Την Τετάρτη για προκαταρκτική εξέταση οι επτά κάτοικοι του Σταυρού


IMG_20130620_115637Όπως είχαμε γράψει εδώ, επτά κάτοικοι του Σταυρού έχουν κληθεί σε προκαταρκτική εξέταση κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, χωρίς στο χαρτί της κλήσης να διευκρινίζεται ο λόγος. Η εξέτασή τους αναβλήθηκε για την Τετάρτη 26 Ioυνίου και θα πραγματοποιηθεί στην Τροχαία Ασπροβάλτας.

Eπειδή η φωτογραφία είναι ιδιαίτερα δυσανάγνωστη αντιγράφουμε:

ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟ 31 ΠΑΡ. 2 Κ.Π.Δ.

Στο όνομα του Νόμου
Εμείς ο Αρχ/ας………. του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας ως 1ος ανακριτικός υπάλληλος και ο Aρχ/ας ……… της ιδίας ως άνω υπηρεσίας ως 2ος ανακριτικός υπάλληλος, δυνάμει του άρθρου 213 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, καλούμε ………, κάτοικο Σταυρού Θεσσαλονίκης, όπως  την 21η του μήνα Ιουνίου του έτους 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα…….. εμφανιστεί ενώπιόν μας στο κατάστημα του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας για να εξετασθεί ανωμοτί σε προκαταρκτική εξέταση και να δώσει εξηγήσεις κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ίδιους, η κλήση αφορά την πιθανή συμμετοχή τους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στο Σταυρό την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου 2013. Την ημέρα εκείνη, πάνοπλα ΜΑΤ/ΕΚΑΜ εισέβαλαν στην Ιερισσό τυλίγοντας την σε ένα νέφος χημικών και πετώντας δακρυγόνα ακόμα και μέσα στην αυλή του σχολείου, με στόχο την τρομοκράτηση των κατοίκων ώστε να σταματήσουν να αντιδρούν στα σχέδια της Eldorado Gold για την περιοχή. Όταν μαθεύτηκαν τα νέα στο γειτονικό Σταυρό, κάτοικοι του Σταυρού αυθόρμητα βγήκαν να διαμαρτυρηθούν, πραγματοποιώντας για λίγο συμβολικό αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Σταυρού-Ιερισσού. Άρα οι κατηγορίες μάλλον θα είναι παρακώλυση συγκοινωνιών και κατάληψη οδοστρώματος.

Πέρα από εκδήλωση αλληλεγγύης, το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου ήταν και δήλωση συμμετοχής στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής από την Eldorado Gold. Δείτε και το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Βόλβης εδώ.

Επίσης, όπως μας ενημερώνει η Επιτροπή Αγώνα Μ.Παναγίας, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για παρόμοιες κινητοποιήσεις κατοίκων (κλείσιμο του δρόμου) που έλαβαν χώρο στο Χοντρό Δέντρο στο παρελθόν”. 

Ο Καίσαρ Δένδιας νομίζει ότι μπορεί να μας βάλει όλους φυλακή;


0 απαντήσεις στο “Την Τετάρτη για προκαταρκτική εξέταση οι επτά κάτοικοι του Σταυρού”

