Αρχική Ενημέρωση Φοιτητικό-μαθητικό κάμπινγκ στη Β.Α. Χαλκιδική σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα

Φοιτητικό-μαθητικό κάμπινγκ στη Β.Α. Χαλκιδική σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

agonistikesΦέτος οι Αγωνιστικές Κινήσεις (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και η Μαθητική Αντίσταση επιλέξαμε να διοργανώσουμε το ετήσιο φοιτητικό-μαθητικό κάμπινγκ μας στην περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής στο κάμπινγκ COMITSA (Ν. Ρόδα).  Εκεί θα βρεθούμε νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα από τις 23 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου. Κάναμε αυτή την επιλογή θέλοντας να γνωρίσουμε τον τόπο όπου χτυπάει η καρδιά αυτού του τόσο σημαντικού και ζωντανού κινήματος ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής, να έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους, να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και όχι μόνο. Θέλουμε να αναδείξουμε τη σημασία αυτού του αγώνα όχι μόνο για την ίδια την περιοχή, αλλά και για κάθε γωνιά της χώρας όπου ο λαός μας ζει την λεηλασία του τόπου του, του εισοδήματός του, της ζωής του και τολμά να αντιστέκεται. Ώστε επιστρέφοντας από Σεπτέμβρη στις σχολές, στα σχολεία, στις γειτονιές μας, στις πόλεις μας να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα και τη σημασία αυτού του κινήματος. Καλούμε τον κόσμο της περιοχής, κάθε ηλικίας να αγκαλιάσει αυτή μας την προσπάθεια και να συμμετέχει στις ανοιχτές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την περίοδο και ιδιαίτερα όσες αφορούν αμεσότερα το θέμα:

–         Παρασκευή 26/7 στις 6:00 το απόγευμα: Πορεία/διαδήλωση στην Ιερισσό σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα.

–         Παρασκευή 26/7 στις 8:00 το βράδυ: Ανοιχτή συζήτηση στην παραλία Ιερισσού με θέμα τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που στήνονται στη χώρα και το κίνημα αντίστασης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Προσκεκλημένοι ομιλητές από τα συντονιστικά Ιερισσού, Μεγάλης Παναγίας, καλεσμένες και οι τοπικές επιτροπές αγώνα της Β.Α. Χαλκιδικής.

–          Σάββατο 27/7 στις 8:00 το πρωί: Πεζοπορία στον Κάκαβο.

–         Σάββατο 27/7 στις 9:00 το βράδυ: Συναυλία στο κάμπινγκ Comitsa από τους «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ» (βλ. τραγούδι για τη χαλκιδική  ”Μπήκαν στο χωριό τα ΜΑΤ”), τα «ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ» και τον Καταλανό ράπερ «PABLO HASEL».

–          Κυριακή 28/7 στις 11:00 το πρωί: Κουκλοθέατρο για παιδιά στο κέντρο της Ιερισσού με θέμα το μεταλλείο χρυσού.

(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6972362154)

***Παρακάτω δίνεται το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του κάμπινγκ.

 

1η μέρα (Τρίτη 23/7): Αφίξεις και στήσιμο του χώρου

2η μέρα (Τετάρτη 24/7): Συνέλευση κάμπινγκ στις 11:00 πμ – Βραδινό γλέντι στις 10:00 μμ

3η μέρα (Πέμπτη 25/7): Συζήτηση με θέμα «Αλληλεγγύη VS Φιλανθρωπία» στις 6:00 μμ

4η μέρα (Παρασκευή 26/7): Διαδήλωση αλληλεγγύης στο κέντρο της Ιερισσού στις 6:00 μμ – ανοιχτή συζήτηση στο κέντρο της Ιερισσού στις 8:00 μμ.

5η μέρα (Σάββατο 27/7): Πεζοπορια στον Κάκαβο 8:00 το πρωί – Συζήτηση για την εξέγερση στην Τουρκία στις 6:00 μμ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους «Υπεραστικούς», «Τοξικά Απόβλητα» και «Pablo Hasel» στις 9:00 το βράδυ.

6η μέρα (Κυριακή 28/7):  Κουκλοθέατρο στην παραλία της Ιερισσού στις 11:00 το πρωί – Συζήτηση στο χώρο του κάμπινγκ με θέμα «Τέχνη και κινήματα» στις 6:00μμ – προβολή ταινίας «Checkpoint Rock» στις 11:00 μμ.

7η μέρα (Δευτέρα 29/7): Εκδρομή στην Αμμουλιανή με αναχώρηση 9:30πμ από το κάμπινγκ και επιστροφή στις 4:00 μμ – συζήτηση με θέμα τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής στις 6:00 μμ – ρεμπέτικο γλέντι στις 10:00 μμ.

8η μέρα (Τρίτη 30/7): Συζήτηση με θέμα την επίθεση στην εκπαίδευση και την ανάγκη για πανεκπαιδευτικό μέτωπο αντίστασης στις 6:00 μμ – προβολή ταινίας Dr Strangelove στις 11:00μμ.

9η μέρα (Τετάρτη 31/7): Συζήτηση με θέμα την ιστορία των κινημάτων των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής στις 6:00 μμ.

10η μέρα (Πέμπτη 1/8): Συνέλευση απολογισμού του κάμπινγκ στις 6:00 μμ – αποχαιρετιστήριο party στις 10:00 μμ – αναχώρηση στις 2/8.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.