Mε διεθνή πλοκάμια η “εγκληματική οργάνωση” των Σκουριών


vasilinos.wordpress.com

juropean-justice
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Ιουλίου 2007 έλαβε ανώνυμη καταγγελία κατά της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., κατόπιν τούτου η Επιτροπή στις 10 Δεκεμβρίου 2008 κίνησε επίσημη διαδικασία έρευνας. Η απόφαση κίνησης της διαδικασίας δημοσιοποιήθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 Μαρτίου 2009.

Στις 6 Απριλίου 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε έναν φάκελο από “τον αρχηγό της δομημένης εγκληματικής οργάνωσης” που δρα στη Β. Χαλκιδική, τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγεωργίου Απόστολο. Μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον “αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης”. Πιθανολογείται σοβαρά “κατόπιν άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου” ότι και την ανώνυμη καταγγελία το 2008 την είχε καταθέσει ο “αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κ. Παπαγεωργίου”.

Στις 23-2-2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την τελική της απόφαση Ε(2011)1006 σχετικά με την κρατική ενίσχυση που εφάρμοσε η Ελλάδα υπέρ της Ελληνικός Χρυσός (υπόθεση C 48/2008, πρώην ΝΝ 61/2008), καλώντας το υπό πτώχευση Ελληνικό Δημόσιο να ανακτήσει από την εταιρεία το ποσό των 15,34 εκατ. ευρώ νομιμοτόκως.

Το Ελληνικό Δημόσιο που κόβει τα επιδόματα των αναπήρων, που περικόπτει τις συντάξεις, που απολύει τους εργαζομένους, που κατάσχει περιουσίες φτωχών …που ….που …που βάζει χαράτσια τους φτωχούς, εισητήριο στο επισκεπτήριο του νοσοκομείου… καταστεναχωρέθηκε από την απόφαση κατά του Μπόμπολα και της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. (που της είχε χαρίσει την αμύθητη ορυκτή χρυσή περιουσία της ) και αποφάσισε τον Απρίλιο του 2011 να ασκήσει προσφυγή ακυρώσεως ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 2012 η Ε.Ε. άσκησε προσφυγή κατά της Ελλάδας γιατί δεν έλαβε τα χρήματα (η Ελλάδα δείχνει σταθερή προτίμηση να τα παίρνει από τους ανάπηρους, άμισθους, άνεργους, συνταξιούχους…). Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σημερινή του απόφαση δικαίωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση C-263/12 κατά της Ελλάδας…

Το θέμα μας δεν είναι όμως αυτό, ξέρουμε ότι η Ελλάδα θα κάνει αγώνα για να μην τα πάρει από την εταιρεία. Υπάρχουν ακόμη αναπηρικά επιδόματα, μικροσυνταξιούχοι. Το θέμα είναι ότι είναι πολύ ύποπτη η χρονική στιγμή που το Ευρωπαϊκό δικαστήριο εκδίδει αυτήν την απόφαση και καλεί την εταιρεία να καταβάλει τα εν λόγω ποσά. Σημειώνουμε ότι την ίδια στιγμή, μετά από καταγγελίες του “αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης” για εξαγωγή συμπυκνωμάτων χρυσούχου αρσενοπυρίτη στην Κίνα και με αφορμή περιβαλλοντικό ατύχημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μπλοκαρίστηκαν οι εξαγωγές και έτσι η εταιρεία έχει υποστεί στέρηση εσόδων.

