Αρχική Uncategorized Ιερισσός: Οι Γαλάτες στην κοινωνία του ύπνου

Ιερισσός: Οι Γαλάτες στην κοινωνία του ύπνου

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φωτογραφίες του Βασίλη Μαθιουδάκη που εκτίθενται αυτές τις μέρες στο “Μύλο”, στην παραλία της Ιερισσού.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cW1sEDoqXAo&feature=youtu.be]

Δύσκολο να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα που έχουν ποτίσει τους δρόμους και τις ψυχές των εξεγερμένων κατοίκων του χωριού. Ο αέρας της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας είναι διάσπαρτος ακόμα και στην πιο κρυφή γωνιά της Ιερισσού.

6201819_origΈνιωσα μάλλον θαυμασμό που αυτοί οι άνθρωποι παραμέρισαν τους εγωισμούς και τις μικροαστικές συνήθειες και ενώθηκαν σε μια γροθιά ισχυρή.
Ίσως είναι τυχεροί (παρά τη βία που έχουν υποστεί, τη στέρηση ελευθεριών, το φόβο) που κατανόησαν ενστικτωδώς την ουσία της ριζοσπαστικότητας
και της αλληλεγγύης. Έκαναν τον πόνο τους δύναμη αντίστασης και το δάσος πηγή ελπίδας. Με το χαμόγελο στο στόμα και ένα τραγούδι καλοσωρίζουν
τους επισκέπτες που καθημερινά έρχονται για να συμπαρασταθούν απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Μας καλούν να ξυπνήσουμε, να ξεσηκωθούμε! Να γίνει κάθε χωριό, κάθε πόλη, κάθε συλλογικότητα και μια Ιερισσός. Τότε η ελπίδα της ελευθερίας και της αντίστασης θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το τέρας του καπιταλισμού.

Η Ιερισσός πλέον είναι ένα χωριό σύμβολο.
“Γαλάτες μέσα στην κοινωνία του ύπνου” όπως λένε οι ίδιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.