  1. 1) “Την ημέρα εκείνη, πάνοπλα ΜΑΤ/ΕΚΑΜ εισέβαλαν στην Ιερισσό τυλίγοντας την σε ένα νέφος χημικών και πετώντας δακρυγόνα ακόμα και μέσα στην αυλή του σχολείου”
    Νομίζω ότι είχε προηγηθεί επίθεση των κατοίκων στο αστυνομικό τμήμα. Οπότε η “εισβολή” των ΜΑΤ και η ρίψη των δακρυγόνωνν θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαν αναγκαίες ενέργειες για τη διάλυση των επιτιθέμενων.
    Όσο για τα δακρυγόνα στην αυλή του σχολείου ήταν 2, εκ των οποίων το ένα μέσα στην αυλή και το άλλο στα διαχωριστικά κάγκελα αυλής και δρόμου. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι στόχος δεν ήταν η αυλή ή το σχολείο, αλλά ότι έπεσαν τυχαία. Εξάλλου, στην αυλή παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων μαθητές για να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα.
    Κι αυτό το αμίμητο “πάνοπλα ΜΑΤ” τι να σημαίνει, άραγε; Ότι ήταν εφοδιασμένα με καλάσνικοφ και με εκτοξευτήρες ρουκετών;
    2) “με στόχο την τρομοκράτηση των κατοίκων ώστε να σταματήσουν να αντιδρούν στα σχέδια της Eldorado Gold για την περιοχή”
    Υποθέτω ότι και η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα έγινε “με στόχο την τρομοκράτηση” των κατοίκων που είναι υπέρ της επένδυσης.
    3) ” Όταν μαθεύτηκαν τα νέα στο γειτονικό Σταυρό, κάτοικοι του Σταυρού αυθόρμητα βγήκαν να διαμαρτυρηθούν”. Αυτό θυμίζει τους “αγανακτισμένους πολίτες” της εποχής της καραμανλοκρατίας (1955-1963), που “αυθόρμητα” συγκεντρώνονταν για να “αποδοκιμάσουν” τους αριστερούς και να βιαιοπραγήσουν εναντίον τους (σε μια τέτοια “αυθόρμητη” εκδήλωση έγινε και η δολοφονία του Λαμπράκη. Έτσι κι εκεί “αυθόρμητα” μαζεύτηκαν οι “φιλήσυχοι πολίτες της Θεσσαλονίκης, αγανακτισμένοι από το θράσος και τα εμπρηστικά συνθήματα των κομμουνιστών υπέρ της ειρήνης!!!”).
    4) “το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου “.
    Αμάν, πια! Έχουμε χορτάσει συμβολισμούς από τους αναρχικούς: Συμβολικά καψίματα ΑΤΜ, συμβολικές καταλήψεις δημόσιων χώρων, συμβολικά σπασίματα βιτρινών, συμβολικές επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων, συμβολικοί προπηλακισμοί ανθρώπων, συμβολική δολοφονία 3 “απεργοσπαστών” στη Μαρφίν, κλπ., κλπ. Όχι άλλο κάρβουνο!!!

  2. Ναι, μου κάνει για “πάνοπλος”, μόνο που νομίζω ότι δεν είναι ματάς, ούτε ρίχνει δακρυγόνα. Ίσως να κάνει έρευνα για τρομοκράτες ή δραπέτες οπλισμένους, οπότε είναι εντάξει. σίγουρα, όμως, δεν αντιμετωπίζει κατοίκους έστω και αυτούς που επιτέθηκαν στο τμήμα. Εκεί μάλλον οι ματάδες δεν είχαν αυτόματα.
    Πάντως, για να μην απαντάς στα υπόλοιπα, ίσως να συμφωνείς με όσα γράφω. Καλό θα ήταν όταν κάποιος γράφει κάτι σωστό να συμφωνούμε μαζί του, έστω και αν ιδεολογικά είμαστε αντίπαλοι.

    • Όχι, απλά βαριέμαι. Το αστυνομικό τμήμα κάηκε ένα μήνα μετά από αυτά τα γεγονότα, όταν σπάσανε πόρτες μες στη μαύρη νύχτα για να συλλάβουν ανθρώπους. Καμία σχέση. Όσο για το “αναρχικοί- Λαμπράκης- Καραμανλοκρατία- Μαρφίν- Ολα στο μίξερ”, δε φαντάζομαι να περιμένεις σοβαρή απάντηση.
      Μιλάμε για εικόνα γελοιότητας όμως, ε; https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/bexecsncaaa2nqc.jpg

  3. Καλό θα ήταν να μη βαριέσαι, γιατί πρόκειται για πολύ σοβαρές καταστάσεις.
    1) Ξέρω πολύ καλά τι γράφω και αναφέρομαι όχι στην πυρπόληση του αστυνομικού τμήματος, που, όπως σωστά λες, συνέβη ένα μήνα αργότερα (τρώγοντας έρχεται η όρεξη!), αλλά, για τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ιερισσό στις 7/3/2013, για τα οποία έγινε η εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σταυρό, και για την οποία γράφεις ότι οι συγκεκριμένοι κάτοικοι του Σταυρού καλούνται να εξεταστούν για την «πιθανή συμμετοχή τους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στο Σταυρό την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου 2013».
    Η περιγραφή που κάνω στα γεγονότα είναι ακριβής αντιγραφή από το σχετικό φύλλο του Βιβλίου Συμβάντων της Αστυνομίας, όπως το παρέθεσες εσύ η ίδια στην ανάρτηση του Παρατηρητήριου με τίτλο «Δακρυγόνα στο σχολείο της Ιερισσού», στις 7/3/2013. Μας παρακινείς, μάλιστα, να το διαβάσουμε, για να καταλάβουμε ότι στο σχολείο πέσανε δακρυγόνα («Διαβάστε την αναφορά στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού για τα δακρυγόνα που “ποτέ δεν πέσανε” στο Γυμνάσιο-Λύκειο του χωριού»). Μόνο που τα πλέον αρμόδια πρόσωπα από τη μεριά του ίδιου του σχολικού συγκροτήματος, μιλάνε για ένα (1) δακρυγόνο μέσα στην αυλή και ένα (1) στην καγκελόπορτα :

