Καλωσόρισμα στον Κο Μεϊμαράκη


…και πρόσκληση στην ενημερωτική εκδήλωσή μας στο Τορόντο, από έναν Έλληνα της διασποράς (kapatselas.blogspot.ca)

Τον τελευταίο καιρό ορισμένα πολιτικά (α)πρόσωπα από την γενέτειρα κάνουν την εμφάνισή τους στα δικά μας μέρη του Καναδά. Κάθονται σε στρογγυλά τραπέζια με μεγαλοεπιχειρηματίες, με τον Γενικό Τορόντ-αγα, με τον Παναγιότατο ποιμένα (κοινώς, τσομπάνη) και υποχρεώνουν την Ελληνική Κοινότητα να τους υποστηρίξει με ένα ηχηρό παρών μαζικής συμμετοχής από εμάς. Καλούν δηλαδή τον κοσμάκη (εμάς που μας θεωρούν άβουλους) πως πρέπει να τους συμπαρασταθούμε για όλα τα «καλούδια» που έχουν προσφέρει απλόχερα τα τελευταία χρόνια στους Έλληνες. Μερικά δε από αυτά τα «καλούδια» τα έχουν φέρει και σε ‘μας που ζούμε μακριά από την Ελλάδα. Πλήρωνε απόδημε Έλληνα τώρα χαράτσια για την κατοικία ή τα χωράφια που έχεις στην Ελλάδα ενώ σε παρακαλούσαν τόσα χρόνια να φέρεις εισοδήματα από το εξωτερικό και να τα επενδύσεις στην γενέτειρά σου για να την βοηθήσεις. Τώρα είναι σαν να σου λένε «ass πρόσεχες».

Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους τραβάει κατά εδώ και μας επισκέπτονται τόσο τακτικά. Ίσως επειδή μόνο μακριά από τους Έλληνες της Ελλάδος μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς προσωπική φρουρά ή ίσως επειδή πραγματικά είμαστε άβουλοι και δεν τους στέλνουμε από εκεί που ήρθαν. Μόνο εμείς τα «κορόιδα ή οι πιατάδες» τους κάνουμε υποκλίσεις και μετάνοιες όταν έρχονται. Ας τολμήσουν, οι περισσότεροι απ’ αυτούς, να κυκλοφορήσουν ελεύθερα πίσω στην Ελλάδα χωρίς μπράβους ή την συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Γιαούρτια, αυγά, πατάτες, ντομάτες και μερικές ξόφαλτσες θα εισπράξουν σίγουρα. Έτσι έχουν καταντήσει την σημερινή «Ελληνική Δημοκρατία». Αυτήν που δημιούργησαν οι πρόγονοί μας δείχνοντας σεβασμό προς τους πολίτες και την κατέστρεψαν οι σύγχρονοι πολιτικοί μας με τα μνημόνια, τους καταλόγους Λαγκάρντ, τα δακρυγόνα και τα κλομπς προς τους υπηκόους (υπάκουους) πια Έλληνες (τα πρόβατα).

Είναι δυνατόν να τους υποδέχονται οι Έλληνες (της Ελλάδος) με ανοιχτές αγκαλιές και λουλούδια, όταν ανοίγουν κεφάλια και ρίχνουν χημικά στους πολίτες σε κάθε μεριά της Ελλάδος; Έχετε δει τι γίνεται στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Έχετε δει πως η «ηρωική» Ελληνική Αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα στα σχολεία (με τους μαθητές να είναι μέσα); Έχετε δει πως μπαίνουν οι «ένδοξες» ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις το βράδυ στα σπίτια των ανυπεράσπιστων κατοίκων της Ιερισσού για να συλλάβουν δήθεν ενόχους εμπρησμών, χωρίς ένταλμα συλλήψεως ή την παρουσία εισαγγελέα. Έχετε δει με τι «θάρρος και τιμή» δέρνουν ανυπεράσπιστες γυναίκες και παιδιά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Καναδικής Eldorado Gold (μαζί με το 5% της Ελληνικός χρυσός του Μπόμπολα) που με ψίχουλα (11.000.000) της «χαρίσανε» τα μεταλλεία της πρώην ΤVΧ στην Χαλκιδική (πρώην Μποδοσάκη) και θα βγάλει κέρδος δεκατρία (13.000.000.000) δισεκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό υπέδαφος που θα καταστρέψει χρησιμοποιώντας δηλητήρια σαν το κυάνιο (κυανιούχο νάτριο) και θα εκφέρει την πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος;

