Αργεντινή: Νίκη κατοίκων εναντίον Καναδικού μεταλλείου


220974.jpg_nota

“EL FAMATINA NO SE TOCA”!
Σε ελεύθερη μετάφραση “Κάτω τα χέρια από τη Φαματίνα”!

Πηγή: BBC

Η Αργεντινή ακύρωσε τη συμφωνία εξόρυξης χρυσού με την Καναδική εταιρεία Osisko, μετά από τις ύστερα από τις αντιδράσεις των κατοίκων για περιβαλλοντικούς λόγους. Οι αρχές στη βορειοδυτική επαρχία La Rioja, δήλωσαν ότι δεν κατάφεραν να πάρουν τη συγκατάθεση του λαού για το έργο.

Η Osisko είχε αναστείλει τις εργασίες από το Φεβρουάριο, λόγω των διαμαρτυριών. Οι αντιδράσεις ενάντια στην εξόρυξη στο βουνό Φαματίνα, ξεκίνησαν αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η συμφωνία, το 2011. Η εξόρυξη θα απαιτήσει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού την ημέρα ενώ εκφράζονται φόβοι και για τη χρήση κυανίου στην απόληψη του χρυσού.

Ο Περιφερειάρχης της La Rioja, είπε ότι τα «συνεχόμενα επεισόδια αντιπαράθεσης» κατέστησαν αδύνατο να ξεκινήσει το έργο και συνέχισε λέγοντας ότι η ακύρωση θα έχει “σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες».

Η Osisko δήλωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει οποιαδήποτε εργασία στον χώρο, αν δεν υπάρχει «κοινωνική άδεια για την έρευνα και την ανάπτυξη”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.