Αναβολή για την Τετάρτη πήραν οι τρεις “τρομοκράτισσες”… Τα δυο βίντεο των συλλήψεων


[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ccVrjDoFnVE]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GEhM_adMaAs]

Στην εισαγγελία Πολυγύρου οδηγήθηκαν οι τρεις γυναίκες από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες προσήχθησαν την Κυριακή το πρωί όταν βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της “Ελληνικός Χρυσός”. Οι τρεις γυναίκες πήραν προθεσμία να απολογηθούν για την Τετάρτη στις 12.

Οι προσαγωγές των τριών γυναικών μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η μία από τις συλληφθείσες κατηγορείται για αντίσταση και εξύβριση ενώ οι άλλες δύο για απείθια, αντίσταση και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου. Κόσμος είχε συγκεντρωθεί στον Πολύγυρο για συμπαράσταση των τριών γυναικών.

ΠΗΓΗ


0 απαντήσεις στο “Αναβολή για την Τετάρτη πήραν οι τρεις “τρομοκράτισσες”… Τα δυο βίντεο των συλλήψεων”

  1. Μήπως οι προσαγωγές των γυναικών είχαν καμιά σχέση με τον τραυματισμό αυτό; Γιατί δεν αναφέρεται στο κείμενο; Και τι έννοια έχει η “ουδέτερη” παρουσίαση των γεγονότων; (οι προσαχθείσες “βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της “Ελληνικός Χρυσός”). Κατά τύχη “βρέθηκαν” εκεί; Όπως “ουδέτερη” είναι και η απάντηση “υπάρχει ένας τραυματίας”. Πώς τραυματίστηκε;
    Και γιατί βάζετε σε ειρωνικά εισαγωγικά τη λέξη “τρομοκράτισσες”; Οι κατηγορίες εναντίον τους ( αντίσταση και εξύβριση, απείθια, αντίσταση και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου) είναι αδικήματα του κοινού ποινικού νόμου, δεν παραπέμπονται με βάση το νόμο πάταξης της τρομοκρατίας. Ποιος τις αποκάλεσε “τρομοκράτισσες”; Αυτά είναι δικολαβισμοί για δημιουργία εντυπώσεων.

    • Οι προσαγωγές των γυναικών έγιναν σε άλλο σημείο του βουνού από τον τραυματισμο του αστυνομικού και δεν είχαν καμία σχέση. Οι γυναίκες φυσικά και δεν βρέθηκαν “κατά τύχη” εκεί. Πήγαν για να διαμαρτυρηθούν και βρισκόταν πάνω σε δημόσιο δασικό δρόμο και όχι σε ιδιωτική έκταση. Αν η διαμαρτυρία είναι τρομοκρατία, τότε ναι, είμαστε “τρομοκράτισσες” γι’αυτό και η λέξη μπαίνει σε εισαγωγικά. Τα δυο βίντεο δειχνουν ότι οι προσαγωγές των γυναικών έγιναν τελείως απρόκλητα. Και αν φτάσουμε στο σημείο να δικάζουμε ανθρώπους για εξύβριση μπάτσων, τότε μάλλον θα πρέπει να πάει φυλακή όλη η Ελλάδα…

  2. Λοιπόν, ένα-ένα.
    «Οι προσαγωγές έγιναν σε άλλο σημείο» από τον τραυματισμό του αστυνομικού. Ωραία. Ρώτησα, όμως, γιατί δεν αναφέθηκε και ο τραυματισμός και δεν πήρα απάντηση. Η σωστή πληροφόρηση δεν πρέπει να είναι μισή.
    Ευτυχώς, έγινε η διευκρίνιση ότι οι γυναίκες δε βρέθηκαν κατά τύχη στο βουνό, ούτε για να μαζέψουν ραδίκια, αλλά, για να διαμαρτυρηθούν. Κι ενώ ήταν σε «δημόσιο δασικό δρόμο», χωρίς κανένα λόγο «προσήχθησαν». Πάλι, όμως, δε μας δίνεις να καταλάβουμε : γιατί διάλεξαν το «δημόσιο δασικό δρόμο» για να διαμαρτυρηθούν; Μήπως ήταν κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας;
    Κανείς δεν είπε ότι η διαμαρτυρία είναι τρομοκρατία. Ρώτησα γιατί ειρωνεύεσαι τη λέξη τρομοκράτισες», αφού κανείς δε χαρακτήρισε έτσι τις γυναίκες που διαμαρτύρονταν. Δηλαδή, τον όρο αυτό τον χρησιμοποιείς εσύ και τον ειρωνεύεσαι!
    Τα δύο βίντεο δε δείχνουν γιατί έγιναν οι προσαγωγές. Στο πρώτο, βλέπουμε να έχει συλληφθεί μια γυναίκα, αλλά, δε βλέπουμε τι συνέβη και συνελήφθη. Για να αποφανθούμε ότι η σύλληψη ήταν «απρόκλητη», έπρεπε η βιντεοσκόπηση να είχε αρχίσει μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα.
    Τέτοιες ιστορίες με το τι καταγράφουν τα βίντεο υπάρχουν αρκετές.
    Θυμάμαι ένα άλλο βίντεο, που έδειχνε στην αρχή κόσμο συγκεντρωμένο να φωνάζει «απόψε θα γίνει χαμός» και η επόμενη σκηνή έδειχνε τον κόσμο να τρέχει και τα ματ να τον κυνηγάνε. Ήταν φανερό ότι έλειπε η σκηνή του αρχινίσματος της επίθεσης των ματ. Έτσι δεν μπορούσε κανείς να καταλάβει αν ήταν «απρόκλητη» η επίθεση, ή όχι. Ένας κακόπιστος θα έλεγε ότι αυτά είναι βίντεο σκοπιμότητας, για να κρύψουν την αλήθεια ότι δε γίνονται απρόκλητες επιθέσεις. Εγώ είμαι καλόπιστος και δέχομαι ότι αυτό οφείλεται στην αδεξιότητα του βιντεοσκόπου.
    Εσύ βρίσκεις απόλυτα φυσικό να μη δικάζεται κάποιος για «εξύβριση μπάτσου». Δηλαδή, αποδέχεσαι ότι οι φιλήσυχες διαμαρτυρόμενες υπέπεσαν στο αδίκημα αυτό, αλλά, μια και υποπίπτει σ’ αυτό όλη η Ελλάδα, δεν πρέπει τα δικαστήρια να το τιμωρούν.
    Αλήθεια, μήπως μπορείς να μου πεις τι ακριβώς συμβαίνει στα γεγονότα που απεικονίζουν τα δύο βίντεο; Οι αστυνομικοί θέλησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, θέλησαν να εμποδίσουν τις συγκεντρωμένες να περάσουν, θέλησαν να ανοίξουν δρόμο για να περάσει το αυτοκίνητο της αστυνομίας; Τι από όλα αυτά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.