόρους, ο ίδιος αποδέχεται την ιδιότητα του «κουκουλοφόρου», του ανώνυμου κονδυλοφόρου, και κρύβεται πίσω από μια γενική αναφορά «Πολιτών Αριστοτέλη». Σε όλες τις δικογραφίες κατά των κατοίκων της περιοχής που αγωνίζονται για να μην καταστραφεί ο τόπος τους, η Ασφάλεια δείχνει να τρέφει μεγάλη συμπάθεια στους ανώνυμους «κουκουλοφόρους» του blog “Πολίτες Αριστοτέλη», χωρίς μάλιστα να ενδιαφέρεται να δει ποιοι είναι, ούτε αισθάνεται την ανάγκη να τους καλέσει να καταθέσουν ενόρκως· της αρκούν τα ανώνυμα δημοσιεύματά τους, αρκεί να είναι εις βάρος των αγωνιζομένων κατοίκων. Αυτό φυσικά είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Εισαγγελία Εφετών και γνωρίζουμε ότι γίνονται ενέργειες, για να κληθούν να καταθέσουν χωρίς «κουκούλες», καθότι η Ασφάλεια (που έχει χορηγό την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»), για την υπόθεση «Καρατζά Λάκκος» έχει ως βάση τα δικά τους ανώνυμα δημοσιεύματα.

Σε εμένα από τη μια μεριά τίθεται το θέμα αν ηθικά είναι σωστό να έχω διάλογο με «κουκουλοφόρους», με ανώνυμους κονδυλοφόρους, κι από την άλλη βλέπω να κάνουν αναρτήσεις που αφορούν το πρόσωπό μου με δήθεν «αθώα» ερωτήματα ή «αθώες» επισημάνσεις. Από εκεί και πέρα η Ασφάλεια γνωρίζει τη δουλειά της, «πιθανολογεί», κατασκευάζει σενάρια και «δεν συμμαζεύεται», ανάγκη χρημάτων και υλικοτεχνικής υποστήριξης δεν έχει (η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στο πνεύμα της «ανταποδοτικότητας» τούς τα χορηγεί).

Στις 25-10-2013 οι «κουκουλοφόροι Πολίτες» (εις το εξής έτσι θα τους αποκαλώ εάν δεν βγάλουν την «κουκούλα» τους), προέβησαν στην ανάρτηση με τίτλο: «Οι ερωτήσεις που δέχθηκε και οι απαντήσεις που έδωσε ο Μr Antigold στην “ΒΑΒΕΛ”». Δεν θα αναφερθώ στα σχόλιά τους για την εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού «SUPER» Χαλκιδικής, κατανοώ την προσπάθειά τους (κάτω από την «κουκουλοφορία» τους) να ενοχοποιήσουν τίμιους επώνυμους αγωνιστές, μεταφράζοντας την κατά καιρούς δίκαιη αγανάκτησή τους για την ανομία ως δήθεν πρόθεση εγκληματικότητας· αυτό το εξετάζει και το έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη. Όμως οι «κουκουλοφόροι Πολίτες» δεν δείχνουν να αφήνουν την υπόθεση με εμπιστοσύνη στα χέρια της δικαιοσύνης, κάνουν συνεχείς προσπάθειες μαζί με την Ασφάλεια (που έχει χορηγό την εταιρεία) να τους ενοχοποιήσουν. Θα σταθώ μόνο στην αναφορά που έχουν για τη δική μου παρέμβαση στην επίμαχη εκπομπή «ΒΑΒΕΛ» της 21-10-2013. Αφού παραβλέπουν όλα τα σημαντικά που είπα, λένε: «Άξια αναφοράς κατά τη γνώμη μας σε σχέση με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή είναι και τα εξής……. Ο χαρακτηρισμός «τραμπούκοι» που απέδωσε ο πατήρ Χριστόδουλος Αγγελόγλου προς τους εργαζομένους των μεταλλείων, λέγοντας σε τηλεφωνική παρέμβασή του ότι “400 τραμπούκοι της εταιρείας τα έβαλαν με 30 στις Σκουριές”».

