Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, κ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ «ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ


 

dimarhio

Από vasilinos.wordpress.com

Εχθές 15 Ιουλίου 2013 έγινε στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, η μεγαλύτερη πορεία και διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ. Η πορεία κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο Πολυγύρου και ενώ το πάθος των διαδηλωτών ήταν απαράμιλλο, σε κάποια στιγμή ακούσθηκαν συνθήματα που αποκαλούσαν προδότη τον πρώην νομάρχη Χαλκιδικής, και νυν Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZIHrNOcEUo8]

 

Τα συνθήματα έξω από το Δημαρχείο

Τριμελής Επιτροπή από τα συντονιστικά μπήκε στο Δημαρχείο για να επιδώσει την καταγγελία που επέδωσαν και στους υπολοίπους φορείς. Ο κ. Ζωγράφος τους δέχθηκε νευριασμένος, οργισμένος για το γεγονός ότι το πλήθος του κόσμου μέσα στον Πολύγυρο τον αποκαλούσε προδότη. Επί μισή σχεδόν ώρα μάταια η Επιτροπή προσπαθούσε να του εξηγήσει τους λόγους της παρουσίας τους και να επισημάνει τα προβλήματα μιας ολόκληρης χειμαζόμενης κοινωνίας. Το θέμα ήταν το πώς ενώ αυτός έχει προσφέρει τόσα πολλά, ο «όχλος» έξω τον αποκαλεί προδότη. Όταν του αντέτειναν ότι ως νομάρχης πήρε απόφαση υπέρ αυτής της καταστροφικής επένδυσης, αυτός είπε ότι δεν ήταν μία απόφαση αλλά μία απλή «γνωμοδότηση», και πάλι το θέμα όμως το γύρισε στην «βοή του όχλου» που έξω τον αποκαλούσε προδότη. Μιλούσε για οργανωμένο σχέδιο, έλεγε ότι το σύνθημα είχε ομοιοκαταληξία που σημαίνει ότι δεν ήταν της στιγμής, αλλά ότι είχε δουλευτεί νωρίτερα, δώστου και υπενθύμιζε  τα καλά που έχει κάνει στην περιοχή, επέρριπτε και τις ευθύνες «στην μη σωστή ενημέρωση του κόσμου», και κατέληξε: «Θα έπρεπε να εκτιμήσετε το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα σιωπώ και δεν παίρνω θέση ανοιχτά για το θέμα και αφήνω χώρο να τον εκμεταλλεύεστε εσείς. Τώρα όμως θα δείτε, θα βγω απόψε και στην τηλεόραση και θα τα πούμε».

Δήμαρχε Πολυγύρου, κ. Αστέριε Ζωγράφο, μετά τα όσα είπατε στην Τριμελή Επιτροπή, δημοσίως θέλουμε να σας πούμε πως το γεγονός ότι στην πολυπληθέστερη πορεία και διαδήλωση που έγινε ποτέ στον Πολύγυρο, ο Λαός σάς αποκαλούσε «προδότη», και αυτό δεν αποτελεί απόφαση αλλά μια απλή δημόσια γνωμοδότηση. Αυτή είναι η γνώμη αυτού του λαού που διαδήλωνε, όπως η δική σας γνώμη ήταν να γίνει η περιοχή τους μία απέραντη τοξική χαβούζα. Του Λαού γνώμη είναι ότι  προδώσατε τις προσδοκίες του για μία αξιοβίωτη και βιώσιμη ανάπτυξη, προδώσατε τις προσδοκίες του για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην προ του Άθω περιοχή, προδώσατε τις προσδοκίες του για τη διαφύλαξη του μεγαλύτερου κοινωνικού αγαθού που είναι η κοινωνική συνοχή και είναι το υπέρτατο δημόσιο συμφέρον πάνω από κάθε οικονομικό δημόσιο συμφέρον, προδώσατε τις προσδοκίες του στο να διασφαλισθούν το νερό που πίνουν, ο αέρας που αναπνέουν, η υγεία τους, προδώσατε το περί δικαίου αίσθημά του αφού γνωμοδοτήσατε θετικά  1) ενώ η μεταβίβαση αποτελεί μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που πλούτισε τον εθνικό εργολάβο, δεν έλαβε  το ελληνικό δημόσιο ούτε ένα ευρώ για την μεταβίβαση της αμύθητης πολυμεταλλικής ορυκτής περιουσίας του δημοσίου και όλα τα δημιουργηθέντα ελλείμματα του δημοσίου καλούνται σήμερα να τα πληρώσουν οι ίδιοι από τις συντάξεις τους, τους μισθούς τους, τα αναπηρικά επιδόματά τους,

