Προθεσμία πήραν οι… «τρομοκράτες» της Χαλκιδικής


424Προθεσμία για να καταθέσουν την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πήραν οι 27 «ύποπτοι» για τα επεισόδια στη βορειοανατολική Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Πρόκειται για 23 κατοίκους της περιοχής και 4 από τη Θεσσαλονίκη που συμπαρίστανται στον αγώνα τους.

Οι… εν δυνάμει κατηγορούμενοι, που έχουν κληθεί να δώσουν ανωμοτί κατάθεση, δεν παρουσιάστηκαν σήμερα (Παρασκευή) στο Αστυνομικό Μέγαρο, εκπροσωπούμενοι από τους συνηγόρους τους, οι οποίοι ζήτησαν τη νόμιμη προθεσμία για να ετοιμάσουν απολογητικά υπομνήματα.

Οι κλήσεις έγιναν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την αστυνομική προανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ογκωδέστατη δικογραφία – 2.500 σελίδες – περιλαμβάνει αυτή τη φορά συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η διαφορά είναι ότι στις προηγούμενες δικογραφίες που σχηματίσθηκαν δεν υπήρχαν καταγεγραμμένες συνομιλίες, αλλά απλώς παρακολουθήσεις (στίγμα) κινητών τηλεφώνων.

Πρωτοφανές θεωρείται ότι μεταξύ των αδικημάτων που διερευνώνται είναι αυτό της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα) που φέρεται να τελέστηκε από τις αρχές του περασμένου Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Ανάμεσα στα υπό διερεύνηση επεισόδια είναι ο υποτιθέμενος τραυματισμός αστυνομικού από αγνώστου ταυτότητας θραύσματα, ύστερα από κινητοποίηση στο δάσος του Κάκαβου, καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για εμπρησμούς στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, καταγγελία για ρίψη κροτίδων σε σπίτι πρώην μεταλλωρύχου, φθορές σε φορτηγά της «Ελληνικός Χρυσός» και άλλα περιστατικά.

Άλλα αδικήματα που διερευνά η Ασφάλεια, είναι αυτά της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, της έκρηξης, της κατασκευής – προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Νίκος Φωτόπουλος

Σχετικό θέμα: Οι «τρομοκράτες» της Χαλκιδικής… [1]

efsyn.gr 


Σύνδεσμος άρθρου : http://www.efsyn.gr/?p=121889


3 απαντήσεις στο “Προθεσμία πήραν οι… «τρομοκράτες» της Χαλκιδικής”

  1. Ποινικοποιηση της λογικης.Κακουργημα εγινε και η διαδηλωση κατα της εταιριας στο δασος των Σκουριων.Και οσοι πατε στην Ιερισσο το καλοκαιρι ενας-ενας γιατι αλλιως ειστε εν δυναμει εγκληματικη οργανωση και οι μελισσοκομοι θα διωχτουν αμεσα,φορανε αυτες τις περιεργες στολες για να μην φαινονται τα προσωπα τους.Η εταιρεια βεβαια συνεχιζει εν μεσω ανεπαναληπτης νομιμοτητας την αναπτυξη.Υπομονη και κουραγιο αδερφια

  2. Αγαπητοί Μαρία και Τολη
    Όπως καταλάβατε αναστατώθηκα σήμερα με το κατηγορητήριο και έχω ερώτηση
    Η “ανεξάρτητη “ελληνική δικαιοσύνη με βάση ποια αναφορά κάλεσε και κατηγορεί τους πολίτες αυτής της χώρας και κάτοικους περιοχής
    1.της καναδέζικης εταιρίας που έχει άμεσα…..συμφέρωντα
    2.τον εδώ εκπροσώπων της π.χ.Παχτας,Κουτρας ,Μπομπολας,Σαμαρας …. κλπ
    τελικά ποιανού συμφέροντα προστατεύει ?????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.