Η παράνομη λήψη DNA από πολίτες συνεχίζεται… Πολύγυρος 06-07-2013


Από Χρυσές Αυτ-απάτες

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QLIGcr0OG7c]

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ 2013

 

«Όλοι είναι ένοχοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου»

 

Στιγμιότυπα από την διαμαρτυρία πολιτών στον Πολύγυρο , ενάντια στις μεθόδους (Δ)ένδειας που εφαρμόζουν οι Αστυνομικές αρχές, με την παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA) , με τρόπους που συναντώνται μόνο σε  τριτοκοσμικά – αυταρχικά καθεστώτα. 

 

Οι πρακτικές αυτές της Αστυνομίας καταγγέλθηκαν πρόσφατα (28 Ιουνίου) από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ως παράνομες και αντισυνταγματικές με έκδοση σχετικού ψηφίσματος.  Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

 

«Ο ισχυρισμός ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και δεν πρόκειται για κατηγορούμενους, είναι αντιφατικός και κενός νομικού περιεχομένου, γιατί δεν είναι νοητό ο μη κατηγορούμενος να υποχρεούται στη χορήγηση γενετικού υλικού και να μη δικαιούται να συνομιλεί με το δικηγόρο του. 

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί οι συμπεριφορές και οι τακτικές αυτές των διωκτικών αρχών καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και κράτους δικαίου.»

 

 

Οι καταγγελίες για παράνομη λήψη γενετικού υλικού , προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή εμπλοκή σε προ μηνός επεισόδια στις Σκουριές όπου τραυματίστηκαν αστυνομικοί, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε  στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου – καταγγελία αυτών των πρακτικών από τους δικηγόρους  υπεράσπισης :

 

«Οι διωκτικές αρχές ερμηνεύουν κατά το δοκούν την ποινική νομοθεσία και δημιουργούν μία τεράστια τράπεζα γενετικού υλικού στην περιοχή. Εκτός των άλλων δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια καταστροφής του υλικού παρουσία συνηγόρου ή πραγματογνώμονα, όπως προβλέπεται. Για ποιο λόγο δεν καταστρέφεται το γενετικό υλικό των μη κατηγορούμενων πια;»

 

 

Στο τελευταίο ερώτημα ”απαντά”, χθεσινό (5/7) δημοσίευμα με τίτλο :

 

Καλλικράτης στην ΕΛ.ΑΣ. με νέα τμήματα και τράπεζα DNA

 

Φυσικά όπως συμβαίνει σε κάθε μπανανία, πρώτα (παράνομα) γίνεται ότι γίνεται, και μετά έρχεται ο νόμος-στάχτη στα μάτια των Ιθαγενών…

 

 

Διαβάστε επίσης :

 

 

Σκουριές: Τους πήραν DNA με τη βία

 

Γνωμάτευση του Άρειου Πάγου περί λήψης DNA 

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου:

 

«Η ανάλυση DNA ως αποδεικτικό μέσο με την ειδική μορφή πραγματογνωμοσύνης έχει αποκλειστικό σκοπό την διαπίστωση της ταυτότητας του δράστη (διό και καλείται «γενετικό αποτύπωμα») συγκεκριμένου εγκλήματος κατά του οποίου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής»

 

Στην περίπτωση των Σκουριών συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Άνθρωποι που δεν κατηγορούνται για ΤΙΠΟΤΑ,  πολλές φορές χωρίς να έχουν χαρακτηριστεί ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΟΠΤΟΙ , υποχρεώνονται από την μνημονιακή Αστυνομία του Δ(ένδεια) να δώσουν DNA.

 

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2013,  να την ”χαιρόμαστε”…

 

 


Μία απάντηση στο “Η παράνομη λήψη DNA από πολίτες συνεχίζεται… Πολύγυρος 06-07-2013”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.