Όλα αυτά είναι τυχαία; Ο Δήμαρχος Βόλβης, μετά τις καταγγελίες πάλι του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, έκανε ασφαλιστικά μέτρα για να μην περνάνε τα αυτοκίνητα της εταιρείας από εκεί. Την ίδια χρονική στιγμή, αυτεπάγγελτα, χωρίς αίτηση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αφήνει ελεύθερους χωρίς χρηματική εγγύηση τους δυο προφυλακισμένους για την υπόθεση του εμπρησμού των Σκουριών. Αυτή τη χρονική στιγμή έχει κινηθεί προανακριτική διαδικασία για την εγκληματική οργάνωση και της καταλογίζουν ως σκοπό “την ματαίωση ή έστω την προσωρινή αναστολή της μεταλλευτικής δραστηριότητας με δυνατότητα βλάβης του διαμορφούμενου για την χώρα επενδυτικού και τουριστικού περιβάλλοντος”. Αναμφισβήτητα και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η απόφαση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης δείχνουν να στοιχειοθετούν συνέργεια στους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης και σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες των ανωτέρω, συν του Δημάρχου Βόλβης, δείχνουν να έχουν ως σκοπό την διευκόλυνση ή υποβοήθηση διάπραξης των επιδιωκόμενων από την εγκληματική οργάνωση κακουργημάτων.

Από “τηλεφωνικές συνδιαλέξεις” και τα λοιπά στοιχεία της έρευνας προκύπτει “πέραν πάσης αμφιβολίας” ότι οι ανωτέρω ενήργησαν “δομημένα”, “σε βάθος χρόνου”, “με συμβολή πολλών ατόμων” και το κυριότερο “κατόπιν υποδείξεων” του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίες έγιναν υπό μορφή δήθεν καταγγελιών, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στις “εγκληματικές” καθοδηγητικές  ενέργειες του.

Περιμένουμε την διερεύνηση του κατηγορητηρίου . Μάλλον πρόκειται τελικά για εγκληματική οργάνωση που επεκτείνει πλέον τα πλοκάμια της διεθνώς. Μετά τον Καναδά ακολουθούν οι Βρυξέλλες.

ΕΚΚΛΗΣΗ

Τελειώνοντας κάνουμε έκκληση και παρακαλούμε θερμά, στις τηλεφωνικές μεταξύ σας συνομιλίες, τηρείτε τους κανόνες: Μιλάτε μόνο όταν έχετε καλό σήμααργά, καθαρά, δυνατά,χωρίς να χρησιμοποιείτε δυσνόητες λέξεις, γιατί υπάρχει πρόβλημα στην απομαγνητοφώνηση, είναι γεμάτο αποσιωπητικά λόγω του ότι δεν ακούγονται ευκρινώς τα όσα λέτε.

Επίσης για τις συναντήσεις σας να μην ξεχνάτε να αναφέρετε τον τόπο της συνάντησης, την ώρα, ποια ακριβώς άτομα θα συναντηθείτε, να αναφέρετε ποιος είναι ο λόγος τη συνάντησής σας και κυρίως και πάνω απ’όλα να μην ξεχνάτε να αναφέρετε ότι τις ενέργειες διαμαρτυρίας στο βουνό τις συντονίζουν με αποφάσεις τους τα Συντονιστικά όργανα, προς αποφυγήν παρεξήγησης και συσχέτισής σας με εγκληματική οργάνωση. Είναι κρίμα να αναγκάζεται η υπηρεσία να προσλάβει τον Φώσκολο για να ερμηνεύσει τα κενά που αφήνετε και να σας καλεί μετά με 3.500 σελίδες δικογραφία και 40 DVD απομαγνητοφωνήσεις να τους παρέχετε αυτές τις απλές εξηγήσεις. Χώρια του ότι χρεώνουν την Ελληνικός Χρυσός για όλη την υλικοτεχνική υποστήριξη ακριβά, σε αυτήν την οικονομική κρίση.

Για την Ασφάλειά μου αναγκάζομαι να πω ότι επαφίεται στην οξυδερκή κρίση των επισκεπτών του blog μας να διαχωρίσει τα όρια που υπάρχουν στο παρόν μεταξύ σοβαρού και αστείου.


