Συγκρούσεις στη Μεγάλη Παναγία


Από epitropiagonapanagias

__________

Σήμερα (χθες) Τετάρτη 10/7 κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας συγκεντρώθηκαν στο βουνό απο τις 7:30 το πρωί, μετά απο πρόσκληση απο το Δασικό Συνεταιρισμο Μεγ.Παναγίας για κουρμπάνι.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη θέση Οξάρες. Η διακριτική αλλα ενοχλητική παρουσία της αστυνομιας σε συνδιασμό με το χλευασμό των οδηγών των οχημάτων της εταιρίας όξυνε την κατάσταση. Υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους 2 συναγωνιστές στον Πολύγυρο. Μόλις διαδόθηκε το γεγονός της προφυλάκισης των 2 συναγωνιστών,αμέσως στήθηκε μπλόκο στο δασικό δρόμο και μετά απο σύντομη συνέλευση γυρω στις 3:30 το μεσημέρι,οι κάτοικοι αποφασίζουν να κινηθούν προς την πρώτη διαστάυρωση της Μεγάλης Παναγίας(Αη Λευτέρης).

Αποφασίζεται διαμαρτυρία και αναρτούνται πανό αλληλεγγύης προς τους 2 συναγωνιστές. Η αστυνομία δεν άργησε να εμφανιστεί. Απρόκλητα και αιφνιδιαστικά κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, χτυπώντας το πλήθος στο ψαχνό. Οι κάτοικοι αντιστέκονται και ξεκινάνε οδομαχίες μέσα στη Μεγάλη Παναγία. Συλλαμβάνουν κάτοικο 73 χρονών. Από τις ευθείες βολές χημικών προκλήθηκαν τραυματισμοί ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όπως επίσης προκλήθηκαν και εστίες φωτιάς πολύ κοντά σε σπίτια. Οι οδομαχίες συνεχίζονται μέχρι στις 21:00 ενώ η αστυνομία κάνει υποχώρηση. Οι κάτοικοι ανασυγκροτούνται και ξαναστήνουν μπλόκο στο ίδιο σημείο.Αναμένουμε εξελίξεις.

Υ.Γ:Ο 73χρονος που συνέλαβαν τα ΜΑΤ κατά την επιχείρησή τους,βρίσκεται στο νοσοκομείο απο σοβαρά χτυπήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.