Η ντροπή του βόλλεϋ


Tου Νίκου Τζαντζαρά

imagesΗ εταιρία που ξεζουμίζει τους φυσικούς πόρους σε διάφορα σημεία της χώρας, με την Χαλκιδική να αποτελεί ένα από τα ανοιχτά της μέτωπα, αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα ως μπανανία, τους πολίτες της ως υπηκόους και είλωτες και εξαγοράζοντας συστηματικά συνοδοιπόρους, υποστηρικτές και συνειδήσεις, παρά την απομάκρυνσή της από την φανέλα του ποδοσφαίρου μετά τις αποκαλύψεις τότε του Fatgames.gr, πάτησε εν τέλει το βρωμοπόδαρό της στον ΠΑΟΚ, εμφανιζόμενη ως χορηγός της ομάδας βόλλεϋ.

Ο ΠΑΟΚ, λέμε κι ακούμε συχνά, δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο (άντε βία βία τελευταίως και το μπάσκετ). Αλήθεια είναι αυτό και ιδιαιτέρως ο ερασιτέχνης, είναι μια ανοιχτή παραγωγή μελών της οικογένειας του ΠΑΟΚ και εστία που κρατά τη φλόγα της ιδέας αναμμένη, με τα έσοδα από την συμφωνία με τον Σαββίδη, την προσφορά μελών του συλλόγου, οικογενειών των αθλητών και λίγων χορηγών. Το μπάσκετ και το βόλλεϋ βεβαίως, σε καθεστώς… ημιεπαγγελματισμού όπως κατάντησαν και με λίγα έσοδα από εισιτήρια και τηλεοπτικά, μόνο στος χορηγούς εναποθέτουν τις ελπίδες τους. Μάλιστα… Ε, και;

Τί πάει να πει αυτό; Στο βωμό της ανέχειας, πόσα μπορεί να ξεπουλά κάθε τμήμα, αθλητική εταιρία ή ταμείο αμοιβομένων αθλητών που κουβαλάει το σήμα του συλλόγου; Ποιος είπε ότι μπροστά στην επιβίωση, προτιμητέος είναι ο εξευτελισμός; Το όνομα, το έμβλημα και τα χρώματα του ΠΑΟΚ φορούν όλοι και όσοι ανακατεύονται με τα διοικητικά, αυτό δεν θα πρέπει να το λησμονούν. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη κάθε τμήμα, κάθε παιχνίδι ή άθλημα, κάθε αθλητή, αθλήτρια και πιτσιρίκι, που θα ζει και θα αναπνέει τυλιγμένο στα χρώματά του. Φτάνει η λειτουργία τους να σέβεται τον σύλλογο, την διαδρομή του στην ιστορία, τις σχέσεις του με την κοινωνία.

Αν δε μπορεί το κάθε βόλλεϋ να επιβιώσει ως ΠΑΟΚ (κανονικός…) κι όχι ως τμήμα εξυπηρέτησης αμφιλεγόμενων σκοπών, χίλιες φορές να κλείσει και διά παντός. Φτάνει όσα μείνουν και λειτουργούν, να αποτελούν τιμή για τον σύλλογο κι όχι όνειδος. Ειδάλλως, ας χαθούν κι από προσώπου γης. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι η Μπάγερν είναι μικρότερη επειδή δεν έχει βόλλεϊ, η Μπάρτσα επειδή δεν έχει κολύμβηση, ο Άγιαξ επειδή δεν έχει χάντμπολ κι η Γιουνάιτεντ επειδή δεν καλλιεργεί την… ξιφασκία.

N.T.

Από fatgames.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.