Aιτήσεις για Άδειες Μεταλλευτικών Ερευνών σε 28.000 στρέμματα του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών από τα ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ


“Λήψη απόφασης περί χορήγησης ή μη άδειας μεταλλευτικών ερευνών σε περιοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών”, είναι το υπ’ αριθμόν 12 θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών που συνεδριάζει αύριο Τρίτη 6 Αυγούστου. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ρόλο αποφασιστικό αλλά γνωμοδοτικό, με πολιτική σημασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΧΡΟΝΟΣ” με τίτλο “Ο χρυσός επανέρχεται στη Μαρώνεια”, το θέμα “αφορά αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. για τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχή περίπου 10.000 στρεμμάτων κοντά στον οικισμό της Κρωβύλης και της Νέας Πέτρας στις αναδασώσεις του Ισμάρου”. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για μία αλλά για τρεις αιτήσεις για Άδειες Μεταλλευτικών Ερευνών (ΑΜΕ), σε συνολική έκταση 28.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν όλη την Κρωβύλη, μέρος της Παλαιάς Κρωβύλης και την περιοχή βόρεια των Ασκητών.

Πέρσι η εταιρεία “Χρυσωρυχεία Θράκης” (η Eldorado δηλαδή) είχε κάνει αιτήσεις για άδειες μεταλλευτικών ερευνών στην περιοχή της Μαρώνειας έγιναν το 2012 και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε τότε γνωμοδοτήσει ομόφωνα αρνητικά. Mια αναζήτηση στη Διαύγεια για το έτος 2012 θα βγάλει πολλές αιτήσεις που έκανε για ΑΜΕ η ίδια εταιρεία στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, που απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους.


Μία απάντηση στο “Aιτήσεις για Άδειες Μεταλλευτικών Ερευνών σε 28.000 στρέμματα του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών από τα ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.