Τι θα κερδίσει από αυτή την «επένδυση» η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι η πρώτη ερώτηση που θα απευθύνουμε στον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Φυσικά, δεν θα υπάρχει οικονομικό όφελος προς το κράτος αλλά ίσως, ίσως, δημιουργία χιλίων θέσεων εργασίας στην περιοχή της Χαλκιδικής (κανείς δεν εγγυάται ότι αυτοί οι χίλιοι θα είναι κάτοικοι της περιοχής). Το ότι θα χαθούν πενήντα χιλιάδες θέσεις από τον Τουρισμό της Χαλκιδικής δεν πρόκειται να σας το πει. Εσείς θα πηγαίνατε διακοπές στην Ιερισσό, Ουρανούπολη, Ολυμπιάδα, Στρατώνη, κλπ, αν κοντά σας, σε μερικά χιλιόμετρα απόσταση, θα χρησιμοποιούνται χιλιάδες τόνοι εκρηκτικών και χημικών που σίγουρα θα μολύνουν την ατμόσφαιρα, το πόσιμο νερό αλλά και τις παραλίες; Πόσες δε χιλιάδες στρέμματα αρχέγονου δάσους θα πρέπει να καταστραφούν στις Σκουριές και στο Πέραμα για να πλουτίσει η Eldorado Gold και ο κάθε Μπόμπολας (μπορεί και κάποιος τσομπάνης) εις βάρος των κατοίκων των αναφερομένων περιοχών αλλά και της Ελλάδος;

Απάντηση μην περιμένετε από τους πουλημένους πολιτικούς της γενέτειράς μας. Θα σας μιλήσουν για επενδύσεις, για εισροή συναλλάγματος αλλά δεν θα σας μιλήσουν για τις καταστροφές που θα υποστούν οι υπήκοοι (υπάκουοι) πολίτες της πρώτης Πατρίδος μας. Δεν θα σας πουν για την αύξηση της εγκληματικότητας με την ελεύθερη εισροή κάθε κακούργου λαθρομετανάστη. Σύντομα όμως, δεν θα είναι παράνομος ή λάθρο- γιατί θα τους νομιμοποιήσουνε όλους. Δεν θα σας μιλήσουν καν για την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών των συμπατριωτών μας που αδυνατούν να θρέψουν τις οικογένειές τους ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις γιατί έχουν χάσει την δουλειά τους. Το ποσοστό ανεργίας το έχουν φτάσει στο πενήντα τοις εκατό, ένας στους δύο Έλληνες που είναι σε εργάσιμη ηλικία, είναι άνεργος σήμερα. Δεν θα σας μιλήσουν καν για τις συντάξεις πείνας που κατάφεραν να επιβάλουν στους υπερήλικες πατριώτες που τόσα χρόνια έχουν συνεισφέρει στα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα πηγαίνουν σε διανομές συσσιτίων και ψάχνουν σε κάδους απορριμμάτων για να βρουν κάτι για φαγητό.

Έτσι λοιπόν, ακριβώς όπως απάντησε στις ερωτήσεις μας και τις απορίες μας ο Υπουργός Εξωτερικών Κύριος Αβραμόπουλος, όταν ήρθε πριν από δύο μήνες περίπου και πάλι στο Πολυμενάκιο Πολιτιστικό Κέντρο, έτσι θα μας απαντήσει και ο «αξιότιμος» Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Θα έρθει, θα φάει (με δικά μας χρήματα) με τον Γενικό Αγά και τον Παναγιότατο ποιμένα, θα κοιτάξει να ψήσει και κανέναν ευκολόπιστο επιχειρηματία να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα και «συ φάε σκατά λαέ» όπως έλεγε και εξακολουθεί να λέει ο Χάρρυ Κλύνν. Ίσως όμως καταφέρει κάποια διπλωματική μπίζνα με την Καναδέζικη Κυβέρνηση για να αποκομίσει και το νόμιμο 3% για την πάρτι του. Για τον λαό, «συ φάε σκατά λαέ». Θα έρθει αργοπορημένος στην αίθουσα της Κοινότητας (εμείς, μάλλον εσείς γιατί εγώ δεν πρόκειται να πάω, σαν κορόιδα δεν πρέπει να παραπονεθούμε – είτε) , θα ρίξει κάποια χαμόγελα στις κάμερες που θα τον κατακλύσουν για να τραβήξουν φωτογραφίες οι προύχοντες της Παροικίας για να υπερηφανεύονται σαν κοκότες ή κοκόρια ότι βγήκαν φωτογραφία με τον «αξιότιμο» Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν τον απλό (και βλάκα κατ’ αυτούς) λαό να θέσει ορισμένα ερωτήματα, σαν τα παραπάνω στον Πρόεδρο. Να μην του χαλάσουμε και την διάθεση του ανθρώπου. Χιλιάδες μίλια έφαγε για να έρθει να μας πουλήσει μόκο, λύσεις και προοπτικές για το μέλλον της Ελλάδος, να του χαλάσουμε και την μαγιά; Δεν κάνει. Εμείς οι Ελληνοκαναδοί, στο κάτω – κάτω, είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι………

