Eκδήλωση κατά των μεταλλείων στα Ν.Μουδανιά – Δελτίο Τύπου


934978_634048443290419_1565619848_nAλλη μια ενημερωτική εκδήλωση για τις επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, έλαβε χώρα τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Ν. Μουδανιών.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, η Επιτροπή Αγώνα Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο “ΜιΛαΡεΣι”, υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά όλους τους κατοίκους του Δήμου μας, καθώς και φίλους και συναγωνιστές από άλλες περιοχές του νομού, που παρευρέθηκαν στα πλαίσια της αλληλεγγύης.

Πριν την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε πορεία, η οποία κινήθηκε με παλμό στους κεντρικούς δρόμους των Ν. Μουδανιών και φωνάζοντας συνθήματα κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, γεγονός που φανερώνει ότι ο δίκαιος αυτός αγώνας προβληματίζει ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας. Ακόμη και αν τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν το θέμα, ακόμη και αν η χώρα διψάει για “ανάπτυξη με κάθε κόστος”, πάντα υπάρχει τρόπος να ενημερωθεί κανείς επιστημονικά και αντικειμενικά.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης, Σαράντης Δημητριάδης, ομότ. καθηγ. Γεωλογίας ΑΠΘ, Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, καθηγ. Εδαφολογίας στην Γεωπονική ΑΠΘ, Φραγκίσκος Ρηγόπουλος, μεταλλειολόγος μηχανικός απόφοιτος ΕΜΠ και μέλλος του Πανελλήνιου συλλόγου διπλωματούχων μεταλλειολόγων μηχανικώνμεταλλειολόγος μηχανικός ΕΜΠ, Χάρης Ζάγκας, Καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ. , Πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας & μέλος της ομάδας του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., Αλέξης Μπένος, καθηγ. Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Αργύρης Τσακνής, Οικονομολόγος, ΑΜΙΑ – Σύμβουλος επιχ., πτυχ. ΤΜ. Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπ. Μακεδονίας, ενημέρωσαν με λόγο σύντομο αλλά περιεκτικό, και κάλυψαν ο καθένας με τη δική του ειδικότητα, σχεδόν όλες τις πτυχές του θέματος της εκδήλωσης.

Πάνω από πεντακόσιοι συνδημότες μας έμειναν σταθερά μέχρι το τέλος όλων των ομιλιών. Το μικρόφωνο πήραν και μεμονωμένοι πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων, καθώς και ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, ο οποίος δεσμεύτηκε για την έκδοση ψηφίσματος.

Με σύνθημα “Ενημερώνομαι – Συμμετέχω – Αγωνίζομαι”, πρωτοβουλίες σαν κι αυτές θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, όσο πληθαίνουν οι ανησυχίες για την κυριαρχία των ιδιωτικών εταιριών με επιπτώσεις στον άνθρωπο, το περιβάλλον, την οικονομία και το μέλλον του τόπου μας. Και όσο το κράτος επιμένει να αδιαφορεί για τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών, να καταστέλλει κάθε αντίδραση και αγώνα επιδεικνύοντας τη δύναμή του και εξυπηρετώντας σκοπούς, όχι φιλικούς προς τους πολίτες του, παρακινεί επίσης για την οργάνωση παρόμοιων δράσεων.

Η Επιτροπή Αγώνα Νέας Προποντίδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.