Ποιος στ΄αλήθεια άσκησε παράνομη βία; Της Ντίνας Δασκαλοπούλου


18s1xcxΑπό 

Η ρεπόρτερ της Εφημερίδας των Συντακτών που είχε καλύψει τα γεγονότα στην Χαλκιδική, σχολιάζει στο Tvxs.gr τις κλήσεις που επιδόθηκαν εχθές σε κατοίκους χωριών της Χαλκιδικής, για υποθέσεις που συνδέονται με τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν περίπου 55 άτομα και οι κατηγορίες αφορούν αδικήματα σε βαθμός πλημμελήματος.

Για να θυμηθούμε όλοι εκείνη τη μέρα και να αναρωτηθούμε: ποιος, στ’ αλήθεια, την Τσικνοπέμπτη άσκησε παράνομη βία; Λίγες μέρες μετά, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατέφευγαν… στη Χρυσή Αυγή για στήριξη, η Διεθνής Αμνηστία διαψεύδει τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και τους τηλε-δημοσιογράφους στην περιγραφή των γεγονότων:

«Περίπου δέκα διμοιρίες ΜΑΤ μαζί με τις εισαγγελικές αρχές προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωριό της Ιερισσού, για να ερευνήσουν κάποια σπίτια κατοίκων, για τους σκοπούς της ποινικής έρευνας που διεξάγεται για την εμπρηστική επίθεση. Οι κάτοικοι εναντιώθηκαν στην είσοδο των ΜΑΤ στο χωριό (σ.σ: και όχι στην εισαγγελική έρευνα όπως μετέδιδαν δημοσιογράφοι) και πολλοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του χωριού, όπου προχώρησαν σε καύση ελαστικών.

»Σε απάντηση, η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά για να τους διαλύσει (σ.σ.: και όχι επειδή δέχτηκαν επίθεση από πέτρες). Επιπλέον, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, έπεσαν χημικά ακόμα και μέσα στην αυλή του γυμνασίου που είναι κοντά, με αποτέλεσμα ένας μαθητής να τραυματιστεί στο κεφάλι από ένα κομμάτι χειροβομβίδας δακρυγόνου αερίου (χρειάστηκε, μάλιστα, νοσοκομειακή περίθαλψη), ενώ άλλοι μαθητές παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα (σ.σ.: τα χημικά που αγνοούσε ο υπουργός Παιδείας)».


3 απαντήσεις στο “Ποιος στ΄αλήθεια άσκησε παράνομη βία; Της Ντίνας Δασκαλοπούλου”

  1. Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό

    Χαλκιδική 13.10.2013

    Αξιότιμε κύριε Σαμαρά

    Με μεγάλη έκπληξη ενημερώθηκα για τις δηλώσεις σας, σύμφωνα με τις οποίες θεωρείτε ως “κίνημα βίας” το Κίνημα των Σκουριών και μάλιστα τους παραλληλίζετε με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τους δολοφόνους – εμπριστές της Marfin.

    Σκεπτόμενος καλοπροαίρετα και θεωρώντας ως θετική τη βούλησή σας και τις προθέσεις σας για τη πάταξη της βίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα για το Κϊνημα των Σκουριών, για τα οποία προφανώς δε σας ενημέρωσαν οι σύμβουλοί σας :

    1. Είναι το μόνο ζωντανό κίνημα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη.

    2. Αποτελείται από σκεπτόμενους πολίτες, που δεν προέρχενται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και δε δέχονται κατευθύνσεις από κανένα κόμμα.

    3. Συμμετέχουν σε αυτό χιλιάδες λαού από τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού και είναι σε αυτό αλληλέγγυοι δεκάδες χιλιάδες λαού, όπως φάνηκε στην εκδήλωση που έγινε στις 5/10/13, στο πρώην στρατόπεδο του Π.Μελλά στη Θεσσαλονίκη, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 35.000 κόσμου.

    4. Κοινός σκοπός και ελπίδα του κόσμου που συμμετέχει στο κίνημα είναι η μη επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική, γεγονός που θα προκαλέσει τη περιβαντολλογική και οικονομική καταστροφή μιας από τις πλέον τουριστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας μας, η οποία συμβάλει τα μέγιστα (κυρίως μέσω του τουρισμού, του ελαιολάδου και της μελισσοκομίας) στην εξαγωγική επίδοση, στην οικονομική ανάπτυξη και στην βελτίωση του ισουγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας μας.

    5. Αντιπαρατίθεται στις άδικες και παράνομες προφυλακίσεις και διώξεις κατοίκων της Ιερισσού, της Μ.Παναγιάς, της Θεσσαλονίκης και από άλλα μέρη, κατοίκων που δεν ανοίκουν σε καμία εγκληματική οργάνωση, ούτε είναι αριστεριστές ή αναρχικοί. Ειδικά, τα 4 φυλακισμένα παλικάρια είναι οικογενειάρχες και επαγγελματίες, που άδικα κατηγορούνται ως τρομοκράτες.

    6. Το ζητούμενο για όλους είναι η ΥΓΕΙΑ, η αγάπη για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστικά και να φέρει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη στην εθνική οικονομία και στην οικονομία της Χαλκιδικής.

    7. Η περιοχή της βοειοανατολικής Χαλκιδικής είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ και μία περιοχή που συνδυάζει ΒΟΥΝΟ, ΝΕΡΑ και ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, κάτι που σημαίνει ότι αν εκλίψει η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, θα μπορούσε να προσελκίσει πλήθος επενδυτών, κάτι που είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής σας.

    Θεωρώ ως άδικη τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην περιοχή μας και σας ζητώ ως πολίτης να επανεξετάσετε τη στάση σας πριν να είναι αργά για τη βιωσιμότητα της Χαλκιδικής μας.

    Σας ευχαριστώ για τη προσοχή σας

    Ένας Έλληνας πολίτης που αγαπά τη πατρίδα του

    (Αρ.Τσακνης )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.