Μεγαλειώδης πορεία στον Πολύγυρο – Επεισόδια από εργαζόμενους της εταιρείας στο Παλαιοχώρι


1001349_273846899424848_897869339_nΔελτίο Τύπου

Σήμερα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής περίπου 3.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για τους τέσσερεις προφυλακισθέντες του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Η πορεία ξεκίνησε από το Δικαστικό Μέγαρο όπου επιδόθηκε καταγγελία–αίτημα (δες συνημμένο) στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Χαλκιδικής. Εδώ οι συνήγοροι των προφυλακισθέντων καταθέσαν προσφυγή κατά της απόφασης προσωρινής κράτησης. Με επόμενες στάσεις την Αντιπεριφέρεια, το Δημαρχείο Πολυγύρου και την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, όπου και εδώ επιδόθηκε η καταγγελία–αίτημα, συνέχισε με αυτοκινητοπομπή στην Αρναία, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της εξόρυξης χρυσού.

Μετά την Αρναία κατά την επιστροφή της αυτοκινητοπομπής στην διακλάδωση Παλαιοχωριου-Μ. Παναγίας 200 περίπου εργαζόμενοι με φόρμες της Ελληνικός Χρυσός, και ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αυτοκινητοπομπής κατευθυνόταν προς την Μ. Παναγία, σταμάτησαν τα τελευταία αυτοκίνητα, μας επιτέθηκαν φραστικά και κατεβάζοντας τον κόσμο από τα αυτοκίνητα χειροδίκησαν εναντίον μας. Μέχρι εκείνη την στιγμή η Ελληνική Αστυνομία ήταν απούσα από τα επεισόδια. Το συμβάν έλαβε τέλος όταν επενέβησαν άντρες των ΜΑΤ.

Κατά την επίθεση των εργαζομένων της εταιρείας τρείς διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου, στον έναν εκ των οποίων διαγνώστηκε κάταγμα στο πόδι και ράγισμα ωμοπλάτης, ενώ υπάρχουν πολλοί άλλοι ελαφρύτερα τραυματισμένοι (μώλωπες).

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο επιστάτης–πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρίας παρακολουθούσε από απόσταση τα τεκταινόμενα. Νωρίτερα στις κοινότητες Παλοιοχωρίου-Νεοχωρίου τα μεγάφωνα καλούσαν τον κόσμο να μετακινηθεί προς την Αρναία διότι κατά τα λεγόμενά τους οι διαδηλωτές είχαν σκοπό να κάψουν το Δημαρχείο!

Για ακόμα μια φορά η εταιρεία διασπείροντας ψευδείς πληροφορίες οδήγησε τους εργαζόμενούς της απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία της Χαλκιδικής.

Κατά πάγια τακτική παγκοσμίως οι εταιρίες όταν αντιμετωπίζουνε σοβαρά προβλήματα κοινωνικής συναίνεσης, αυτό που παγίως επιχειρούν είναι να δυναμιτίζουν και να οδηγούν τις τοπικές κοινωνίες στα άκρα.

Εμείς σ’ αυτό τον δρόμο δεν θα τους ακολουθήσουμε!


2 απαντήσεις στο “Μεγαλειώδης πορεία στον Πολύγυρο – Επεισόδια από εργαζόμενους της εταιρείας στο Παλαιοχώρι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.