Συνέντευξη Τύπου – Καταγγελία δικηγόρων για παράνομες πρακτικές λήψης DNA από τις διωκτικές αρχές


61ce737017db35c578a0521fbe8733db_XL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 26.06.2013 κατόπιν αναφοράς μας προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του τμήματος προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος της Διευθύνσεως Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, λόγω της πρωτοφανούς και παράνομης πρακτικής που εφαρμόζει το συγκεκριμένο τμήμα, αναφορικά με την διά της βίας λήψη δείγματος DNA από πολίτες «υπόπτους», δια την τέλεση κακουργημάτων στην ορεινή θέση «Λάκκος Καρατζά» στην περιοχή Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής.

Την Τρίτη 02.07.2013 στην αίθουσα δικηγόρων του 3ου ορόφου των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης και ώρα 12.00 θα παρατεθεί συνέντευξη τύπου, στην οποία και θα παραθέσουμε αναλυτικά την συγκεκριμένη παράνομη πρακτική που εφαρμόζεται από τις διωκτικές αρχές, καθώς και τις τελεσθείσες  ενέργειες μας προς την ανατροπή της.

Στην συνέντευξη τύπου θα παραβρεθεί, εκτός από  εμάς, τους συνηγόρους των δύο πολιτών που υπέστησαν την δια της βίας λήψη δείγματος DNA και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Οι συνήγοροι:
Κωνσταντίνα Κάτσια
Αικατερίνη Τάτση
Νικόλαος Νικοπολιτίδης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.