Η Αντίθεση στα Ελληνικά Μεταλλεία της Eldorado Gold Μεγαλώνει: Διαμαρτυρία στην Γενική Συνέλευση Μετόχων της Εταιρείας


IMG-20130502-00358Η φωτογραφία είναι από τη χθεσινή διαμαρτυρία στο Βανκούβερ,

ιαδηλωτές μετέφεραν την έντονη αντίθεση στα μεταλλεία της Eldorado  στη Χαλκιδική και τη Θράκη στην συνάντηση των μετόχων στο Βανκούβερ στις 2 Μαΐου.

Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων Καναδά έχει ενώσει την φωνή του με τους Ελληνοκαναδούς μιλώντας ενάντια σε όλα όσα έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ελλάδα.

 H Ελληνοκαναδή Χάρη Δημητρακοπούλου, η οποία ήταν στην διαμαρτυρία στο Βανκούβερ, είπε οτι το μήνυμά τους ήταν καθαρό.  «Παραδώσαμε ένα μήνυμα από το λαό της Ελλάδας και το λαό του Καναδά, ότι οι παρούσες μεταλλευτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμες και οι κάτοικοι της περιοχής αντιτίθενται σε αυτές».

Το φυλλάδιο που μοίραζαν οι διαδηλωτές έλεγε «Καλούμε την Eldorado Gold να δείξει εταιρική κοινωνική ευθύνη και να ακούσει τους κατοίκους της Χαλκιδικής και της Θράκης σταματώντας  την ανάπτυξη μεταλλευτικής δραστηριότητας  στην οποία αντιτίθενται οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας.

Επιπλέον, καλούμε την Eldorado να σταματήσει να στηρίζεται στις υπηρεσίες της αστυνομίας, η οποία χρησιμοποιεί παράνομες τακτικές  και καταστέλλει τους κατοίκους της Χαλκιδικής και της Θράκης.  Οι πολίτες της Ελλάδας δεν χρειάζεται να κοιτάξουν παραπέρα από την διαρροή στα μεταλλεία του Στρατωνίου πριν 12 χρόνια για να προϊδεαστούν για την πιθανή επίδραση.

«Σώστε το περιβάλλον. Σώστε την κοινότητά μας. Σταματήστε την ανάπτυξη μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική και τη Θράκη.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.