dromos

2) Γνωμοδοτήσατε θετικά ενώ δεν υπήρχε σύμφωνα με τον 3220/2004 εγκεκριμένο πλήρες και άρτιο επενδυτικό σχέδιο και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα (για ποια λοιπόν επένδυση γνωμοδοτήσατε θετικά, την στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί το σύμφωνο με τον Ν.3220/2004 επενδυτικό σχέδιο;

3) Γνωμοδοτήσατε θετικά την στιγμή που δεν εκφράζατε την προσωπική σας άποψη, αλλά των Δήμων Παναγίας, Ακάνθου, Αρναίας. Πώς λοιπόν γνωμοδοτήσατε θετικά την στιγμή που οι δύο άμεσα θιγόμενοι Δήμοι, Παναγίας και Ακάνθου, στους οποίους θα γίνει το έργο και τους αφορούσε άμεσα, ήταν αρνητικοί σε αυτή την επένδυση;  Είναι δίκαιο, τίμιο, ηθικό, νόμιμο αυτό; Να γνωμοδοτήσεις θετικά για να πάνε οι μισοί πρώην δημότες σου (Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι…) να δουλεύουν στα όρια των άλλων δύο Δήμων καταστρέφοντάς τους;

4) Γνωμοδοτήσατε θετικά κατόπιν ποιας διαβουλεύσεως με την τοπική κοινωνία; Επί τίνος επενδυτικού σχεδίου υπήρξε διαβούλευση, την στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί σύμφωνα με τον Ν.3220/2004 άρτιο και πλήρες επενδυτικό σχέδιο; Λάβατε λοιπόν υπ’ όψιν σας διαβούλευση που συμμετείχε εταιρεία και δεν υπήρχε νόμιμο εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, και έπρεπε βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων να έχει ακυρωθεί η σύμβαση μεταβίβασης;

Δεν θα επεκταθούμε και στο πλήθος των άλλων λόγων, διότι φρονούμε ότι αυτοί επαρκούν. Αν ενθυμηθείτε και το γεγονός ότι αυτών των κατοίκων των αντιδρώντων στην επένδυση, μέχρι το 2004 ήσασταν σε όλα τα δικαστήριά τους με την εταιρεία ως συνήγορος υπεράσπισής τους. Φυσικά τότε σας πλήρωναν αυτοί αδρά για να τους υπερασπίζεστε… Τότε οι αντιδρώντες ήταν τίμιοι, αγωνιστές και αθώοι για εσάς. Σήμερα οι ίδιοι είναι «όχλος». Για κάποιους, κ. Ζωγράφο, η ζωή έχει μόνο μία πόρτα· για άλλους «δυο πόρτες έχει η ζωή (όπως λέει και  το τραγούδι) κι από την μία μπήκαν κι ώσπου να ρθεί το δειλινό από την άλλη βγήκαν».

Όσον αφορά την απόδοση του συνθήματος του κόσμου στην «βοή του όχλου», αυτός ο Λαός ο ίδιος όταν πριν τις εκλογές δίνει στους πολιτικούς την ψήφο του, είναι ο Λαός με το υγιές κριτήριο. Αυτός ο ίδιος Λαός όταν μετά τις εκλογές κρίνει τους πολιτικούς για τα έργα τους, είναι «όχλος βοών και μη ειδώς α λέγει». Είπαμε, αυτά ισχύουν γι’αυτούς που η ζωή έχει δυο πόρτες και όχι μία.

