Απάντηση εργαζομένων της ΕΡΤ3 στους “Πολίτες Αριστοτέλη”


Υπόδειγμα αξιοπρέπειας η απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 στο άθλιο δημοσίευμα των Πωλητών Αριστοτέλη. Δημοσιεύτηκε και από τους Πωλητές, σχολιασμένο με το γνωστό τους ύφος και ήθος (εδώ).

Προς την Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Αγαπητοί Ανώνυμοι Φίλοι και Πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη

Στοιχειώδης ευαισθησία και δημοκρατική συνείδηση θα επέβαλε στο κείμενο της συκοφαντικής καταγγελίας σας για τους εργαζόμενους απολυμένους της ΕΡΤ3, να συνοδευόταν από ένα έστω ονοματεπώνυμο. Έτσι για να νομιμοποιείται η κατανοητή αγωνία σας να αποδομήσετε μία μεγαλειώδη συναυλία που περιείχε πάνω από όλα ψυχή και ανθρωπιά.

35 χιλιάδες άνθρωποι δεν συγκεντρώθηκαν κάτω από τον έναστρο ουρανό, ένα κρύο βράδυ για επικοινωνιακούς λόγους. Και πολύ περισσότερο δεν συγκεντρώθηκαν καθοδηγούμενοι από καμία σκοπιμότητα, επιχειρηματική και κοντόφθαλμη. Συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν την ζωή τους. Το μέλλον μίας πανέμορφης περιοχής και το δικαίωμα να μην ορίζουν συμφέροντα και ισχυροί του χρήματος, το οξυγόνο και τον τόπο μας.

Την ζωή τους διεκδικούν εδώ και τέσσερις μήνες και οι εργαζόμενοι – απολυμένοι της ΕΡΤ3. Με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια που δεν νοιώθει κανένα δίλημμα του τύπου, ας βρω ένα μεροκάματο και ας διαλυθεί το σύμπαν. Το απέδειξαν όταν η φιλική προς εσάς Κυβέρνηση τους πέταξε αυτό το ξεροκόμματο και το αρνήθηκαν. Άλλωστε από ότι γνωρίζουμε, η συμφωνία σας στον Αρμαγεδδώνα της «Επένδυσης» υπαγορεύεται από το δικαίωμα στην εργασία και την προστασία των οικογενειών σας. Οικογένειες έχουν και οι χιλιάδες θεατές της συναυλίας, οικογένειες έχουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, οικογένειες έχουν και οι χιλιάδες που αντιδρούν στην «Επένδυση».

Λυπούμαστε που δεν έχουμε τις ίδιες αξίες. Οι θυσίες αξίζουν όταν οδηγούν τον κόσμο σε μία καλύτερη προοπτική. Οι αγώνες έχουν αξία όταν είναι ελεύθεροι από ιερατεία που συντάσσουν ανυπόστατες καταγγελίες. Γιατί έχουν την αγωνία να δει η κοινωνία κάτι διαφορετικό από αυτό που συνέβη. Και δυστυχώς η υψηλή προστασία που παρέχεται στις ομάδες που θέλουν να υποβαθμίσουν τον αγώνα των πολιτών της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, δεν αρκεί για να καλύψει το χειροκρότημα στους Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Σωκράτη Μάλαμα και όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην συναυλία. Έχουν ισχυρότερη φωνή, μελωδικότερη, δυνατότερη από τους παπαγάλους συμμάχους σας.

Και τώρα στο Προκείμενο:

Απλά και λιτά: Όσα περιγράφετε και καταγγέλλετε ζητώντας και την συνδρομή της δικαιοσύνης, είναι ΨΕΜΑΤΑ.

Ούτε μία βίδα, ούτε ένα σκεπάρνι όπως αυτά που πληγώνουν τα δάση της Χαλκιδικής, δεν χρησιμοποιήθηκε για την μετάδοση της συναυλίας. Όλη η υλικοτεχνική υποδομή της μετάδοσης, ανήκε σε ιδιώτες που ανέλαβαν την κάλυψη της συναυλίας εθελοντικά χωρίς οικονομικές απολαβές, παρέχοντας την εικόνα στην ΕΡΤ3. Αυτή η εικόνα μεταδόθηκε χωρίς να χρειαστεί το παραμικρό υλικό από την ΕΡΤ3. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αν θέλετε να αναμετρηθείτε μαζί της, προχωρήστε επωνύμως, γενναία και παλικαρίσια στην διερεύνηση όλων των παραπάνω.

Καταλαβαίνουμε ότι η αλήθεια είναι επώδυνη όταν καταστρέφει ένα πύργο από ψέματα. Τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Κατανοούμε ότι θα θέλατε πολύ να είναι αλήθεια η προκλητικά παραπλανητική εκτίμηση των επικοινωνιακών σας συμμάχων, για δύο χιλιάδες θεατές. Δυστυχώς ήταν πολλοί περισσότεροι. Και μαζί τους, ναι ήταν και πολλοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ3. Μπορεί και να βοήθησαν εθελοντικά με το ταλέντο τους. Σε αυτό που γνωρίζουν χρόνια τώρα να κάνουνε με επαγγελματισμό και συνέπεια. Δεν κρύφτηκαν ποτέ πίσω από χρυσοκάνθαρους προστάτες. Και τους τελευταίους 4 μήνες, εθελοντικά χωρίς παρασιτικές συναλλαγές όπως υπαινίσσεστε, δίνουν παράδειγμα αξιοπρέπειας.

Ελπίζουμε ότι θα έχετε την ευαισθησία να αναρτήσετε την Απάντηση μας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3

Από το soshalkidiki


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.