AITHΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡ.29 παρ. 1,2 Κ.Π.Δ. ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ


Από vasilinos.wordpress.com

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

________________________________________________________________________________________

ΓΟΥΝΑΡΗ 33 – Τ.Κ. 26221 ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ.-ΦΑΞ : 2610-225.694

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ: EΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ κ. Π. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 29 παρ.1,2 Κ.Π.Δ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ …..

 Εχθές είδαν το φως της δημοσιότητας, δημοσιεύματα που γνωστοποιούσαν ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσ/νικης κ.Παναγιώτης Γιαννάκης διαβίβασε έγγραφο αίτημα προς την Προϊσταμένη της Τριμελούς Διεύθυνσης του Εφετείου, κα Άννα Μιχαλοπούλου, διά του οποίου ζητά την σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσ/νικης για εφαρμογή του Άρθρου 29 παρ. 1,2 Κ.Π.Δ. Σε όλη την Ελλάδα λόγω της μείζονος σημασίας του θέματος άρχισαν να δίνονται αυθαίρετες ερμηνείες κατά το δοκούν του καθενός, και δημιουργήθηκε μία σύγχυση περί του τι αληθώς συμβαίνει. Αν και δεν συνηθίζω ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές υποθέσεις να δίνω δημοσιότητα σε ενέργειες του δικηγορικού μου γραφείου, δυστυχώς όταν οι εξελίξεις προηγούνται, είμαι πλέον υποχρεωμένος να δώσω στη δημοσιότητα διά του έγκυρου blog vasilinos.wordpress.com (του Αρχιμ. π. Χριστοδούλου) λίγα στοιχεία, για να μη διακυβεύεται η αλήθεια. Επειδή όπως κατανοείτε 1) οι δικαστικές υποθέσεις είναι εν εξελίξει, 2) επειδή αναφερόμαστε σε πρόσωπα κ.λ.π., δέν είναι δυνατόν να δημοσιεύσουμε τα πάντα, θα δημοσιεύσουμε μόνο μερικά αποσπάσματα των αιτήσεών μας και εξ αυτών θα κατανοήσετε τι έχει συμβεί.

Τέσσερις κάτοικοι της Μ. Παναγίας και ο κ. Απόστολος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, ανέθεσαν στο δικηγορικό μου γραφείο την υπερασπιστική τους γραμμή. Αν και είμαι πολύ μακριά, στην Πάτρα, λόγω του ότι θαυμάζω τον ανυποχώρητο, δίκαιο και νόμιμο αγώνα των κατοίκων, δέχθηκα να συμβάλω κατ’ ελάχιστον αναλαμβάνοντας την υπόθεσή τους.

Στα πλαίσια της προανάκρισης τα όσα μεθοδεύθηκαν και συνέβησαν προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγεωργίου και αθώοι τίμιοι οικογενειάρχες της Μεγ. Παναγίας (και όχι μόνο), είναι λυπηρά.

Για τα όσα μεθοδεύθηκαν στην προανάκριση και συντελέσθηκαν με όλα τα αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία ως ο νόμος ορίζει, τα καταθέσαμε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και στον Πρόεδρο Εφετών Θεσ/νικης και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για μεν τους 4 κατοίκους της Μεγ. Παναγίας κατατέθηκε η από 19 Αυγούστου 2013 «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 29 παρ.1,2 Κ.Π.Δ.», και στις 30-9-2013 κατατέθηκε ίδια στους ανωτέρω για λογαριασμό του κ. Απ. Παπαγεωργίου, που έλαβε Α.Π. εισερχομένου εγγράφου από την Εισαγγελία Εφετών Θεσ/νικης 15297/30.9.2013.

Για όσους δεν έχουν νομικές γνώσεις, τονίζουμε ότι η εφαρμογή του Άρθρ. 29 παρ.1,2 Κ.Π.Δ. αποβλέπει στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ανεπηρέαστης απονομής της δικαιοσύνης, σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσεως οι οποίες συνταράσσουν την κοινή γνώμη και για τις οποίες δεν αρκεί το κύρος ενός απλού πρωτοδίκη-ανακριτή, αλλά είναι ανάγκη να αναλάβει την ανάκριση «υπό την αιγίδα» του το Εφετείο, για να προσδώσει το αναγκαίο κύρος στις ενέργειες της ανάκρισης και της προδικασίας γενικά. Εάν η Ολομέλεια του Εφετείου κρίνουν ότι συντρέχουν οι λόγοι του Άρθρ. 29 παρ.1,2 Κ.Π.Δ., τότε με αιτιολογημένο σκεπτικό ορίζεται Εφέτης ανακριτής.

Ο φάκελος που διαβιβάσθηκε στους Εισαγγελείς Εφετών, αποτελείται από εκατοντάδες σελίδες και είναι αδύνατον να αναρτηθούν πέραν των λόγων που προανέφερα. Ωστόσο θα παραθέσω κάτωθι ορισμένα χαρακτηριστικά τμήματα της αίτησης, προκειμένου να κατανοηθεί για ποιους λόγους έγινε η αίτηση. Bλ. ΕΔΩ

—————–————————

 Y.Γ. Θα επανέλθω με άλλο Δελτίο Τύπου για τη δικογραφία των Σκουριών, που οι λόγοι είναι παρεμφερείς και για την οποία όπως είναι γνωστό, επενέβη και η Διεθνής Αμνηστία με την από 25-3-2013 δημόσια δήλωσή της, διά της οποίας κάλεσε τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν έγκαιρη αμερόληπτη και αποτελεσματική έρευνα για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης. Ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ και προκαταρκτική μετά από μήνυση που καταθέσαμε για τον κύριο μάρτυρα (αστυνομικό της Ασφάλειας), ο οποίος στην κατάθεσή του για τους 20 υπόπτους ενόρκως κατέθεσε αυταπόδεικτα ψεύδη για τους εντολείς μου. Έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν οι μάρτυρες που προτείναμε. Επίσης είχαμε καταθέσει αίτηση στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσ/νικης και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έγκαιρη παροχή δικαστικής προστασίας σχετικά με την ως άνω υπόθεση.

Φρονούμε δε ότι και για την τρίτη δικογραφία που είναι εν εξελίξει και αφορά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον «Λάκκο Καρατζά» στις 12 Μαϊου 2013, συντρέχουν οι ίδιες προϋποθέσεις και μάλιστα (μείζονος σημασίας) επιβάλλεται και γι’ αυτή την υπόθεση η εφαρμογή του Άρθρ. 29 παρ.1,2 Κ.Π.Δ. και προς το παρόν απλώς επιφυλασσόμεθα.

Ιωάννης Θ. Κανελλόπουλος


2 απαντήσεις στο “AITHΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡ.29 παρ. 1,2 Κ.Π.Δ. ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.