Έχοντας γνωρίσει το πνεύμα των «κουκουλοφόρων Πολιτών», γνωρίζω ότι αυτό δεν το επέλεξαν τυχαία, δεν το απευθύνουν ούτε προς εμένα, ούτε προς το κοινό, το απευθύνουν προς εκείνους τους μεταλλωρύχους που αυτοδικούν, που προπηλακίζουν, που… που… που… Το blog των «κουκουλοφόρων Πολιτών» ξέρει τη δουλειά του και ξέρει ποιους προτρέπει (κεκαλυμμένω τω τρόπω) να πράξουν τι. Επί τόπου στα γεγονότα της 20ης Μαρτίου 2012, δείτε τι είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας και των 400, κ. Ζαγοράκης. Δείτε και τι έπραξαν οι 400, και ακούστε και τι είπε ο αντιδήμαρχος κ. Μοσχόπουλος και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TGTCY7XGTXQ]

Κατόπιν των ανωτέρω (και διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρθηκα γενικά προς όλους τους εργαζομένους των μεταλλείων, όπως ισχυρίζονται ψευδώς), εγώ δεν έχω παρά να ζητήσω συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό «τραμπούκοι», καθώς τελικά ήταν: «ευλαβέστατα κατηχητόπουλα, που μόλις είχαν βγει από το κατηχητικό της εκκλησίας του Στρατωνίου και ανέβηκαν στις Σκουριές με τους ευλαβείς κατηχητές τους, για να κάνουν παράκληση στην Παναγία την Ελευθερώτρια, όπου μαζί τους είχαν κανάλι για να καλύπτει την παράκληση, αλλά και τα χορηγούμενα Σώματα Ασφαλείας να παρακολουθούν με ευλάβεια την παράκληση, και στο «Χονδρό Δένδρο» τα περιπολικά είχαν μπλόκο και δεν άφηναν κανέναν άλλο να ανέβει και να διαταράξει την κατανυκτική ατμόσφαιρα».

Τελειώνοντας, θέλω να υπομνήσω ότι πάντοτε θαύμαζα –και θαυμάζω- τους αγνούς, τίμιους, φιλότιμους μεταλλωρύχους· πολλοί από τα Μαντεμοχώρια έρχονται και μου διηγούνται ότι την δεκαετία ’60-’70 τύχαινε να χτυπά η καμπάνα πένθημα μέρα παρά μέρα και πέθαιναν οι οικογενειάρχες μεταλλωρύχοι σε ηλικία 27 και 30 ετών από πνευμονοκονίαση. Αυτούς τους μεταλλωρύχους, κύριοι «κουκουλοφόροι Πολίτες» που προαιρούντο να κατεβάσουν το προσδόκιμο της ζωή τους στα 25 και 30 χρόνια, για να πηγαίνουν ένα κουτί γάλα κι ένα κομμάτι ψωμί στα παιδιά τους εγώ τους θεωρώ αγίους, τους θαυμάζω γιατί πάνω από την υγεία τους και πάνω από τη ζωή τους, έβαλαν την αγάπη τους για τον πλησίον, για το παιδί τους, την οικογένειά τους.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοιες ψυχές που να θυσιάζουν την προσωρινή ζωή τους για να ζήσουν τα παιδιά τους. Αυτούς τους μεταλλωρύχους τους θαυμάζω, τους τιμώ, τους σέβομαι, θέλω να μιμηθώ την αυτοθυσία τους, τους μνημονεύω και δεν τους ξεχνώ ποτέ, όπως θαυμάζω τις χήρες γυναίκες τους και τα ορφανά παιδιά τους. Αυτών των τίμιων μεταλλωρύχων το προσδόκιμο ζωής το κατέβασαν στα 25-30 έτη η πολιτική βούληση και τα οικονομικά συμφέροντα· τη ζωή τους οι μεταλλωρύχοι την θυσίαζαν διότι οι δύο υπαίτιοι διαχρονικά τους επέβαλαν το αδιέξοδο: ή στα μεταλλεία εσύ για μια ζωή μέχρι τα 30 ή θα πεθάνει η οικογένειά σου από την πείνα.

