«Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» -Δήλωση της Βουλευτού Καναδά Νiki Ashton στις Σκουριές


vasilinos.wordpress.com

Niki-Ashton

Σήμερα 3 Αυγούστου 2013, την στιγμή που οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου απολαμβάνουν  τις διακοπές τους σκεπτόμενοι τι άλλα επώδυνα μέτρα μπορούν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό, προκειμένου να δώσουν τους τόκους δανείων στους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές μας, την στιγμή που αγωνίζονται να ψηφισθεί νόμος ώστε να βγαίνει στον πλειστηριασμό ακόμα και η πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη, επισκέφθηκε την Β. Χαλκιδική η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου Niki Ashton, η οποία συνοδεία με 1.500 περίπου κατοίκους ανέβηκε στις Σκουριές. Επειδή η καναδική κυβέρνηση όπως η βουλευτής κατήγγειλε, επιδοτεί την Εldorado με χρήματα των ασφαλισμένων συνταξιούχων, ως όφειλε ήρθε να δει τα επιδοτούμενα έργα αυτής της εταιρείας. Δυστυχώς όμως, όπως εκείνη διαπίστωσε: «στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, δεν υπάρχει πια Δημοκρατία». Δεν της επέτρεψαν ως καναδέζα βουλευτής να επισκεφθεί τον χώρο που δραστηριοποιείται η καναδική εταιρεία Εldorado. Δείτε όλη την καταγγελία της έξω από το εργοτάξιο των Σκουριών.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rKcivE_UdO8]

Το πλήθος κόσμου παρά τον καύσωνα έκανε πορεία πολλών χιλιομέτρων μαζί με την καναδέζα βουλευτίνα και από το Χονδρό Δένδρο έφθασαν ως το εργοτάξιο, που φυσικά περιφρουρείτο όπως πάντα από πλήθος διμοιριών των ΜΑΤ. Σήμερα ήταν δώδεκα διμοιρίες ΜΑΤ. Οι δυνάμεις καταστολής ήταν διακριτικά παραταγμένες και κρυμμένες, διότι λόγω της παρουσίας της καναδέζας βουλευτού Νiki Ashton δεν έπρεπε να υπάρξουν (για ευνόητους λόγους), εικόνες παρόμοιες με αυτές που έκαναν την Διεθνή Αμνηστία δύο φορές να επέμβει, και για να μην μεταφερθεί στον Καναδά το αληθινό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή μας.

mat

Η Νiki Ashton εν αντιθέσει με τους έλληνες βουλευτές, έδειξε ενδιαφέρον για όλα τα προβλήματα που βιώνουμε στην Β. Χαλκιδική, δήλωσε την συμπαράστασή της, ευχήθηκε και ζήτησε να ελευθερωθούν τα τέσσερα τίμια, προφυλακισμένα αδέλφια μας  που αυτή την στιγμή αυτοί και οι οικογένειές τους πληρώνουν άδικα όλο το κόστος αυτού του αγώνα, και ήταν συγκινητικό να την βλέπει κανείς να φωνάζει μαζί με τον κόσμο το σύνθημα: «Λευτεριά στους συλληφθέντες». Δείτε την φλογερή ομιλία της στην διασταύρωση της Μ. Παναγίας, λίγο πριν αναχωρήσει η πορεία για Χονδρό Δένδρο και Σκουριές.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cYivBudSi0s]

Το πλήθος των διαδηλωτών ειρηνικά με την πορεία του μέσα στον καύσωνα μέχρι τις Σκουριές, έδειξε ότι οι αγωνιστές δεν ξενοιάζουν, δεν ξεχνούν, δεν σταματούν, δεν καθησυχάζουν, δεν κουράζονται, απλώς με κάθε τρόπο αγωνίζονται για να σταματήσουν την περιβαλλοντική καταστροφή, να αναδείξουν το οικονομικό σκάνδαλο, να σταματήσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και το κυριότερο να αποφυλακισθούν τα 4 παιδιά μας και αδέλφια μας, που είναι αδίκως προφυλακισμένα.

poria

Για μια ακόμα φορά δήλωσαν ότι το «ΟΧΙ» το δικό τους δεν είναι σαν τα προεκλογικά «όχι» του κ. Σαμαρά, που μετά τις εκλογές όλα τα μετέτρεψε σε «ναι». Είπαν και σήμερα ένα τρανό «ΟΧΙ», απέναντι στις «κατοχικές δυνάμεις», συνοδευόμενο από το σημείο της νίκης.

oxi

Η Νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα του αγώνα τους που περιμένουν να επακολουθήσει· και  η ομώνυμη  Niki Ashton σήμερα με την χρυσή ψυχή και το αδαμάντινο ελληνικό πνεύμα, μπήκε σημειολογικά σήμερα μπροστά, αφού τους βουλευτές Χαλκιδικής (πλην της Κατερίνας) για να τους δεις (όχι κοντά μας αλλά) και μόνο ποιοι είναι, πρέπει να πάρεις το 1188.

Υ.Γ.:  Για όσους δεν γνωρίζουν, η Niki Ashton είναι ελληνοκαναδή ομοσπονδιακή βουλευτής του Churchill Μανιτόμπα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΝDP, και όλο αυτό το διάστημα με τους ομογενείς του Καναδά προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Εldorado στην ελληνική κοινωνία, και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει πάρα πολλά.


Μία απάντηση στο “«Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» -Δήλωση της Βουλευτού Καναδά Νiki Ashton στις Σκουριές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.