H MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ (φωτογραφίες και βίντεο)


vasilinos.wordpress.com

πορεια-2-web

Σήμερα 15 Ιουλίου 2013, στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη διαδήλωση και πορεία που έχει γίνει στον Πολύγυρο. Χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Χαλκιδικής με πάθος διατράνωσαν για πολλοστή φορά τη θέλησή τους να μην υλοποιηθεί η καταστροφική «επένδυση».

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mVbNnxN7EpA]

Κυρίως όμως, διαδήλωσαν την διαμαρτυρία τους για την συμπεριφορά της δικαιοσύνης, που με τις ενέργειές της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

aggel-1-web

Η στιγμή που επιδίδουν τις καταγγελίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

 Κατήγγειλαν την τρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας από τις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας και την καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών διά μαζικής λήψης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιαιοπραγιών, ακόμα και σε ηλικιωμένους πολίτες.

MAT-web

Η στιγμή της επίδοσης της καταγγελίας στην Αστυνομική Δ/νση Πολυγύρου

 Η διαδήλωση πήγε και στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες ο ηλικιωμένος Μεγαλοπαναγιώτης αγωνιστής Θεόδωρος  Καραβασιλικός, που ως γνωστόν η «προστασία του πολίτη» κατέστησε το πρόσωπό του αγνώριστο από τα ανηλεή χτυπήματα.

Θοδωρ-web

Ο μπαρμπα-Θόδωρος βγήκε για λίγο έξω από το νοσοκομείο και χαιρετούσε τον κόσμο που διαδήλωνε την αλληλεγγύη του γι’ αυτόν.

 Ο κόσμος επέδωσε στην Εισαγγελία Πολυγύρου, στην Αστυν. Δ/νση Πολυγύρου, στο νοσοκομείο Πολυγύρου, στον Δήμαρχο Πολυγύρου, στον αντιπερειάρχη Γιάννη Γιώργου την κάτωθι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ:

 15 Ιουλίου 2013          

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ

Στη σημερινή Ελλάδα του «νόμου και της τάξης», το τεκμήριο της αθωότητας παύει να αποτελεί κύριο συστατικό της Δημοκρατίας, οι προφυλακίσεις χωρίς νομική και ηθική βάση γίνονται καθεστώς και οι κοινωνικοί αγώνες ποινικοποιούνται με κάθε μέσο.

Μέχρι σήμερα έχουν προφυλακιστεί άδικα τέσσερις συναγωνιστές μας.

Ένας μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας περιμένει στη σειρά μπροστά στην πόρτα του εισαγγελέα-ανακριτή, στην βιομηχανία κατασκευής ενόχων.

Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση και το Δικαστικό Σώμα έχει αποκοπεί εντελώς από το κοινό περί δικαίου αίσθημα προκαλώντας πλέον αντοιχτά την κοινωνία. Δεν θα υποδείξουμε στους δικαστές τον όρκο που έχουν δώσει «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου», αλλά θα θυμίσουμε ότι η υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους δεν γίνονται με πολιτικές εντολές.

Η παράνομη, αντισυνταγματική και μαζική λήψη DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων συνεχίζεται ασταμάτητα.

Η «Ελληνική» Αστυνομία και τα ΜΑΤ επιδίδονται σε έναν απαράμιλλο διαγωνισμό βαρβαρότητας πάνω σε κάθε ειρηνική πορεία μας.

Ζητάμε:

-την άμεση αποφυλάκιση των τεσσάρων συναγωνιστών μας

-την ανεξαρτητοποίηση του δικαστικού σώματος από πολιτικές εντολές

-το σταμάτημα της μαζικής λήψης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων

-να σταματήσει η Αστυνομία να τρομοκρατεί την κοινωνία μας.

Ο καιρός που όλοι έπρεπε να πάρουν θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν έχει παρέλθει προ πολλού. Τώρα που η καταστροφή της Χαλκιδικής έχει ξεκινήσει και η κοινωνία μας οδηγείται συστηματικά στα άκρα είναι επιτακτική η ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ»

            ————————————————————————–

Ger-web

Aristotelis-web

Ο Αριστοτέλης λέει «ΟΧΙ»  στην εξόρυξη χρυσού.

πορεια-web

Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Όσο περνά ο καιρός γίνεται πιο ορμητικό, μετατρέπεται αργά, σταθερά σε χείμαρρο.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7C3Kzb42Lgw]

Στο τέλος της πορείας απεφασίσθη να μεταφερθεί η πορεία και η διαδήλωση στην Αρναία, για να διαδηλώσουν έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη κατά του δημάρχου Χρήστου Πάχτα, ο οποίος έχει προβεί σε μηνύσεις κατά πλήθους αθώων δημοτών του, κατηγορώντας τους ότι δήθεν ανήκουν σε εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση. Μάλιστα κατέθεσε και μήνυση κατά των αστυνομικών της περιοχής, και κατά των Εισαγγελέων γιατί δεν τους φυλακίζουν. Μπορεί κανείς να φαντασθεί σε τι σημείο έχει φθάσει αυτός που έπρεπε να ήταν φυλακή για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αυτός που έδωσε μία αμύθητη δημόσια περιουσία αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς να ζητήσει έστω ένα ευρώ για το ελληνικό δημόσιο, να είναι αυτός που ζητά να κλείσει φυλακή όσους τίμιους και φιλότιμους Έλληνες αντιστέκονται με κάθε τρόπο στην υλοποίηση μιας «επένδυσης» που καταστρέφει τον τόπο τους και που στην ουσία γίνεται με «ληστευθέντα χρήματα» από το ελληνικό δημόσιο που τα επικαρπώθηκε ο εθνικός εργολάβος και καλείται να τα πληρώσει σήμερα ο ελληνικός λαός. Όμως όπως και το τραγούδι λέει: «Έτσι είν’ η ζωή και πώς να την αλλάξεις, άλλοι κλαίνε κι άλλοι γελάνε δηλαδή… Κράτα μου το χέρι, κράτα το παράπονό μου, κράτα την καρδιά σου ώσπου νά ’ρθει το πρωί…»

Arnea-web

Η πορεία και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο στην Αρναία.

konboi-1

Tα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα χιλιόμετρα έξω από την Αρναία

Τελικά ενώ όλη η διαδήλωση και η πορεία ήταν ειρηνική, στην επιστροφή δυστυχώς, στην διασταύρωση του Παλαιοχωρίου, κάποιοι θερμόαιμοι μεταλλωρύχοι προπηλάκισαν διερχόμενους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να καταλήξει στο νοσοκομείο Πολυγύρου και άλλοι δύο (κατά πληροφορίες να τραυματιστούν ελαφρά). Με την προσπάθεια ψύχραιμων και συνετών μεταλλωρύχων και διαδηλωτών και την βοήθεια των ΜΑΤ που έσπευσαν εγκαίρως, ευτυχώς απεφεύχθη η «σύρραξη».

μπλουζ-οχι-εξορ-web

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WNiTzNN-3Pw]

Σε λίγο θα αναρτηθούν περισσότερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.