Γιάννης Μανιάτης, Υπουργός Περιβάλλοντος. Eξεπλάγη κανείς;


maniatis

Όπως είχαμε σιωπηλά προβλέψει (εδώ, στο Συμπέρασμα 2) τότε που ακόμα δεν είχε ακουστεί τίποτα για ανασχηματισμό , ο νέος Υπουργός ΠΕΚΑ είναι ο Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης που έχει διατελέσει Υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για τον ορυκτό πλούτο το κρίσιμο για εμάς διάστημα 2009-2012, επί Υπουργίας Τίνας Μπιρμπίλη και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επιστρέφει στο ΥΠΕΚΑ αναβαθμισμένος σε Υπουργό. Όλα λοιπόν ήρθαν κατ’ευχήν για την Eldorado και την Glory Resources. Ο ανασχηματισμός που προσδοκούσαν για να πάρουν νέα ώθηση τα εξορυκτικά έργα, τα “κολλημένα” λόγω των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, έγινε πραγματικότητα νωρίτερα ακόμα κι από τις προσδοκίες τους. Και ο Υπουργός που αναλαμβάνει να βάλει αυτά τα έργα “ξανά στην ημερήσια διάταξη” είναι ο Γιάννης Μανιάτης, ο “άνθρωπος που αγαπάει τον ορυκτό πλούτο” (όπως τον αποκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΓΜΕ κ. Παπαβασιλείου στη σημαδιακή ημερίδα στο Κιλκίς, 6/2/2012) και που σίγουρα ήταν και η επιλογή των μεταλλευτικών εταιρειών για τη θέση. Ο άνθρωπος του οποίου οι υποσχέσεις κρατάνε μία μέρα.

Θεωρούμε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις. Η αφίσα είναι από αυτό το άρθρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.