2 απαντήσεις στο “Mε διεθνή πλοκάμια η “εγκληματική οργάνωση” των Σκουριών”

  1. Aν πω ότι κόβω το κεφάλι μου πως ο “πράσινος” πατριάρχης δεν ειπει λέξη για τις “Σκουριές” και για τα παθήματα του ποιμνίου του που διώκεται ως “τρομοκρατικό”, θα φανώ κακόπιστος;(λασκαρατος)…χιχχι

    http://www.youtube.com/watch?v=u_HJ9JvjySQ

  2. Αλλού είναι οι σκουριές Του Παντελή Μπουκάλα

    Μα γίνονται τέτοια πράγματα; Είναι δυνατόν να επιδοτεί παράνομα η πολιτεία οποιονδήποτε, και τον αγαθότερο όλων, αφού αυτή είναι το συνώνυμο του νόμου και η αγία προστάτισσά του; Είναι δυνατόν να πουλάει οποιοδήποτε κομμάτι της κοινής, υποτίθεται, περιουσίας σε ιδιώτη (Ελληνα, ξένο ή Ελληνα που λειτουργεί σαν μάσκα του ξένου) σε τιμή χαμηλότερη της πραγματικής, για να διευκολύνει τους αναγκεμένους πλην φιλοπρόοδους επενδυτές ή για να ενισχύσει τίποτα κομματικά ταμεία κρυφίως, και όχι με τη φαρισαϊκή μορφή της «νόμιμης χορηγίας», διά της οποίας ενισχύθηκε η κ. Μέρκελ από την Μπεεμβέ για να χαμηλώσει τον πήχυ της οικολογικής της ευαισθησίας; Τέλος, είναι δυνατόν να χαρίζει η πολιτεία φόρους εκατομμυρίων στους καλούς και χρυσούς επενδυτές, αυτή που εξαπολύει κερβερομηχανισμούς για να βρουν ποιος χρωστάει μα είκοσι μα τριάντα χιλιάδες;

    Προφανώς και δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Ή, τέλος πάντων, γίνονται έτσι ώστε να μην πάρουν χαμπάρι τα «βλαχαδερά» στη μία ή την άλλη υπό επένδυση περιοχή, στις Σκουριές, στον Αστακό, στη Μονή Τοπλού, στον Καϊάφα κ.ο.κ. (Τι, σας μοιάζει λαϊκισμός η υπόθεση ότι «βλαχαδερά» αποκαλούν τους ντόπιους οι στυλάτοι των συμβουλίων; Εστω.) Για τις Σκουριές λοιπόν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα όχι μόνο επειδή πούλησε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός αντί 11 εκατ. (τιμή χαμηλότερη της πραγματικής αξίας) και ατόκως, αλλά και επειδή, παρά την αυστηρή προειδοποίηση από τον Φεβρουάριο του 2011, ουδέν έπραξε ώστε να ανακτήσει τους τόκους. Υπέβαλε βέβαια κάποια στιγμή «αίτηση παράτασης», αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι δεν περιείχε καμία αιτιολογία ικανή να τη μεταπείσει.

    Μα τι να περιμένεις από ένα Ευρωδικαστήριο του οποίου προΐσταται (με το ψευδώνυμο Γοργίας Υπερείδης, για να μην τον καταλάβουν) ο εγγονός της 76χρονης που συνελήφθη στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής «για άσκηση παράνομης βίας»; Στημένη στη μέση του δρόμου εμπόδιζε τη διέλευση εργαζομένων στα ορυχεία. Και κυρίως τραγουδούσε τον ύμνο των αντιεξουσιαστών: «Δεν μας τρομάζουν, μάνα μου, τα βόλια, τα κανόνια, μόν’ μας τρομάζουν, μάνα μου, του Μπιζανιού τα χιόνια». Ποιο Μπιζάνι της Ηπείρου και ποιο ’40. Κάποια γιάφκα σε οδό Μπιζανίου εννοούσε κι έστελνε κρυφό μήνυμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.