Αρχική Uncategorized Ομόφωνο και κατηγορηματικό ΟΧΙ στα σχέδια των χρυσοθήρων για την Κρωβύλη Μαρώνειας...

Ομόφωνο και κατηγορηματικό ΟΧΙ στα σχέδια των χρυσοθήρων για την Κρωβύλη Μαρώνειας (χάρτης)

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Aπό pamemprosta.org

20130806.ΔΣ.Σαπών.Για.Χρυσωρυχεία-webΠαρουσία βουλευτών (Αϊχάν Καρά Γιουσούφ) και περιφερειακών συμβούλων (Τάκης Χαρίτος) το δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών εκφράστηκε κατηγορηματικά κατά του ενδεχομένου χορήγησης άδειας μεταλλευτικών ερευνών στην περιοχή των οικισμών Παλιάς Κρωβύλης και Κρωβύλης της Μαρώνειας.

Η Τοπική Κοινότητα Κρωβύλης, μέσω του προέδρου της, σε ομόφωνο ψήφισμά της ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας “να μην τολμήσουν να έρθουν στην περιοχή”.

Στη συνεδρίαση παρέστη πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές.

Χαρακτηριστική ήταν η απουσία του μπροστάρη των “οπαδών” των χρυσωρυχείων στην περιοχή των Σαπών, κ. Μιχάλη Κακουλίδη, ο οποίος προφανώς αρκείται σε κινήσεις εντυπωσιασμού με εκδρομές στην Αλεξανδρούπολη (με πρόσχημα την “αγωνία” του για τους άνεργους συμπολίτες του) αλλά δεν εμφανίζεται σε κρίσιμα δημοτικά συμβούλια του δήμου του για να υπερασπιστεί και στον τόπο του τα “ευεργετικά” αποτελέσματα της εξόρυξης χρυσού που θα φέρουν την πολυπόθητη (κατά τη γνώμη του) ”ανάπτυξη” για τον ίδιο και τους συνοδοιπόρους του…

Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα για κάθε λογικό άνθρωπο, ως προς τον “αυθορμητισμό” και τα κίνητρα των εκδρομέων από τις Σάπες στη συνάντηση που κάλεσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης την Παρασκευή 26/07/2013 στην Αλεξανδρούπολη, απευθυνόμενος στα μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής και τους συναγωνιστές πολέμιους κατά των χρυσωρυχείων.

Ο χάρτης

Τις 3 αιτήσεις για άδειες μεταλλευτικών ερευνών είχει υποβάλλει η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. προς τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας ΑΜΘ, η οποία με τη σειρά της ζήτησε την έκφραση άποψης του δημοτικού συμβουλίου.

Οι 3 περιοχές, συνολικού εμβαδού 27.964,45 στρεμμάτων, απεικονίζονται:

  • με κόκκινο χρώμα (Α1-Α2-Α3-Α4-Α1, εμβαδού 9.993,75 στρεμμάτων, δυτικά της Παλαιάς Κρωβύλης και βόρεια του οικισμού Οχυρό, εμπεριέχει τμήμα του οικισμού Παλαιάς Κρωβύλης)
  • με κίτρινο χρώμα (Β1-Β2-Β3-Β4-Β5-Β1, εμβαδού 8.035,7 στρεμμάτων, βορειοανατολικά του οικισμού Παλαιά Κρωβύλη και νοτιοδυτικά του οικισμού Αετοκορυφή, εμπεριέχει ένα τμήμα του οικισμού Παλαιά Κρωβύλη) και
  • με μπλε χρώμα (Γ1-Γ2-Γ3-Γ4-Γ5-Γ1, εμβαδού 9.935 στρεμμάτων, βόρεια του οικισμού Ασκητές, συμπεριλαμβάνει μέρος του οικισμού Παλαιά Κρωβύλη και το σύνολο του οικισμού Κρωβύλη).

20130806.ΔΣ.Σαπών-Χρυσωρυχεία.Θράκης.ΑΕ.Κρωβύλη.1

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.