Τεράστια πτώση σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, στα “χαμηλά” τεσσεράμισι ετών η Eldorado…


11371758528

Ψάχνει τον πάτο η Eldorado Gold, όπως και οι μετοχές όλων των μεταλλευτικών εταιρειών μετά από την χθεσινή (20/5/2013) καταστροφική μέρα.Η εταιρεία “μας” έκλεισε χθες στα $ 6,36 δηλαδή όσο είχε στις αρχές του 2009. Περαστικά…

Σε συνδυασμό αρνητικών για το χρυσό ειδήσεων οφείλεται η μεγάλη πτώση. Η Αμερικανική οικονομία δείχνει σημάδια βελτίωσης και το δολάριο ανεβαίνει (δείτε εδώ). Από την άλλη πλευρά είναι ανησυχητικά τα νέα από την Κίνα, τον βασικό πελάτη της παγκόσμιας μεταλλευτικής βιομηχανίας (εδώ).

Το αποτέλεσμα: Κάτω από τα 1.300 $/ουγγιά ο χρυσός, δηλαδή στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 2,5 ετών και με πολύ δυσοίωνη την τεχνική ανάλυση για το μέλλον. Το  kitco.com βλέπει τον χρυσό να πέφτει στα $1.154 $/ουγγιά τους επόμενους μήνες. Ο άργυρος επίσης βρέθηκε στο χαμηλό 2,5 ετών, ενώ εξαιρετικά αρνητικό είναι το κλίμα και για το χαλκό.

Σύμφωνα με το Forbes.com, η Eldorado Gold είναι “υπερπουλημένη” (Eldorado Gold Stock Getting Very Oversold). Οι ριψοκίνδυνοι αγοράζουν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.