Και σήμερα η ίδια πολιτική βούληση συνεχίζει να υφίσταται, που κοιτά να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα εργολαβικά-εκδοτικά συμφέροντα, οι κάτοικοι βρίσκονται σε αδιέξοδο έχοντας από τη μία την ολοσχερή καταστροφή του τόπου τους και από την άλλη την «μηδενική λύση», δηλαδή τίποτα, και κατανοούμε όλους αυτούς που έχουν δάνεια, έχουν υποθηκεύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία και εξ ανάγκης ως έσχατη λύση έχουν το να πάνε να καταστρέψουν τον τόπο τους, τα νερά τους, τον αέρα τους. Αναγνωρίζουμε ότι ούτε ένας δεν θα επέλεγε να καταστρέφει τον τόπο του αν είχε μια αξιοβίωτη επιλογή εργασίας, ωστόσο σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε συγκεκριμένη ομάδα που βιαιοπραγεί, προβαίνει σε εμπρησμούς, αυτοδικεί, απειλεί. Και αυτοί, «κύριοι» «κουκουλοφόροι Πολίτες», δεν είναι «κατηχητόπουλα», είναι αυτοί που ανέβηκαν και πρωτοστατούσαν και έκαψαν το παράνομο φυλάκιο των αντιδρώντων κατοίκων (δίνοντας το παράδειγμα σε κάποιους άλλους να τους μιμηθούν και να πάνε στη συνέχεια κι αυτοί να κάψουν τα παράνομα κοντέηνερ της εταιρείας), είναι αυτοί που αυτοδίκησαν εναντίον 30 γυναικόπαιδων, δίνοντας το παράδειγμα σε κάποιους άλλους να αυτοδικήσουν επί υπαλλήλων σεκιουριτάδων που δεν εσέβοντο την υπ’αριθ. 788/2012 απόφαση του Πλημ/κειου Πολυγύρου και ως «κουκουλοφόροι» εκνομούσαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες κάτωθι:

koukoul-4 koukoul-3 koukoul-2

Οι κουκουλοφόροι της εταιρείας στις Σκουριές

Εσείς «κουκουλοφόροι Πολίτες», σωστοί στις αρχές σας, υπερασπίζεσθε τους «κουκουλοφόρους» και καταδικάζετε τη βία (μόνο φυσικά αυτή που γεννά η δική σας βία). Για εσάς «τραμπούκοι» και εγκληματίες είναι αυτοί που καίνε τα παράνομα κοντέηνερ της εταιρείας και δεν πάνε με νόμιμο τρόπο να τα καταγγείλουν στην Ασφάλεια που έχει χορηγό την εταιρεία, ενώ οι 400 που δεν πάνε στην αστυνομία να καταγγείλουν ένα παράνομο φυλάκιο αλλά ανεβαίνουν αλαλάζοντας: «Τόλη, Τόλη, η ζωή σου τελειώνει», αυτοδικούν, βάζουν φωτιά κ.λ.π., είναι ευλαβή κατηχητόπουλα!

Για τα «κατηχητόπουλα» έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, για τους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν την «Παράκληση», με δικές μας ενέργειες έχει κινηθεί και ΕΔΕ για πειθαρχική τους δίωξη και ποινική. Ας αφήσουμε λοιπόν την δικαιοσύνη να αποφανθεί αν πρόκειται για «τραμπούκους» ή για «κατηχητόπουλα».

Ο Γκάντι είχε πει: «Στην αρχή σε αγνοούν (και τους κατοίκους που αγωνίζονται τους αγνοούσαν και διαδηλώσεις χιλιάδων τις αγνοούσαν, τις παρέβλεπαν και δεν τις γνωστοποιούσαν), Μετά σε εμπαίζουν (λέγατε εμπαίζοντας τους κατοίκους, ότι πρόκειται για 30 ψευτο-οικολόγους), Μετά σε πολεμούν (σήμερα υπάρχει όντως ανήλεος «πόλεμος» εναντίον τους), Μετά νικάς!»


Μία απάντηση στο “ΠΡΟΣ «ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.