    «Την 7/3/2013 και ώρα 14.25 προσήλθαν στην Υπηρεσία μας οι α) Διευθυντής του Λυκείου Ιερισσού ΜΠΟΛΩΝΗΣ Αριστοφάνης … β) Αναπληρωτής Διευθυντής Γυμνασίου Ιερισσού ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Γεώργιος … γ) πρόεδρος του Δ.Σ. γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Ιερισσού ΜΗΤΡΟΥ Αικατερίνη… και δ) εφημερεύων καθηγητής αύλιου χώρου Λυκείου Ιερισσού κατά το διάλειμμα ΛΕΚΚΑΣ Παναγιώτης … και δήλωσαν από κοινού πως την 7/3/2013 και ώρα 10.30 περίπου μ ε τ ά α π ό σ υ μ π λ ο κ ή Αστυνομικών Δυνάμεων Καταστολής με συγκεντρωμένο πλήθος ατόμων έξωθεν του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, το οποίο γειτνιάζει με το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Ιερισσού, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, όπου ένα εξ αυτών έπεσε ακριβώς στην καγκελόπορτα του σχολικού συγκροτήματος και ένα δεύτερο δύο με τρία μέτρα εντός του αύλιου χώρου αυτού…»

    Την ίδια μέρα (7/3/2013) έχεις κάνει άλλη μια ανάρτηση, όπου γράφεις :
    «Δεν υπήρξε καμμία “πολιορκία” του Αστυνομικού Τμήματος, όπως διαδόθηκε από τους γνωστούς-άγνωστους που προσπαθούν να δυσφημίσουν τον αγώνα μας».
    Το Βιβλίο Συμβάντων, που μας προέτρεψες να διαβάσουμε, σε διαψεύδει και σ’ αυτό το σημείο.
    2) Όσο για τα υπόλοιπα, στα οποία δεν απαντάς γιατί δεν τα θεωρείς σοβαρά, μια και τα έβαλα «όλα στο μίξερ», δυστυχώς, στο μίξερ μπαίνουν μόνα τους, από το γεγονός ότι όλα αυτά είναι φασιστικές συμπεριφορές «αγανακτισμένων» πολιτών, που συγκεντρώνονται κάθε άλλο παρά «αυθόρμητα» με τον ίδιο πάντα εγκληματικό σκοπό, να χτυπήσουν την πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Πριν από τη χούντα αυτό το έργο το είχε αναλάβει η «δεξιά», γι’ αυτό και η Αριστερά κατηγορούσε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι κάνει έργα βιτρίνας και όχι έργα για την ανάπτυξη της χώρας. Ο Μπάτσης εκτελέστηκε από την κυβέρνηση Πλαστήρα μαζί με τον Μπελογιάννη, γιατί είχε γράψει το βιβλίο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα».
    Ο Κατράκης, καθηγητής Πολυτεχνείου είχε γράψει βιβλίο για το μεγάλο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και ζητούσε να εξαχθεί για να τον εκμεταλλευτεί η χώρα.
    Κατά της ανάπτυξης ήταν η ξενόδουλη δεξιά. Σήμερα, έχει προσχωρήσει στο αντιαναπτυξιακό στρατόπεδο και η «αριστερά» (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ. Μουλούδες, τροτσκιστές) με πρωταγωνιστές τους αρχιαντιδραστικούς αναρχικούς κι έτσι στο «μίξερ» βρίσκουμε από καθαρόαιμους ακροδεξιούς μέχρι ακρο-«αριστερούς». Όλοι μαζί κατά της προόδου και της ανάπτυξης (ο καθένας για τους δικούς του λόγους).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.