Δείτε τους τραμπουκισμούς των υποστηρικτών των χρυσωρυχείων στην Αλεξανδρούπολη (βίντεο)


1002549_492801680804642_851910434_nΦωτογραφία: το ένα από τα τουλάχιστον τέσσερα (4) γυαλιστερά πανώ που είχαν μαζί τους οι “κάτοικοι Σαπών” που μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη για να διαλύσουν την προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά του χρυσού.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: στις 22 Ιουλίου ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης εκδίδει ανακοίνωση με την οποία καλεί “την Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων και όποιον άλλο πολίτη επιθυμεί να προσέλθουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:30 προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να μην χαθεί ο δίκαιος πολύχρονος αγώνας μας και μαζί ο τόπος μας”. Σαφέστατο δεν είναι ότι η πρόσκληση απευθύνεται σε πολίτες που έχουν θέση ΚΑΤΑ των χρυσωρυχείων;

Ρεπορτάζ για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας δίνει το blog Alexandroupoli online. Aντιγράφουμε και συμπληρώνουμε:

Εισβολή μεταφερόμενων μισθοφόρων τραμπούκων στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

[…] Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση εισέβαλαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πραγματοποιούταν η συγκέντρωση, περί τα 50 άτομα τα οποία κατέβηκαν από λεωφορείο που πάρκαρε μπροστά στο Δημαρχείο και με φωνές, ύβρεις και προπηλακισμούς, κυρίως κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη και μελών της Διανομαρχιακής, διέκοψαν την συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι ήταν κάτοικοι Σαπών Ροδόπης και μέλη της Κίνησης Πολιτών Σαπών υπέρ τη επένδυσης χρυσού και επικεφαλής τους ήταν ο Μιχάλης Κακουλίδης, υπεύθυνος «δημοσίων σχέσεων» των Χρυσωρυχείων Θράκης στη Ροδόπη, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και νυν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Στη πλειοψηφία τους οι εισβολείς ήταν ομογενείς παλιννοστούντες ενώ μαζί τους ήταν και αρκετοί Βούλγαροι πολίτες, οι οποίοι δεν γνώριζαν λέξη ελληνικά!!!

Ακολούθησε ένταση, διαπληκτισμοί και προπηλακισμοί και τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση της αστυνομίας. Τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής αποχώρησαν από τον χώρο και συνέχισαν τη συνεδρίασή τους σε άλλη αίθουσα του Δημαρχείου, ενώ μετά την αποχώρηση και της αστυνομίας οι ξενόφερτοι εισβολείς και οι Βούλγαροι έκαναν κατάληψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ανάρτησαν πανό υπέρ των χρυσωρυχείων και πραγματοποίησαν “πανηγυρική συνέλευση νίκης” ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτά που ήξεραν μέχρι σήμερα τελείωσαν, από εδώ και πέρα δεν θα τους αφήσουμε, εμείς θα κάνουμε κουμάντο»!

81_n
Γύρω στις 9 το βράδυ οι εισβολείς αποχώρησαν από το Δημαρχείο, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και αναχώρησαν “θριαμβευτές” για τις Σάπες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από νωρίς το απόγευμα άτομα που συμμετείχαν στην εισβολή στο Δημαρχείο έπιναν καφέ μαζί με τοπικό καναλάρχη στο Cafe Soho (όπως μας διόρθωσε με σχόλιό του και τον ευχαριστούμε), ενώ ο ίδιος ο καναλάρχης την ώρα που γινόταν τα επεισόδια εθεάθη έξω από το Δημαρχείο.

Οι χρυσοθήρες και τα τσιράκια τους αφού εξάντλησαν όλα τα μέσα για να κάμψουν την αντίσταση του λαού της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης, έβαλαν μπρος τη λειτουργία του οργανωμένου παρακράτους με συντονιστές τοπικό καναλάρχη και τους γνωστούς μηχανισμούς του τοπικού τύπου που κουβαλάνε στην πόλη μας ακόμη και αλλοδαπούς τραμπούκους. Οι γνωστοί – άγνωστοι επίσημοι και ανεπίσημοι μισθοφόροι «υπερασπιστές» του χρυσού, να μην ξεχνάνε πως είναι οι ηθικοί αυτουργοί των συγκεκριμένων γεγονότων. Ας συνειδητοποιήσουν πως η αντίσταση της τοπικής κοινωνίας δεν εξαγοράζεται και ο λαός της Αλεξανδρούπολης θα τους βάλει στο περιθώριο.

Τα βίντεο λένε την αλήθεια

Το πρώτο βίντεο είναι του μέλους του ΕΠΑΜ Έβρου Ζωής Μπεζιργιαννίδου που το κατέγραψε με το κινητό της όταν ξεκίνησαν οι τραμπουκισμοί. Είναι σαφέστατο ποιοι προκαλούν, ποιοι υβρίζουν, ποιοι προπηλακίζουν. Από την άλλη βλέπουμε έναν Δήμαρχο να προσπαθεί με απίστευτα ήρεμο τρόπο να εξηγήσει σε ένα μαινόμενο τσούρμο ότι αυτή η συναντηση είναι για τους ΚΑΤΑ των χρυσωρυχείων, άρα ΔΕΝ είναι για κείνους… Φαίνεται καθαρά ο “επικεφαλής” τους να σπρώχνει το Δήμαρχο.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i2tXJ31HsbE]

Το δεύτερο βίντεο είναι από ιστοσελίδα που είναι υπέρ της επένδυσης των χρυσωρυχείων και συνοδεύει αυτό το άρθρο: Με “ιερά εξέταση”, βρισιές και ομάδα ΔΙΑΣ υποδέχτηκαν τους πολίτες Λαμπάκης και Διανομαρχιακή

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hN2UGiTKChk]

Οφείλουμε να ευχαριστούμε το Rodopinews που κατέγραψε το βίντεο γιατί δείχνει ακριβώς αυτό που συνέβη: μια ομάδα ανθρώπων που πήγαν με στόχο να διαλύσουν μια συνάντηση στην οποία ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ γιατί ήταν ξεκάθαρα για την οργάνωση του κινήματος ΚΑΤΑ του χρυσού.

Οι ίδιοι άλλωστε δηλώνουν σαφώς ότι αυτό που έκαναν την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα το κάνουν συστηματικά από εδώ και στο εξής: “Δεν θα σας αφήσουμε να ξανασυνεδριάσετε”… δημοκρατικά πάντα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.