“Τίποτα δεν είναι τοπικό”


ierissos-013

Πάσχα. Με επίσκεψη στην Ιερισσό. Όχι τόσο για να ακούσουμε ήδη γνωστά πράγματα, αλλά για να δούμε και να διδαχτούμε από τους αγώνες των εκεί συναγωνιστών- συναγωνιστριών. Καφέ και κουβέντα στις δυο φυλασσόμενες εισόδους της κωμόπολης, σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα και αλληλοενημέρωση για το τι παλεύουν αυτοί και εμείς (κυρίως για τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο) αλλά και γενικότερα για το Κίνημα.

Συμπέρασμα,

Τίποτα δεν είναι τοπικό – Όλα είναι κομμάτι του συνολικού, και έτσι, με αλληλεγγύη, πρέπει να τα παλέψουμε.

Από την Κερατέα ώς τις Σκουριές και απο κει ως το βουνό μας.

Ρίχτηκαν και διάφορες ιδέες για πανελλαδικό συντονισμό και δράση των κινημάτων. Π.χ. θα μπορούσε να ξεκινήσει καραβάνι, συμβολικά, από Χαλκιδική και στη πορεία του να ενώνονται διάφορα τοπικά κινήματα ή να προηγηθεί σύσκεψη των κινημάτων της Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

Φυγαμε από την πανέμορφη Χαλκιδική με τη ομορφιά που πήραμε από τους συναγωνιστές. Και αυτό είναι το υπέροχο της ένταξης στο Κίνημα, να συναντάς, να αγαπάς και να παλεύεις μαζί με ανθρώπους που δεν ήξερες ως τα χθές.

Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας

Aπό soshalkidiki


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.