pano

Περί δε του ότι όλο αυτό το διάστημα σιωπάτε και δεν παίρνετε θέση, θέλουμε να σας πούμε ότι κάποιοι εξασφαλίζουν την πολιτική βούληση για να υλοποιηθεί ένα καταστροφικό έργο, κάνουν ο,τιδήποτε για να εγκριθεί και στην συνέχεια είναι γεγονός ότι την μόνη θέση που παίρνουν είναι αυτή στον καναπέ τους και πίνοντας το ουίσκυ τους απολαμβάνουν εκ της τηλεοράσεως την καταστροφή που επέρχεται, που σκοτώνονται οι κάτοικοι μεταξύ τους, που άδικα φυλακίζονται κάτοικοι και καταστρέφονται οικογένειες, που εκατοντάδες οδηγούνται στα δικαστήρια, που οι δυνάμεις καταστολής δείχνουν όλα τα άγρια ένστικτά τους στους κατοίκους σε βαθμό που κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση να παίρνει θέση η Διεθνής Αμνηστία, που χιλιάδες είναι διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους, που.. που… που… Τι μας το λέτε ότι δεν πήρατε θέση μέχρι σήμερα για όλα αυτά που συμβαίνουν; Δεν το βλέπουμε; Δεν το ζούμε; Μα γι’αυτό το πλήθος του Λαού  γνωμοδοτούσε έξω από το Δημαρχείο ότι είσθε προδότης των προσδοκιών του.

Και καταλήξατε στην απειλή ότι θα τους δείξετε βγαίνοντας στην τηλεόραση και παίρνοντας θέση. κ. Ζωγράφο, από μία απλή περί του προσώπου σας «γνωμοδότηση» και κρίση του Λαού, αισθανθήκατε τεράστια ηθική βλάβη. Καθ’ όλη την ώρα η Επιτροπή προσπαθούσε να σας πείσει να κάνετε αυτό ακριβώς, να λάβετε επιτέλους θέση. Όμως τη μόνη θέση που λαμβάνατε ήταν αυτή για το πρόσωπό σας και την ηθική βλάβη που υπέστη. Και φθάσατε στην απειλή να βγείτε στις τηλεοράσεις  (και βγήκατε το βράδυ στο SUPER το τοπικό κανάλι, στον συνονόματό σας κ. Αστέριο, που φυσικά και αυτού η ζωή έχει δυο πόρτες, και αποδείξατε ότι ενώ «χαλούσε ο κόσμος» στην Χαλκιδική, δεν βγήκατε να πάρετε θέση. Μόλις θίχθηκε όμως το πρόσωπό σας, αμέσως χωρίς καθυστέρηση βγήκατε και πήρατε θέση, γι’αυτό και το blog  των υπερασπιστών της εταιρείας σάς επαίνεσαν ως «υπέρμαχο». Έτσι αποκαταστάθηκε η ηθική βλάβη που υπέστη το πρόσωπό σας.

Κ. Ζωγράφο, αν τη βλάβη που υπέστη το πρόσωπό σας την θεωρείτε μεγάλη και δεν μπορείτε να τη χωνέψετε, μάθετε ότι η βλάβη που υφίσταται η Β. Χαλκιδική είναι ασύγκριτη. Μην υπερτιμάτε πάρα πολύ το πρόσωπό σας και  υποτιμάτε το τεράστιο πρόβλημα μιας κοινωνίας.

Επειδή με πικρία αποδώσατε την συμπεριφορά του Λαού στην δήθεν μη ενημέρωσή του, εμείς μη θέλοντας να συμβάλουμε ως προς το μέρος αυτό ή ακόμα και στην παραπληροφόρησή του, δημοσιεύουμε στο κάτωθι βίντεο τα όσα επακριβώς είπατε στην Τριμελή Επιτροπή, αφού είχατε την καλοσύνη να επιτρέψετε να ληφθεί όλη σας η συνομιλία με την Τριμελή Επιτροπή των Συντονιστικών, και στην κάμερα δηλώσατε ότι δεν σας πειράζει που μαγνητοσκοπούντο. Η δημόσια γνώμη σας ως πολιτικού δημοσίου ανδρός πρέπει να δημοσιεύεται ως έχει, για να λαμβάνει γνώση και  ο Λαός που σας ψηφίζει. Παραθέτουμε το βίντεο.

  [youtube=  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u6RKMW_e0qY] 

Εάν κ. Ζωγράφο μας ρωτάτε εμάς ποια είναι η γνώμη μας για τα περί προδοσίας, αν τα καταδικάζουμε, σας απαντάμε εκ προοιμίου ότι από κανένα νόμο δεν απορρέει υποχρέωσή μας γνωμοδοτική, και η μόνη που έχει δικαίωμα καταδίκης των ανθρώπων είναι η Δικαιοσύνη (ανθρώπινη και Θεία).


2 απαντήσεις στο “Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, κ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ «ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.