Μήπως όμως έρχεται για να μας «ψήσει» ότι δεν πρέπει να υποδεχτούμε τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης Κύριο Βαγγέλη Λαμπάκη που θα βρίσκεται στον Καναδά από τις 26 Μάη μέχρι και τις 30 και θα κάνει ομιλίες στο Μοντρεάλ, στην Οτάβα αλλά και εδώ στο Τορόντο; Ο Κύριος Λαμπάκης είναι ο Δήμαρχος που σχεδόν έδιωξε τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα (Peck) από το γραφείο του, όταν ο τελευταίος πήγε να τον πείσει ότι είναι προς συμφέρον του, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής να αφήσουν την Eldorado Gold να καταστρέψει την περιοχή του Περάματος στην Αλεξανδρούπολη για να μας κλέψουν τον χρυσό μας Μην ξεχνάτε επίσης ότι δεν είναι ο μοναδικός που ήρθε αλλά ούτε και ο τελευταίος. Ο Κύριος Τσιάρας μας έρχεται, κάποιος άλλος κύριος από τον Ξύριζα ετοιμάζεται να μας έρθει, και ποιος ξέρει αν θα περάσει καμιά βόλτα από ‘δω και ο «σωτήρας μας» ο ΓΑΠ που τόσο πολύ βοήθησε την γενέτειρά μας να χτυπήσει άσπρο πάτο.

Προτείνω λοιπόν και προτρέπω, αν είστε αηδιασμένοι στο βαθμό που είμαι και εγώ με τα τεκταινόμενα να μην παρουσιαστείτε στο Πολυμενάκιο εκείνη τη βραδιά. Ακόμη και εσείς που ίσως βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας στην αλάνα της Κοινότητος, αποφύγετέ το για εκείνη την βραδιά. Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι ότι συνεχίζοντας τις πολιτικές του σήμερα (μνημόνια και καταπατήσεις των ελευθεριών των Ελλήνων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και καταστροφή της οικολογίας και του περιβάλλοντος στην χώρα του Φωτός), είναι ανεπιθύμητοι στον χώρο μας. Θα πρέπει να το δείξουμε με μια ηχηρή μαζική αποχή από την εκδήλωση αυτή. Όσο για τον καημένο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος, ας του δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία να αρνηθεί να διαφημίζει στο μέλλον άνανδρους μισέλληνες πολιτικούς που μόνο φωτογραφίες και μεγάλες υποσχέσεις έρχονται να μας δώσουνε και γελάνε πίσω από τις πλάτες μας μόλις μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής. Τώρα παρ’ όλα αυτά αν έχετε ανάγκη το λίγο κρασί και τους μεζέδες που θα προσφέρουν, τότε καλά σας κάνουν και σας φέρονται σαν πρόβατα. «Λύκοι μόνο υπάρχουν, όπου υπάρχουν πρόβατα». Αν λοιπόν πάτε, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε αν θα δεχθεί ερωτήσεις από τον κόσμο. Αν σας πουν πως όχι, σηκωθείτε και φύγετε επί τόπου, δείξτε την δυσαρέσκειά σας ενεργά.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, για να μην μιλήσω για ….μένες ποδιές. Να σας (μας) φοβούνται όπως φοβάται ο Δια-βολος το λιβάνι.

Προτείνω λοιπόν και προτρέπω, να παρευρεθείτε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου του Τορόντο στις 30 Μαΐου και ώρα 7:00 μμ:

Room 252 – Mechanical Engineering Building
5 King’s College Road
University of Toronto
(Main intersection: College +St. George)

Map: http://map.utoronto.ca/building/022

Μαζί με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Κύριο Βαγγέλη Λαμπάκη θα βρίσκονται και ο Κύριος Τόλης Παπαγεωργίου και η Κυρία Μαρία Καδόγλου από την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι καλεσμένοι θα μιλήσουν για τις επιδράσεις των εξορύξεων στις γύρω περιοχές αλλά και την αντίδραση των ντόπιων για την καταστροφή που επίκειται. Καναδοί ακτιβιστές θα μιλήσουν επίσης για την συμμετοχή της Καναδικής Κυβέρνησης (επένδυση χρεογράφων στην εταιρεία Eldorado Gold αλλά και σε άλλες παρόμοιες εταιρείες εξορύξεως μετάλλων). Ας συμπαρασταθούμε όλοι μας τους αδελφούς μας Έλληνες που υποφέρουν από επενδύσεις αυτού του είδους και όχι πολιτικάντηδες που έρχονται να μας κλείσουν τα μάτια προτρέποντας μας να μην φέρουμε καμία αντίρρηση στο κεφάλαιο και στους κερδοσκόπους. Η Ελλάδα έχει προσφέρει στην δύση Πολιτισμό, Παιδεία, Φιλοσοφία, Επιστήμες, Ανδρεία, Ελευθερία, Σοφία, Γνώση και ότι άλλο θεωρείται ως προτέρημα της ανθρώπινης φύσης. Αυτό που μας έχει μείνει είναι η φυσική μας ομορφιά, το Φιλότιμο, η Υπερηφάνεια, η Θάλασσα και ο Ήλιος μας. Ας μην τα ξεπουλήσουμε κι αυτά για πενταροδεκάρες. Όσο για κρασί και εδέσματα δεν είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε παρά μόνο ένα ποτήρι καφέ.

Ένας Έλληνας που βαρέθηκε να είναι πρόβατο. «Έδιωξα με κλοτσιές τον τσομπάνο μου και ησύχασα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.