“Ω ξειν, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”


vasilinos.wordpress.com

stogiorgisΤο τι λέει για τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, το κάθε προσφιλές στην Ασφάλεια blog, φυσικά έχει την εννοιολογική σημασία του (κυρίως για την Ασφάλεια). Το τι λένε οι διάφοροι απλοί εργάτες που αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους, και αυτό κάποιος το κατανοεί. Επίσης κατανοεί κανείς όλους εκείνους τους «άγνωστους» που με τα σχόλιά τους (όμοια των τοξικών αποβλήτων) στα διάφορα τύπου «καφενείου» blogs, προσπαθούν να σπιλώσουν τον εχθρό των «τοξικών αποβλήτων». Ό,τι και να πουν οι συνήγοροι του κ. Παπαγεωργίου, πάλι τα κατανοεί κανείς και δικαιολογεί την όποια γραμμή υπεράσπισης επιλέγουν. Ό,τι και να γράψουν blogς φιλικά προσκείμενα προς το Παρατηρητήριο, και αυτό είναι αξιολογήσιμο.

Όταν όμως βγαίνει στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Χαλκιδικής «SUPER», δημοσίως, ο Πρόεδρος της «ΕΠΙΤΗΡΩ» (ενν. Επιτροπή Ελέγχου Τήρησης Περιβαλλοντικών Όρων) κ. Π. Στογιώργης (που αμειβόταν μάλιστα από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»), και δημοσίως λέει τα κάτωθι στο βίντεο που ακολουθεί, τότε φρονούμε ότι όλα όσα λέμε όλοι οι άλλοι είναι άνευ σημασίας. Εκτός και αν ο κ. Στογιώργης τα λέει αυτά στο πλαίσιο συνδρομής βοήθειας στον «Αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης». 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lHacQeDWcBs]

Όταν αυτός που μιλά για τον κ. Παπαγεωργίου είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιαννακίδης (στις 26-2-2013 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή), έχει τεράστια σημασία. Ακούστε τη συγκλονιστική ομιλία του και θυμηθείτε την παροιμία που ορίζει «όταν μιλούν τ’ αηδόνια, αναγκαστικά να σιωπούν τα άλλα τα πουλιά».

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PsdQLyz3gc0]

Είναι χαρακτηριστική και πρωτοφανής η αλληλεγγύη με την οποία έσπευσαν να περιβάλουν τον κ. Παπαγεωργίου επίσημοι φορείς της Ελλάδος, αλλά και από ξένες χώρες. Όλοι αυτοί μόλις άκουσαν από τα ΜΜΕ, τον τύπο και το διαδίκτυο, το σενάριο του «Φώσκολου» που σκηνοθέτησαν οι λαμβάνοντες την (σε κάθε επίπεδο οικονομικο-υλικοτεχνική) υποστήριξη της εταιρείας, που θέλει στην «ταινία» με τίτλο: “EΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ”, ως «πρωταγωνιστή» τον κ. Παπαγεωργίου, άρχισαν εμπράκτως να δείχνουν την αρχοντιά τους, μη φοβούμενοι μήπως στην «ταινία» θεωρηθούν συνεργοί, και άρχισαν να του στέλνουν επιστολές συμπαράστασης. 

Προς πίστωση των πολλών, παραθέτουμε ενδεικτικά τις κάτωθι:

Eπιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος- Περιφερ. Τμήμα Θράκης

1

Επιστολή της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου

Επιτρ-Ροδοπης-web

Επιστολή του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Αρ. Γιαννακίδη    Επιστ-Γιαννακιδη web

Επιστολή του Δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γεωργίου Πετρίδη

Δημαρχ-Κομοτηνη-web

Επιστολή του Περιφερειακού Συνδυασμού Αν. Μακεδονίας & Θράκης “Οικολογία Αλληλεγγύη”

5

Επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων & Κέντρων Υγείας Θράκης

6

Επιστολή της Οικολογικής Ομάδος Ροδόπης

7

Επιστολή των Βουλευτών του Καναδικού Κοινοβουλίου

8-1

8-2

 

Επιστολή του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων “CEE Bankwatch Network” 

9

Επιστολή των οργανώσεων “Μεταλλευτικό Παρατηρητήριο Καναδά”, “Συμβούλιο Καναδά” και Ελληνο- Καναδέζικη Επιτροπή για την Ηθική Μεταλλεία”

10

Επιστολή της “Za Zemiata – Φίλοι της Γης” Βουλγαρίας
11
Επίσης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για την επιστολή της “Save Rosia Montana”

                                  ——————————————

Οι επιστολές που λαμβάνει από το εξωτερικό και την Ελλάδα είναι πολλές. Όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Παπαγεωργίου μας έδωσε την άδεια για να δημοσιεύσουμε μόνο αυτές προς το παρόν. Οι πάντες είναι αλληλέγγυοι «πλην Λακεδαιμονίων»… Κι ας είναι η μισή Ιερισσός κατηγορούμενη για εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο τα ελλείμματα της προσωπογραφίας του κ. Παπαγεωργίου μπορείτε να τα αναπληρώσετε εάν επισκεφθείτε το blog των «Πολιτών Αριστοτέλη». Εάν πατήσετε ΕΔΩ, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά τα παιδιά και με τον καλύτερο τρόπο δείχνουν ότι ο Παπαγεωργίου αγαπά με τη ψυχή του τον τόπο του, έχει πάθος στο να μην καταστραφεί, δεν νοιάζεται για το αν κατηγορηθεί, δεν ωραιοποιεί λογικά πολιτικά τα λόγια του αποσκοπώντας σε κομματικά οφέλη, δεν βάζει τον εαυτό του, την ελευθερία του πάνω από την αγάπη του για τον τόπο του και τους συμπατριώτες του. Μέσα από την καρδιά μας ευχαριστούμε τους «Πολίτες Αριστοτέλη» για την πολύ καλή δουλειά τους. Μόνο μην περιμένετε να δείτε εκεί βίντεο τέτοια όπως αυτό που ακολουθεί, που αποδεικνύει γιατί η ασφάλεια τον «συμπαθεί» τόσο πολύ και τον επέλεξε για «πρωταγωνιστή» στην ταινία της. Τέτοιου είδους βίντεο μόνο ο κ. Κανελλόπουλος τα μαζεύει.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZeDolhKQjSQ]


3 απαντήσεις στο ““Ω ξειν, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.