«ΟΠΟΥ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ELDORADO, ΝΙΚΑΤΑΙ ΦΥΣΕΩΣ ΤΑΞΙΣ»


Aπό vasilinos.wordpress.com

χρηματαΑπό τις 27 έως 31 Μαΐου 2013, μετέβησαν στον Καναδά ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκης, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγεωργίου (και άλλοι). Σκοπός της εκεί μετάβασής τους ήταν η πέραν του Ατλαντικού πλέον ενημέρωση για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κίνημα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα απέναντι στην Εldorado. Ενώ όλο το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Εldorado κατέρρεε, την Πέμπτη 30 Μαΐου μέσα σε διάστημα 2-3 ωρών και ενώ οι ως άνω ενημέρωναν το καναδικό κοινό, η μετοχή της Εldorado από 7,74 δολλ. που ήταν, ανέβηκε άνω των 8, φθάνοντας τελικά έως 8,38 δολλ. Σχετικό blog που είναι η φωνή υπεράσπισης της εταιρείας, εφ’όσον όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κατάφερε «να κλείσει στην φυλακή» τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων παρουσιάζοντάς τον ως δήθεν ηθικό αυτουργό πάντων των γεγονότων, είπε να αλλάξει τακτική και να τον παρουσιάσει ως ηθικό αυτουργό της αυτόματης ανόδου της μετοχής της Εldorado, και φυσικά ως «ευεργέτη» (σου λέει όλο και κάποιοι καλοθελητές γκρινιάρηδες θα υπάρχουν). Το εν λόγω λοιπόν blog ζητά να τους εξηγηθεί «τι συνέβη και η τιμή της Εldorado σημείωσε άνοδο όσο διαρκούσε η ενημέρωση», υπονοώντας βέβαια ότι η μετοχή βοηθήθηκε από τον «αρχέγονο ακτιβιστή».

Αγαπητοί μας φίλοι, όλα τα πράγματα έχουν μία λογική εξήγηση, όταν φυσικά αυτά έχουν εξελιχθεί και διενεργηθεί μέσα στα πλαίσια και τα όρια της λογικής. Ό,τι δεν διενεργείται στα πλαίσια της λογικής, πρόκειται ή περί παραλόγου ή περί θαύματος. Θαύμα χαρακτηρίζεται το συμβάν που στη βάση μιας ειδικής αντίληψης για τη φύση και τους φυσικούς νόμους, είναι δυνατόν να θεωρηθεί «ανεξήγητο, με τα καθιερωμένα, επιστημονικά αποδεκτά, κριτήρια. «Θαύμα» λ.χ. είναι να χρησιμοποιείς τόνους κυανίου επί σειρά ετών, να το ρίχνεις στο περιβάλλον και τους ευαίσθητους αποδέκτες και να εξαφανίζεται και να μην υπάρχει ίχνος κυανίου στο περιβάλλον. Παράλογο είναι να λες ότι στην μεταλλευτική περιοχή δεν υπάρχουν όξινα νερά, την στιγμή που στους ευαίσθητους αποδέκτες της Ολυμπιάδος (τα υδατορρέματα), οι τιμές των βαρέων μετάλλων στα νερά είναι σε αστρονομικές τιμές, «το αρσενικό είναι 49.000 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια, το μαγγάνιο 2.660 φορές περισσότερο, ο μόλυβδος είναι 169 φορές περισσότερο» κ.λ.π. (βλ. Εφημ. Συντακτών, άρθρο της Ντίνας Δασκαλοπούλου).

«Λογική» στην Ελλάδα είναι να μην έχεις καταθέσει σύμφωνα με τον Ν.3220/2004 πλήρες και άρτιο επενδυτικό σχέδιο, να μην έχεις λάβει την σύμφωνη με τον Ν.3220/2004 έγκριση, και εν τούτοις να υλοποιείς εσύ επενδυτικό σχέδιο (ενώ έπρεπε να έχει καταγγελθεί η Σύμβαση και να έχουν μπει φυλακή όλοι αυτοί που αδειοδοτούν τα έργα χωρίς εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο), να μιλά ο πρωθυπουργός για υλοποίηση της επένδυσης «με κάθε κόστος» κ.ο.κ., και φυσικά το «λογικότερο», το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το ΣτΕ και οι δικαστές του Ε΄ Τμήματος ψευδόμενοι ασυστόλως με απόλυτα πλήρη γνώση της αναλήθειας των λεγομένων τους (και αυτό το λέω επισήμως, επωνύμως), να βεβαιώνουν ότι το 2006 η εταιρεία κατέθεσε δήθεν «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» (και ακόμα οι έχοντες έννομο συμφέρον, δεδομένου ότι τους απορρίφθηκε η προσφυγή, δεν κατέθεσαν κατά των δικαστών αυτών αγωγή κακοδικίας, αλλά κάνουν βόλτες στο…Χονδρό Δένδρο)!!!

Τώρα εμείς τι να πούμε για την άνοδο της μετοχής της Εldorado;  Να μιλήσουμε για παράλογο ή για θαύμα; H λογική και η επιστήμη και οι χρηματιστηριακοί κανόνες λένε ότι για να έχει μια μετοχή άνοδο, πρέπει α) να υπάρχει κάποια σημαντική καλή είδηση που να κάνει τους επενδυτές να τρέχουν να επενδύσουν, πράγμα που εμείς δεν ακούσαμε, β) να μην υπάρχουν κακές ειδήσεις (πράγμα που υπήρχε), γ) για κάποιο λόγο η ίδια η εταιρεία με διάφορους τρόπους και φορείς να αγοράζει τις μετοχές της για πρόκληση προσωρινής ανόδου.

Εμείς το ποιος αγόραζε -και για ποιο λόγο- την στιγμή της ενημέρωσης δεν το γνωρίζουμε, «κακές ειδήσεις» ο «αρχέγονος ακτιβιστής» φρόντιζε να υπάρχουν, άμεσες καλές ειδήσεις δεν μάθαμε να υπάρχουν (πλην του ότι η τιμή του χρυσού είχε πάρει την κατιούσα και έκανε μια μικρή στάση), και γι΄αυτό επειδή το φαινόμενο είναι λογικά ανεξήγητο και συνεπώς πρόκειται περί «θαύματος», με σεβασμό το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι: «ΟΠΟΥ ΒΟΥΛΕΤΑΙ Η ΕLDORADO ΝΙΚΑΤΑΙ ΦΥΣΕΩΣ ΤΑΞΙΣ».  Επειδή ο «αρχέγονος ακτιβιστής» γύρισε μεσάνυχτα από Καναδά, υπέφερε από το «jet lag», από το πρωί έως το απόγευμα έτρεχε στις Σκουριές και είναι αδύνατον απόψε να σας απαντήσει, είμαστε υποχρεωμένοι βάσει του Άρθρ. 25 §4 του Συντάγματος που αξιώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, να σας απαντήσουμε εμείς.

Καληνύχτα σας και στηρίξτε την μετοχή σας μην πέσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.