78η ΔΕΘ: “ΝΑΙ στην πολιτική της κυβέρνησης!”…


Ή κάπως έτσι  θα ήταν το σύνθημα  των σημερινών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη αν όλα τα μπλοκ των διαδηλωτών απαρτίζονταν από σωματεία όπως αυτά των εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Τη διαβεβαίωση ότι η εταιρεία τους και η “επένδυση” στα μεταλλεία χρυσού (Σκουριές κ.λ.π.) έχουν την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης, ζήτησαν και έλαβαν μόλις πριν από τρείς μήνες (9/6/2013) από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό:

[youtube=www.youtube.com/watch?v=C5wVHqTlEyk]

“H επένδυση θα γίνει. Καθαρές κουβέντες, η επένδυση θα γίνει. Και τα άλλα… άστους  να λένε”.

Άκρατος ενθουσιασμός στους εργαζόμενους και συνδικαλιστές της Ελληνικός Χρυσός:

“Είσαι παληκάρι, είσαι Πρωθυπουργός… να μην πούμε τι!”

Πριν από το “παληκάρι” Πρωθυπουργό, τις ίδιες διαβεβαιώσεις είχαν λάβει και από άλλο ένα κυβερνητικό “παληκάρι” που είχε έρθει από την Αθήνα είδικά για να παρευρεθεί στη συγκέντρωση της Ελληνικός Χρυσός, στη Μεγάλη Παναγία στις 2/3/2013 ( τη συγκέντρωση “όλα τα παιδάκια να ‘ρθούνε μπροστά, με τα πλακάζ, οι γιαγιάδες μπροστά, οι εργαζόμενοι  πίσω, έλα κυρία μου να γεμίσουμε τα κενά!“. Αυτή.)

metallor-31“Η επένδυση θα προχωρήσει γιατί είναι καλό για την πατρίδα πάνω απ’όλα… Έχουμε Πρωθυπουργό που όταν λέει κάτι γίνεται!”, τόνισε το λαμπρό αστέρι της κυβέρνησης και της οθόνης υπό τις επευφημίες των συγκεντρωμένων:

“Πρέπει να’σαι μεγάλο παληκάρι για να πεις αυτά τα λόγια!”. (Πήρε και το κοπλιμάν του ο συνδικαλιστής από το Μπουμπούκο: “έτοιμο για βουλευτή τον βλέπω, με τη στεντόρεια φωνή που έχει”).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=I5DvU79BS0Q]

Οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και οι εναγκαλισμοί δεν είναι τυχαίοι. Αμφιβάλουμε αν Σαμαράς-Άδωνις και ΣΙΑ έχουν άλλον τέτοιο συμπαγή θύλακα υποστηρικτών σαν τους εργαζόμενους στην Ελληνικός Χρυσός. Στη ΔΕΘ λοιπόν σήμερα, όλοι θα διαδηλώνουν ΕΝΑΝΤΙΑ στα “παληκάρια” της κυβέρνησης και στην κυβερνητική πολιτική και τα σωματεία των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός θα διαδηλώνουν ΥΠΕΡ! Μαζί και ο εργατοπατέρας Άγγελος Πράτσας που ηθελημένα ξεχνάει ότι, ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής,  εκπροσωπεί και τους εργαζόμενους σε όλους τους άλλους παραγωγικούς τομείς που θα χάσουν τις δουλειές τους αν προχωρήσει η “επένδυση” της Ελληνικός Χρυσός.

Να μην ξεχνάμε βεβαίως ότι η στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός επεκτείνεται και πέρα από τα θολά όρια του λεγόμενου “συνταγματικού τόξου”:

metaloryxoi__article


3 απαντήσεις στο “78η ΔΕΘ: “ΝΑΙ στην πολιτική της κυβέρνησης!”…”

  1. ευτυχως τα παλικαρια της χρυσης αυγης εδιωξαν αυτους τους πακιστανους με τους παγκους τους και τα εθνικα μας συμφεροντα παραμενουν ασφαλη.οσο για τους καναδους καταπατητες στα χωρια μας…τουμπεκι.

  2. προσωπικα δεν το πιστεψα οτι θα μπορουσαν να εμφανιστουν
    αποδειχθηκε κινηση αντιπερισπασμου
    ουτως η αλλως θα ηταν εμφανεστατα λιγοι μπροστα στο κοσμο που διαδηλωσε ειρηνικα κατα των μεταλλειων και η εταιρια δεν θα ρισκαρε τετοιο επικοινωνιακο φιασκο
    κι αυτο το mega …αντικειμενικη ενημερωση…ευγε!
    το παρακατω για οποιον νοημων ανθρωπο διαμενει στη χαλκιδικη μας….
    http://eftropios.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9351.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.