“Πάρτι” εκατομμυρίων στο ΙΓΜΕ


-8Αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) καταγγέλει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ), Βασίλης Κωστόπουλος.

Μετά την υπαγωγή του ΙΓΜΕ στο Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης οι υπεύθυνοι του κέντρου διαπίστωσαν δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων -μεταξύ των οποίων και την ύπαρξη… παρατράπεζας που έδινε άτοκα δάνεια στους εργαζόμενους!

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι παρατράπεζα έδινε άτοκα δάνεια σε εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, δάνεια που κυμαινόταν μεταξύ 120 και 150 χιλ. ευρώ. Επίσης, υπήρχε συμβόλαιο με ασφαλιστική για την χορήγηση πρόσθετου εφάπαξ στους υπαλλήλους, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η σημερινή διοίκηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με αιτήματα 245 συνταξιούχων που ζητούν μέσω αυτού του συμβολαίου 31 εκατ. ευρώ για το εφάπαξ που τους αναλογεί…
– See more at: http://www.crime.gr/14410/articles/-parti–ekatommyrion-sto-igme/article.aspx#sthash.wZ1x9bjJ.dpuf


0 απαντήσεις στο ““Πάρτι” εκατομμυρίων στο ΙΓΜΕ”

  1. Φίλοι (;), του Antigold,

    Όταν οι εργαζόμενοι το ΙΓΜΕ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν αποδείξει με το ερευνητικό – μελετήτικό τους έργο, τη διαχρονική εμμονή τους στην περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας, πολλές φορές μάλιστα σε αντίθεση με φανερά ή αφανή πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, θα περίμενα από εσάς λιγότερη σπουδή στην αναπαραγωγή δημοσιευμάτων, σαν τα παραπάνω, αν όχι συκοφαντικών, τουλάχιστον προσβλητικών για τους εργαζόμενους και δυσφημιστικών για τον ίδιο τον φορέα.

    Αν μη τι άλλο η αναζήτηση και αποτύπωση και της άλλης άποψης (των εργαζομένων) θα ήταν μια ελάχιστη απαίτηση από το antigold.
    Σε αναμονή της όποιας αντίδρασης – απάντησής σας, ενημερωθείτε για τα ακριβή και πλήρη δεδομένα, τα σχετικά με τις δημοσιεύματα αυτά, στο blog του Συνδικάτου, εδώ: http://syndikatoigme.blogspot.gr/2013/06/2062013.html. Λίγος περισσότερος “δημοσιογραφικός επαγγελματισμός” είναι πάντα χρήσιμος, ιδιαίτερα όταν αναφέρεστε σε δημόσιους φορείς, που ίσως να περιλαμβάνονται στα τελευταία θεσμικά αναχώματα στο τσουνάμι της άλωσης κάθε δημόσιου αγαθού.

    Πολύ περισσότερο, όταν δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από την ξεκάθαρη αρνητική θέση που πήραν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο της Eldorado, όπως το ίδιο το antigold δημοσιοποίησε (http://antigoldgr.org/blog/2013/04/02/igme-flash-smelting/), επισημαίνοντας πως “…το flash smelting δεν δουλεύει…”, αναδεικνύοντας επίσης τις οικονομικές/κοινωνικές/περιβαλλοντικές συνέπειες του όλου σχεδίου, αλλά και στηλιτεύοντας τις πολιτικές και δημοκρατικές παρενέργειές του, αυτές που ο κόσμος της Χαλκιδικής τις ζεί καθημερινά.

    Ένας εργαζόμενος του ΙΓΜΕ,
    που μετά τις “εντελώς τυχαίες” και “χρονικά ανύποπτες” καταγγελίες της ίδιας της διοίκησης του ΙΓΜΕ, διερωτιέται εάν το μόνο για το οποίο θα πρέπει πλέον να αγωνιά είναι το πόσος χρόνος απομένει για να αποτελέσει μαζί με τους συναδέλφους το θύμα μιάς κάποιας επόμενης ξαφνικής εκτέλεσης, όπως της ΕΡΤ, ή των καθηγητών ΤΕΕ, ή της Δημοστικής Αστυνομίας, ή …, ή …

    Ένας εργαζόμενος του ΙΓΜΕ,
    που ελπίζω να μη βάλατε και σεις το χέρι σας για το οριστικό κλείσιμό του. Γιατί ίσως, τότε μόνο, διαπιστώσετε πως “ακόμα και εάν το ΙΓΜΕ δεν υπήρχε, θα έπρεπε να το εφεύρουμε”. Αλλά τότε θα είναι αργά για δάκρυα.

    • Έψαξα και βρήκα το πρώτο πράγμα που έγραψα όταν έμαθα για την δρομολογημένη διάλυση του ΙΓΜΕ http://antigoldgr.org/blog/2011/11/22/igme/. Δημοσιεύσαμε και αυτό http://antigoldgr.org/blog/2011/11/22/igme-sch/ και τα ίδια έχουμε επαναλάβει και μέσα σε διάφορα άλλα κείμενα.
      Όχι μόνο δεν έχουμε βάλει χέρι στο κλείσιμο του ΙΓΜΕ αλλά αντίθετα τονίζουμε παντού πόσο σπουδαίο είναι το ερευνητικό του έργο. Η διαμάχη μας ήταν πάντα με συγκεκριμένα στελέχη που κατά την άποψή μας, με την εμμονή τους στο θέμα του χρυσού και τη σχέση τους με συγκεκριμένες εταιρείες, δυσφημούν στα μάτια του κόσμου όλο το ινστιτούτο. Αλλά πάντα ήμασταν προσεκτικοί να μην αναφερθούμε σε όλο το ΙΓΜΕ.
      Όσον αφορά το συγκεκριμένο άρθρο: μπορώ να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος η ανάρτησή του (κεκτημένη ταχύτητα από την κόντρα με τον Παπαβασιλείου για το θέμα, πάλι, του χρυσού) και πολύ ευχαρίστως θα δημοσιεύσω την απάντηση.
      Είμαστε μαζί σας στον αγώνα για να μην κλείσει το ΙΓΜΕ και στη διάθεσή σας για ανάρτηση δελτίων τύπου που θα παρακαλούσα να μου τα στέλνετε.

  2. Εκτίμησα ιδιαίτερα την άμεση αντίδρασή σας, που επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση περί μιάς απλά βιαστικής αντίδρασης του antigold και τίποτα περισσότερο. Προφανώς όμως, οι πολύ συγκεκριμένες κόντρες θα πρέπει να παραμένουν πάντα πολύ συγκεκριμένες, ώστε να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες παράπλευρες απώλειες.
    Σε ότι αφορά την τελευταία παράκλησή σας, ήδη ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι του Σωματείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.